Gillette Venüs Reklamı Oyuncuları Puanlama

Gillette Venüs Reklamı Oyuncuları Puanlama

August 5, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Gillet Venüs reklamında oynayan kadın:

Gillet Venüs reklamında Aybüke Pusat rol almaktadır. 

Aybüke Pusat kimdir?

Reklama geçmeden şunu da yazmak gerek. Reklamda en solda gözüken genç kızımız da Masumlar Apartmanından, Safiye’nin (Ezgi Mola) gençliği: İrem Kübra Bakırtaş 

Gillette Venüs Reklamı: 5’li Analiz

Jilet Venüs Reklam Yorumları

Reklamda ilk ilgimi çeken Masumlar Apartmanı dizisinde Safiye karakterinin lise dönemini canlandıran İrem Kübra Bakırtaş oldu.

Ayrıca reklam müziği de çok eski ve bilinen bir şarkının uyarlaması.

Jilet Venüs reklam müziği:

Bananarama tarafından seslendirilen “Venus” isimli şarkının uyarlamasıdır. 

Böyle olunca tabi şarkının ismi ve sözleri ürünle uyum içerisinde. Bu amaçla seçilmiş zaten.

İki nokta ise garip geldi bana. İlki ürünün sunumunda sanki kadınlar her gün temizlik yapıyormuş gibi hava uyandırılması. Erkekler her gün traş olur (özellikle iş yeri zorunlu tutuyorsa). Yani garip bir erkeksilik yaratılmış. Kadınlara verilecek yanlış bir mesaj değil mi?

İkinci gariplik ise liseli 3 genç kızımıza sürpriz yapan Aybüke hanımın sırrını açıklarken verdiği bilginin kimse tarafından anlaşılmaması. Bunu ne 3 kızımız, ne reklamı izleyenler, ne de benim gibi reklamı 10 kere tekrarlatan biri anlamıyor.

“Kızlar sırrımı açıklıyorum”

“He ablam”

“Gillette Venus Comfortglide Breeze”

“Bıyır abla. Abla bir git ya kafa mı buluyon”.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Yani bana sorarsanız dediğim gibi mesaj erkeksi. Yanlış yerden girilmiş. Her gün 3 jiletli bıçak ile temizlik yap. Çok garip bence. Akılda kalıyor mu? Yani farklı ne diyor ki akılda kalsın? Tüketici ne alıyor? Hiç bir şey almıyor. Jilet kullanan kadınların mesela en büyük sorunları ne? Bunu çözüyor olsa ve reklamda vitrine bu çözümü koysa tamam. Kadınlarımız, gittiğinde fiyata bakar bu reklamın bir etkisi yok. Rakiplerden farkı? Bilmem reklamda yok böyle bir vurgu. Tüketiciye faydası? Belki ağda ve türevlerinin verdiği acıya kıyasla daha rahat ve kolay uygulanması?

Gözden Kaçmayan Güzellikler

3 kızımızın heyecanı.

Gillette Venüs Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 5.

Bulaşıcılık Analizi

Aslına bakarsanız ben bu reklamı yeni gördüm ekranlarda ancak 1 yıl önce çıkmış. Yani analizi öngörü için değil test amaçlı yapacağım. 20 Haziran 2020 Youtube kanalına yüklenmiş firmasınca. 2 milyon izlenme ile çok yüksek bulaşıcılığa ulaşmış.

  • sosyal bir kazanç var mı bu ürünü kullanırsam? yok.
  • duygusal bir bağ var mı? yani liseli kızlarımızın kahramanı Aybüke hanım ise eh işte!
  • akıllarda mı? haziranda koyulmuş ve yaz dönemi evet akıllardadır kadınlarımızın.
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok.
  • toplumsal görünürlük sağlar mı? hayır.
  • hikayesi var mı, anlatılsın dilden dile? yok.

Böyle baktığımızda daha önceki bulaşıcılık raporumda çıkan (rapora bakmak için tıklayabilirsiniz) durum söz konusu. Aybüke Pusat etkisi. Ama biliyor musunuz bence İrem Kübra Bakırtaş etkisi de kesinlikle var. Geçen yıl Masumlar Apartmanı vurdu geçti ekranları. Yani reklam garipliklerle doluyken reklam yüzleri çok doğru seçilmiş. Bu olayı Vestel ve Peros reklamlarında da görmüştük.

Kafamın ucunda olan ise her ünlünün bu etkiyi yaratamaması. Acaba neden? Mesela, yeni Vakıfbank reklamında olduğu gibi (reklam yazıma göz atmak için tıklayabilirsiniz), mesela Yayla reklamında olduğu gibi (yazıma göz atabilirsiniz). Bunun peşindeyim belki bir pattern görebilirim ilerleyen yazılarımda.

Çok teşekkürler. Görüşmek üzere.