Peros Reklamı – Reklam Oyuncuları Müziği Yorumları

Peros Reklamı – Reklam Oyuncuları Müziği Yorumları

April 23, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Peros reklamı doğru işler yapıyor. Doğru bir reklam yüzü, doğru bir reklam müziği en öne çıkanlar.

Peros reklamında oynayan kadın

Yeni Peros reklamında ünlü sunucu Esra EROL rol almaktadır. 

 

Peros reklam müziği

Yeni Peros reklam müziği Kenan DOĞULU’nun “Yaparım Bilirsin” şarkısından uyarlanmıştır. 

Peros Reklamı: 5’li Analiz

Reklam Yorumları

Reklamda ilgimi çeken iş şey tabi ki Esra Erol hanımın oynaması. Bir düşünün başarılı sunucunun kitlesini. Sonra da reklamın seslenebileceği kitleyi düşünün. Çok doğru karar.

Ayrıca, reklam müziği Kenan Doğulu’ya ait bilinen ve eğlenceli bir şarkı. Reklamda 3 kadın baya bildiğiniz göbek atıyor. Bu kadar “artizzlik yapacam” diye gezinen reklamdan farklı olarak, belirlenmiş kitleye pozitif enerji ve eğlence gönderiyor. Çok doğru karar 2.

Son olarak da, birbiriyle hiç alakası olmasa bile farklı sahnelerden yine aynı kitleye ulaşıyor reklam. Esra Erol hanım villasının bahçesine çamaşır ipi çekmez evet ama hedef kitle? Dediğim gibi reklam ekibi çok doğru kararlar almış.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj ne? Peros var ezberleri bozar. Bu bir soru işareti. Kitleyi çok iyi seçmişken sizce hedef kitleniz günün sonunda en çok neye bakar? Fiyat. Var mı bir mesaj? Yok. Olmalıydı bence. Mesaj net mi? Hayır değil. Bir şey teknolojisi varmış da temizlermiş. Bu teknoloji kalabalığına girmeyen deterjan reklamı var mı? Tüketici ne mesaj alıyor? Esra EROL kullanıyor. Bu zaten kurtarıyor reklamı. Çok çok doğru reklam yüzü. Rakiplerden ayrılan bir yan? Belli değil. Ben olsam fiyata giderdim. Tüketiciye fayda? Belli değil.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Yardımcı kadın oyuncular. Adım gibi eminim başka reklamda da gördüm sağdaki hanımefendiyi bulamıyorum ama!

Peros Reklamı Sana Verdi Puanı

Reklamın ilk yarısı yani teknoloji kalabalığına girene kadar rahat 7. ikinci bölüm kayıp. 10 üzerinden 6.

Bulaşıcılık Analiz

16 Nisan 2021 tarihinde yüklenmiş Youtube kanalına (Peros kanalından). 970bin izlenme. Yani 1 haftada yüksek seviye bulaşıcılığa ulaşmış bile (Bulaşıcılık analizi yazım burada). Hemen bakalım geri kalan 3 haftada ne olabilir:

  • sosyal kazanç? yok.
  • duygusal bağ? Kuvvetli değil ama eğlenceli, göbek atmalı bir reklam.
  • insanların gündeminde temizlik, çamaşır deterjanı olabilir mi? Hayır abartacak bir olay değil bunlar. Ama kesinlikle insanlar her gün la casa de papel izler gibi Esra EROL hanımın programını izliyor.
  • toplumsal görünürlük? yok.
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok.
  • hikaye var mı? yok.

Görüyorsunuz normalde ilk gün yorumlasam düşük bulaşıcılık olur diyeceğim bir reklam, doğru reklam yüzü ile 1 haftada 1 milyona geliyor. 1.5 milyonu devirmez bence ve çok yüksek bulaşıcılığa geçemez.

Görüşürüz. Teşekkürler.