Yeni Juss Reklamı – Reklam Yüzü Analizler

Yeni Juss Reklamı – Reklam Yüzü Analizler

August 2, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Yeni Juss reklamında oynayan kadın:

Juss reklamlarının yeni reklam yüzü Öykü GÜRMAN oldu. 

 

Öykü Gürman kimdir? 

Yeni Juss Reklamı: 5’li Analiz

Juss Reklamı 2021 Yorumlar

Yeni Juss reklamında ilk ilgimi çeken reklam yüzü oldu. Öykü hanımı tanımış oldum. Benim eksikliğim zaten ciddi bir kitlesi olan bir şarkıcıymış.

Ayrıca büyük bir cesaret var reklamda marka adına. Çok çok zor bir pazarda yazın ortasında güçlü bir çıkış çabası var. Hal böyle olunca gözlerim bir fark aradı, neden Juss?. Ancak bu cevap reklamda yok. Dolayısıyla neden Juss alayım ki sorusu ilginç bir şekilde havada kalıyor.

Başka bir nokta ise reklamdaki dağınıklık oldu. Önce bir uzak doğu havasıyla reklam merhaba diyor. Sonra ise Latin havalara geçiyor, yelpazeler kıyafetler falan. Bence kompozisyonda bütünlük çok önemli. Net bir mesaj vermek için. Ne kadar çok farklı uyaran konursa, izleyicinin dikkati bence o kadar dağılıyor. Böyle olunca da akılda ne kaldı diye sormanın anlamı kalmıyor. Hiç!

Son olarak da slogan ve şarkı ilgimi çekti. Çaba anlaşılıyor marka isminden bir şarkı yaratmak hiççç kolay değildir ancak “Jussla” bana hiç bir şey ifade etmedi. Zorlarsanız “cısss” bile çınlar ki, bu iyi bir duygu yaratmaz. Önceki reklamlarda da sıkça belirttiğim durum bu reklamda da var: Zorla güzellik olmaz durumu (Yayla ve Magnum reklam yazılarımda da bu duruma işaret etmiştim).

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Ne olduğunu bilmiyorum. Sanırım tanıtım amaçlı yapılan bir reklam ama bana göre her ne olursa olsun söyleyecek bir sözü olmalı. Yoksa insanların aklında nasıl kalacak? Öykü hanım popüleritesi ile akılda kalır ama markanın bir mesajı buna yapışmıyorsa akılda ne kalabilir? Mesaj akılda kalıyor mu? Yok ki. Tüketici ne mesaj alıyor? Tüketici meyve suyu denince 5 tane oturmuş markadan seçiyor. Bu alışkanlıklardan vaz geçmesini sağlayacak bir mesaj, bir etki, bir şey lazım değil mi? Var mı reklamda? Yok. İşte bu yok olan şeyin tüketicinin aklında kalması gerekmez miydi? Rakiplerden farkı ne? Tam da konu bu zaten ben de soruyorum reklam ekibine farkı ne? Tüketiciye fayda var mı? Bir yerinde şarkının doğal meyve suyu diyor. Açıkçası bana bu da inndırıcı gelmedi. Eğer Juss doğal meyve sunu ise reklamın göbeğine bunu koymanız gerekmez mi? Bangır bangır bunun reklamını yapmak gerekmez mi?

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Açıkçası aklımda kalan özel bir şey olmadı.

Yeni Juss Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 4.

Bulaşıcılık Analizi

Firması 31 Temmuz 2021 tarihinde Youtube kanalına yüklemiş. 30 bin izlenme. Çok düşük bulaşıcılık seviyesinde yani. Bakalım ne değişir:

  • sosyal bir kazancım olur mu? hayır
  • duygusal bir bağ var mı? yok.
  • akıllarda olan bir şey? yani sıcak havalar deniz kenarı ve meyve suyu.
  • toplumsal görünürlük? yok. bu tür ürünlerde toplumsal görünürlük kolay aslında…çok etkileyici bir şişe yapacaksınız.
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok.
  • hikaye? yok. bütünlük bile yok.

Bu durumda çok düşük bulaşıcılıkta kalır. Bir önceki yazımda (Vakıfbank reklamı yazıma buradan ulaşabilirsiniz) benzer bir durum ile karşılaştım. Çok etkileyi bir reklam yüzü seçmiş olabilirsiniz ancak reklam etkileyici (senaryo, slogan, sahneler,…) olmadıktan sonra hiç bir etkisi olmuyor ya da çok çok sınırlı oluyor. Bu durumda da hem ünlü kişi hem marka fayda sağlayamıyor. Bir reklamı ya büyük resimde görün ya da hiç yapmayın. Paranıza yazık.

Görüşmek üzere. Teşekkürler.