Reklamda Kim Oynuyor? Sürprizler Var!

Reklamda Kim Oynuyor? Sürprizler Var!

January 24, 2021 2 By Reklam Dedektifi

Reklamda Kim Oynuyor?

Bu yazıda sizinle bir kaç reklam videosu paylaşmak istiyorum. Özellikleri şu soruya sürpriz cevap vermeleri: “Reklamda Kim Oynuyor?”. Hiç öyle herkesin yakalayacağı türden değil bu reklamlar. Reklamlarda oynayan sürpriz oyuncular var!

Muhtemelen “aaa gerçekten şeyde oynayan adam, kız, çocuk mu bu?” diyeceksiniz.

“Nereden çıktı bu yazı? Reklamda kim oynuyor, reklamda oynayan kadın kim, reklamda oyuncular/ünlüler kim? Bu kadar önemli mi?” Öyle demeyin, Türkiye bu soruları soruyor. Ayrıca, tüm sorumluluk algıda seçicilikte!!

Algıda seçicilik en basit şekliyle şu demek: kafanı hangi konuyla yoğun bir şekilde meşgul edersen (en az 2-3 hafta kendi tecrübemden), çevrende o konuya dair olabilecek (daha önce fark etmediğin) bilgileri bir anda seçip toplamaya başlarsın. Örneğin, 1 ay araba almak için yoğun uğraşır ve sonunda Clio marka bir araba alırsan, o bir ay sonunda şunu demen çok mümkündür “ya ne kadar çok Clio varmış Ankara’da”. Hâlbuki hep vardı. Farklı olarak, sen sadece algıda seçiciliğin etkisindesin. Bir süre sonra da bu etkiden kurtulursunuz çünkü konu aklınızdan çıkmıştır, araba alınmıştır.

İşte sanırım ben de reklamlar konusunda uzun süredir algıda seçicilik etkisi altındayım. Akşamları prime time diziler reklam girdiğinde, eşim fırlıyor kendine bir kahve yapıyor ben ise ara verdiklerinde kalemimle-defterimle geliyorum. Bazı dizileri takip ediyorum onlarda sorun yok. Ama bazı diziler yok yani dayanılacak gibi değil. O zaman eşim “reklammmmmmlarrrr” diye bağırıyor.  Neyse işte kalem defterim elimde reklamları not alırken “dizi+reklam” algım bir araya geliyor ve bana sürpriz hediyeler veriyor. Ben de sizinle paylaşmak istedim. Hadi gelin bir bakın!

Reklamda Oynayan Ünlüler: Sürprizler Var.

1- 3 yıl önce. Sütaş Reklamı. Bakın kim var.  Sen Çal Kapımı dizisinin yakışıklısı Seyfi desem? Alican Aytekin.

2- Yeni President Reklamı. Tanıyabildiniz mi bu güler yüzlü, yakışıklı oyuncuyu? Kırmızı Oda, Boncuk desem? Ajda Pekkan desem? Yapmayın en çok arananlardan “Boncuğun sevgilisi Can kimdir?” Feyyaz Şerifoğlu!

3- Atasay Taksana Yakışanı 2019 reklamını bu sitede yorumlamıştım. Gelin görün ki bir yıl önce kaçırmışım. Kim bu kıvırcık saçlarıyla, gülümsemesiyle bu günlerde aklımızda olan başarılı kadın oyuncu? Menajerimi Ara dizisinin kıvırcık saçlısı desem? Nazlı Senem Ünal!

4- Tekrar Atasay Reklamı. Tekrar Menajerimi Ara dizisi oyuncularından. Ya bu kadar tesadüf olmaz ya da Atasay kimin ünlü olacağını çok iyi biliyor. Bunu kesin kaçırdınız. Bakın bakalım 13. saniyede galaksiye kim takmış? Yaprak Medine!

5- 3 yıldan fazla olmuş bu HARİKA Nike reklamı çıkalı. O zamanlar reklamdedektifi.com olsaydı “En iyiler Listemize” kafadan girerdi. Bir bakın sonlara doğru çıkan hanım efendi kim? Garanti reklamları desem? Alev Alev dizisi oyuncuları desem? Dilan Çiçek Deniz!

6- Yeni Kiri Reklamı. Bu sefer sadece “menajerimi ara dizisindeki kıvırcık kim” demem yetecek. Evet aynen, tekrar Yaprak Medine! Zaten bu kadar talep görmesi değil görmemesi şaşırtıcı olur.

7- 2020 yılının yeni dizilerindendi ve ben izliyordum. Neden bitirdiler hiç bir fikrim yok. Bu bence kolay olan, çoğunuz yakalamıştır. Çocukluk dizisinde oynayan Ayşegül desem? Gerçekten özel yetenekleri olan (+dans) ve daha bana göre basamakların başında (altın kelebek alsa da) olan bir oyuncu:   Burcu Özberk!

8- Finali dünya güzeli çocuğumuzla yapalım! Alev Alev dizisinin Güneşi desem? Karşınızda Kayra Orta!

Reklamda Oynayan Dizi Oyuncuları: Son Yorum

Hep söylediğim gibi TV reklamları gerçekten inanılmaz bir sektör. Yaratıcılığın anavatanı, beşiği. Ayrıca, bu yazım gösterdi ki ünlü olmaya giden yolda bir deniz feneri reklamlar. Ancak, bu yazıyı hazırlarken yaptığım araştırma bazı geliştirilmesi gereken konuları da gözler önüne seriyor. Madde madde aktarayım:

  • Ünlüler, bu yazıda oyuncular, halen sosyal medya yönetiminden bir haberler. Kendilerine ait güncel biyografiye ulaşmak mümkün değil. Oyuncu kim, ne işler yaptı, başarıları, çalıştığı menajer-ajans hiç bir şey yok. Şanslıysanız benim gibi wiki, yada haber kanallarından bilgi bulabiliyorsunuz. Örneğin Wiki hep Google aramalarında ilk sıralarda çıkan bir site. Ayrıca open source yani bilgi girebilirsiniz. Çoğu oyuncunun eksik bilgileri çıkıyor. Hatta resimleri bile yok. Bunlar sosyal medya yönetimi. Sevgili oyuncular menajerlerinizden talep edin!
  • Markaların çoğu için de aynı şey geçerli. İnternet sayfalarına gidip reklamlarını aradığınızda bulmanız mümkün değil. Sayfalar zaten neyse… tekrar ediyorum ve bu markalar için de çok önemli. Sosyal medya yönetimi beyler bayanlar.
  • NTV ilginç bir şekilde en kaliteli bilgiyi sunan sayfa oldu. Buradan imkanı olan kanallara/ajanslara açık öneri: İnternet sayfanızın bir bölümünü doğrudan bu işe ayırın. Ziyaretçileriniz tavan yapacaktır. Çok basit: Prime Time dizilerin oyuncularını tek tek tanıtın. Röportaj yani. Çıktıyı da sayfanızda paylaşın.

Umarım ilginizi çekmiştir sürprizler. Eğer bu şekilde “sürpriz” denebilecek reklamlar varsa yakaladığınız yorumlara ekleyin. Şimdiden iyi bir hafta olsun.