Defacto Reklamı 2021- Başkalaştık, Puanlama

Defacto Reklamı 2021- Başkalaştık, Puanlama

November 1, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Defacto yeni reklam filmine övgüler düzmek için sabırsızlanıyorum. Aslına bakarsanız en son reklamını baya garip bulmuştum (önceki yazıma buradan bakabilirsiniz). Defacto yeni reklamı bakış açımı değiştirdi. Defacto markasına da iyi gelecektir. Hadi başlayalım.

Defacto yeni reklam oyuncuları:

2021 yılının sonlarına yaklaşırken Defacto yeni reklam filmi için Alina Boz ve Alp Navruz ile anlaştı. 

Alina BOZ kimdir? 

Alp Navruz kimdir? 

Son zamanların ön plana çıkan ve parlayan genç oyuncuları Defacto reklamına gerçekten sıcaklık katmış. Her iki oyuncunun da daha önce oynadıkları reklamları yorumlamıştım sayfamda. Dolayısıyla benim için kaçmaz bir reklam oldu. Başta da belirttim zaten önceki reklamını da yorumlamıştım bu markanın.

Bazen bu şekilde beklenmedik çiftleri birlikte gördüğümde bir “bu hamur tutar” enerjisi hissederim. İlginç olan reklamda gerçekten güzel olan bu iki oyuncuyu bir arada bir dizi yada film projesinde bir araya getiremedim. Kesinlikle ikisinden birinin olduğundan farklı olması gerekecektir. Bu da çok ilginç olabilir. Bana sorarsanız ben Alina hanımdan bu tür bir şey bekliyorum. Bakalım.

Defacto Yeni Reklamı: 5’li Analiz

Yeni Defacto Reklamı Yorumlar

Öncelikle dediğim gibi bu yeni Defacto reklamı benim için devam reklamı. Devam reklamlarını bilirsiniz kaçırmam. Ayrıca, her iki oyuncu da daha önce radara girmişlerdi. Ve, ben bu şekilde beklenmedik eşleşmeleri çok seviyorum. İnsanı yaratıcı olmaya ve hayallere itiyor. Nasıl bir film/dizide nasıl bir şey olabilir diye…

Ancak belirtmeme izin verin asıl bu reklamda etkileyici olan, rollerin değişmiş olması ve Defacto ürünlerinin kışı da anımsatan bir görsel şölenle yaratıcı bir şekilde sunulması. Okuyucularım artık yoruldu bunu duymaktan ama kadınlarımıza artık farklı bir gözle bakmanın zamanı geldi (geçiyor) ve buna hizmet edecek her türlü çalışmanın arkasında durmalıyız. Bu reklamda gördüğümüz şey ezberin bozulması ve bir erkeğin “kadın işlerini” benzer şekilde bir kadının da “erkek işlerini” yapması, yapabilmesi.

Erkek eve para getirir kadın da bunun karşılığında ev işlerini yapıp çocukları büyütür kafası artık geride kalmalı. Neden mi? Çookkkkk basit bir sebebi var. Ya evde kalması gereken kadın çalışmaya giden adamdan çok daha yetenekli ve zeki bir insansa? Biontech aşının iki mimarını düşünün derim. 

Ayrıca, ilgimi çeken diğer bir konu benim Alp beyin önceki reklamında (önceki yazıma buradan ulaşabilirsiniz) çok garip bulduğum ve değiştirin dediğim bir nokta: Aynen şunu demiştim: şu adam bırakın gülsün…Bakın bu reklamda neredeyse 1 sahne hariç sürekli gülüyor ve çookkk yakışıyor. Tekrarlamak gerekirse artık şu bıçkın karizmatik abi imajından bir çıkın.

Son olarak da Defacto’nun ürünleri de ilgimi çekti. Güzel gözüküyorlar. Bakmaya değer.

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? yani aslına bakarsanız biraz boşta kalıyor mesaj. Başkalaştık ne? Kıyafetler mi? Yoksa reklamın en sonunda birden çıkan Defacto Gift Clup ile bir ilgisi mi var?

Akılda kalıyor mu? bence bu yönüyle son zamanların en güçlü reklamlarından biri. Hem rollerin değişmesi hem de birbirinden güzel iki insan…

tüketici ne mesaj alıyor? “Bir bakarım gidince”

rakiplerden farkı? reklam fark yarattı bence.

tüketiciye fayda? belli değil. ama ezberleri bozarak aslına bakarsanız sosyal bir kazanım yolunda destek oluyor.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Eşin omzunda, süpürge yapmak ve mutlu olmak!

Defacto Başkalaştık Reklamı Verdi Puanı

10 üzerinden 7.

Bulaşıcılık Analizi

28/10/2021 tarihinde firması tarafından Youtube kanalına yüklenmiş. 4 günde 185 bin izlenme fena değil. Nereye gider bakalım:

  • sosyal kazanç? evet. tebrikler.
  • duygusal bir bağ? var güçlü değil ama.
  • akıllarda olan bir şey? kış kapıda ve triko… yani…gel gör ki ben bu kış zor geçecek diyorum. temel ihtiyaçlar artar, diğer tüm ürünlerin tüketimi düşer.
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok.
  • toplumsal görünürlük? bence yolun başındalar ve devamı daha güçlü gelirse olabilir. Yani başkalaştık ve rol değişimi tutar ve özellikle sosyal sorumluluk kısmı ön plana çıkarsa, Defacto giymek havalı hale gelebilir.
  • hikaye? yok ama dur bakalım!

Toparlarsak 500 bini devirir ama 1 milyon sanki üst sınır olur 1 ayın sonunda. Bakalım.

Teşekkürler ve görüşmek üzere.