Boyner Yeni Reklam 2021 – Yorulduk, Puanlama

Boyner Yeni Reklam 2021 – Yorulduk, Puanlama

October 31, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Boyner yeni reklam filmine geçmeden önce… Eşim geçen kızdı bana yine! imla hataların var diye. Dedim ki ben yüksek dereceli akademik bir dergiye makale yazmıyorum (yazmışlığım da var o ayrı). Zevk alarak keyifle yazıyorum dedim ama pek ikna edemedim. Daha dikkat ederim ! Reklama hadi.

Boyner yeni reklam müziği:

Boyner Çek Bir Jean reklamında Donna Summer tarafından seslenedirilen “Hot Stuff” şarkısı kullanılmıştır. 

Boyner Yeni Reklamı: 5’li Analiz

Yeni Boyner Reklamı 2021 Yorumlar

Öncelikle Boyner reklamlarını kaçırmıyorum çünkü diğer reklamlarını da yorumladım sayfamda (önceki  yazıma bakabilirsiniz). Devam eden reklamlarda biliyorsunuz kendimi tartma şansım oluyor. Önceki reklamında bir çok garip noktayı dile getirmiştim. Bu reklam bence daha garip ve uzun soluklu ekranlarda kalmaz. Neden mi?

Her şey gayet güzel başlıyor reklamda. Aşkın bence modası zaten deri ya da kottur. Birden uçmaya başlıyor reklam. Dansı çek diyor jeanden başka her şey dikkat çekiyor. Reklamda gösterilen farklı jean markalarını yakalayabilen hatırlayan var mı? YOK: Başka bir yere yerlere çünkü bakmanızı sağlıyorlar. İsteyen kadın arkadaşlarına da sorabilir. Bu erkek algısından fazla.

Devam eden sahnede diyor ki “macerayı çek”. Neyin macerası ya? Boş otel gibi bir yerde sakin sakin kayan genç çocuklar var. Havuza atlamaları mı kıyafetlerle macera? Kaç tane havuza kıyafetle atlayan insan gördünüz? Trend mi bu? Nereden çıkıyor bunlar?

Daha kötüsü sıradaki sahne. Diyor ki “Çek bir rahatlık”. Max 18 gösteren (hadi senin için 22 olsun) genç bir kızımızı yatak odasında “giyinirken” ve jean denerken gösteriyor. Hiç uygun değil bu kültüre. Yetmiyor anlıyorsunuz ki meğer cep telden canlı yayın yapıyormuş genç kızımız! Sizin kafanız mı iyi? Göbeği açık kıyafetin gençlerde patlama falan yaratacağını mı sanıyorsunuz? Ayrıca göbeği açan jean değil ki üstüne giyilen kıyafet? Nereden baksan saçmalık! Dediğim gibi fazla sürmez. Geçen hafta yeni Yataş reklamı çıktı. Tam yorumlamak için videosunu arıyorum yok oldu reklam. Neden mi yataktan kalkan iç çamaşırlı bir kadın vardı ondan. Güm. Ben ahlak bekçiliği yaptığım için bunları yazmıyorum. Kültürden bağımsız reklam yapmanın sorgulamasındayım. Genç yaşta kızların bu şekilde özendirilmesine karşıyım. Hepsinden önemlisi gençlerin böyle görülmesine karşıyım!

Üstelik sormazlar mı? Bütün yıl boyunca Boyner bizim tarzımız var kültürümüze özgü tarzımız var diye reklam yapmadı mı? (o reklama dair yazıma bakabilirsiniz) Bu reklam mı Boyner’in gördüğü kültürel tarz? Meşhur sorumu tam sorma zamanı! Reklamları üst yönetimden kimse izlemiyor mu? Çok acayip gerçekten.

Geri kalan kısmından kopuyorum çünkü soğuyorum zaten reklamdan. Üzücü gerçekten böyle bir reklam. Kendi sitelerinde daha yok zaten bu da garip.  Neyse…

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? evet farklı jean markaları Boyner’de

akılda kalıyor mu? Eğer o görsellerle akılda kalırız dediyseniz boşa kürek. Bu arada tekrarlamama izin verin her yıl 200 civarı öğrencim oluyor her üniversiteden ve hiç biri bu çizdiğiniz karakter değil. Hepsi giyinmesini bilen gelecek kaygısı duyan genç üniversiteliler. Emin olun rahatsız olurlar bu reklamdan. Bu kadar küçümsemeyin gençleri benden uyarı size.

tüketici ne anlıyor? “bu ne biçim reklam hanım”. “he işimiz gücümüz yok boş havuza atlıyoruz biz gençler”

rakiplerden farkı? Çok farkı yok diğer markalarda önceki dönemlerde aynı hatalara düşmüşlerdi. Gençlerin üzerine köpekle giden vardı reklamda.

Giymediğin donun rahatlığını çizemezsin.

Adam hayatında kaykay kullanmamış, kadın hayatında göbeği açık gezmemiş ama bunlardan reklam yapıyorlar. Gerçekten anlamak çok zor.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

İlk sahnedeki “aşıklar”. Nasıl mutlu gözüküyorlar!

Boyner Yeni Reklam Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 4.

Bulaşıcılık Analizi

Firmasında 26/10/2021 tarihinde Youtube kanalına yüklenmiş. 98 bin izlenme. Her zamanki gibi hadi bakalım:

  • sosyal kazanç? yok
  • duygusal bağ? yok
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? Evet. Çok farklı kot markaları aynı çatı altında.
  • Akıllarda olan bir şey? yok.
  • Toplumsal görünürlük? yok.
  • Hikaye? Vardı cesur bir yolda bir hikayeleri vardı. Bizim tarzımız güze!!! Bu reklamla …

Toparlarsak; çok düşük olan bulaşıcılık seviyesi geri kalan 25 günde ucu ucuna çok düşük seviyeyi geçer. Düşükte de kalır.

Çok teşekkürler. Görüşürüz.