Boyner Anneler Günü Reklamı – Kimse karışamaz!

Boyner Anneler Günü Reklamı – Kimse karışamaz!

May 7, 2022 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar sevgili dostlarrrrr… Boyner Anneler Günü reklamı ile buradayım. Boyner markası okuyucularım bilir benim çokça sorguladığım reklamlarla sıkça sayfamda yer alan bir marka (örnek yazıma bakın). O yüzden yorumladığım markalar yeni reklam ile gelince hoşuma gidiyor. Çok konuştum ya. Başlayalım!

Boyner Anneler Günü Reklamı: Genel Bakış

Boyner Yeni Reklamı Yorumlar

bana sorarsanız tespitlerin hepsi yerinde. Anne de olurum güzel de. Kariyer de yaparım. İçimden geleni yakışanı da giyerim. Çalışırım da çocuklarıma zaman da ayırırım.

Ancak çocuklara zaman ayırmak asla ellerine tablet cep telefonu vermek değil. Bu sahne hiç olmamış. Karşıt görüşteki biri diyecek ki: “he he işte çalışırsın çocuğuna tableti verirsin onsan sonra kim bilir o çocuk internette oyunlarda ne yapar. Tam annelik gerçekten!”.

Ayrıca, müzik de ne alaka. Ben sebebini biliyorum pes etmiyorlar. Tarz yaratmak için çıktıkları bu yolda o müzik önceki reklamlardaydı. Kopmak istemiyorlar bu yolculuklarından. Bakalım.

Son olarak da yaklaşımı sorguladım. Yani mesajın sonuna kadar arkasındayım. Yeri geldikçe yazılarımda derim ki gelecek kadınların omuzlarında. Kadınlara yönelen kazanır. Ancak, Boyner markasının kadınlara yöneldiğine dair bir işaret var mı? Eğer yoksa yani her şeyi yakıp bu yola girmiyorlarsa neden sloganla bir kitleyi karşınıza alıyorsunuz ki? Opet her reklamında kadınların yanında ama asla şöyle demiyor: Kadınlar çalışır size ne?. Kadınların yanındayız diyor.

Devam edelim…

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? evet anne her şey olur…

akılda kalıyor mu? çok güçlü değil. aslına bakarsanız her anne için ekranda beliren tweetler gerçek sanırım ve asıl reklamın çarpıcı yanı bu. gerçekten bir kitle anne ol anne kal kafasında. reklam bu bakışa karşı. ama o yazılar hiç okunmuyor. benim gibi reklam manyağı değilseniz okumanız mümkün değil.

tüketici ne alıyor? “aynen anne de olurum kariyer de yaparım” “o müzik ne ya”

rakiplerden farkı? duygusal yoğunluk yerine isyan bayrağı tercih edilmiş. bir kitleyi karşılarına alıyorlar, yani diğer çoğu reklamdan net ayrılıyor Boyner reklamı.

tüketiciye fayda? bir bağ yok. evet marka anneleri her türlü desteklediğine dair bir mesaj veriyor ama nasıl sorusu boşta.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

anne kız bisiklet ile gezmeleri.

Boyner Anneler Günü Reklamı Puanın

10 üzerinden 7

Bulaşıcılık Analizi

Firması 30 Nisan’da Youtube kanalına yüklemiş. 73 bin izlenme. Bakalım:

  • sosyal kazanç? evet tabi ki anneleri destekliyoruz
  • duygusal bağ? çok yok. daha çok kadın gücü modunda reklam.
  • akıllarda olan bir şey? tabi ki anneler günü işte yarın
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok
  • toplumsal görünürlük? yok.
  • hikaye? yok

Bu durumda 1 milyon zor gözüküyor. Zaten ilginç olan kısmı Boyner reklamları bir türlü milyonları sürükleyemiyor. Bana sorarsanız bunun en temel sebebi bir tarz oluşturmaya çalışmaları. Ancak, karşılık bulmayan bir tarz. Pes de edemiyorlar başladılar çünkü. Nereden biliyorum? Müzik aynı…derler ki ne alaka bu müzik? tek sebebi var önceki tarzı kurmaya çalıştıkları bu sayfada yer alan reklamlara bağlantı kurmak istiyorlar. zorlama bir çaba gösteriyor ki başladıkları işten geri adım atamıyorlar. Bence cesurca ve takdir toplayan bir bakış. Pes etmemek başarının temellerinden. Ama bir markanın bir tarz ile anılması…

Benden bu kadar. Görüşürüz.