#Maşallah🧿 Bizim Tarzımız Güzel!- Boyner

#Maşallah🧿 Bizim Tarzımız Güzel!- Boyner

November 30, 2020 0 By Reklam Dedektifi

Genel Değerlendirme: Boyner ülkemizde bilinen bir markadır. Bir zamanlar YKM ve Boyner vardı desem abartmış olmam sanırım. YKM bizlere memur aileleri kıvamında, Boyner bir iki tık üst kısma. 4 ay önce çıkan bu yeni reklamında ben büyük bir kafa karışıklığı ve biraz da üzüntü yaşadım. Bence reklamda da çok net bir kafa karışıklığı var. Neden mi? Gelin hep yaptığım gibi objektif tek tek sayalım (kusura bakmayın sitemli yazacağım şaşırdım çünkü bu reklama):

  • 1.25 saniye reklam nedir ya? Eğer mesajını hem de TV reklamı gibi en güçlü araçla 30 saniyede veremiyorsan bil ki kayıpsın ve mesajın falan yok. Mesela hadi kıyafetleri anladım da milliyetçilik ve araba kaydırmak tarz mı yani? 1. dakikanın sonunda reklam zorlama
  • Artık o kadar çok yazdım ki bu söyleyeceğimi; sevgili reklam takımları olumsuz öğeleri markanıza BAĞLAMAYINNNN. Arkadaş bu ülkede zaten bu idari para cezası gerektiren bir durum arabayla drift atmak suç suç … hayret ya bu mu milletçe tarzımız? Yapmayın!
  • Her farklı segmentten kıyafeti koymaya çalıştınız di mi? O yüzden reklam bitmiyor. iyi de mesaj kıyafetlerde çeşitlilik mi? her klasik ürün segmentinde biz tarz yarattık mı? Düğünde oynamak sadece bize özgü değil bu arada…oynamak görmemişsiniz öyle şöyleyeyim.
  • Gelelim en çarpıcı karmaşaya. Boyner ucuzcu ya da sosyete pazarı kıvamında bir marka değil ki? Yani reklamdaki tüm kıyafetler nerden baksan yüzlerce lira. Ve herkes bilir ki Boyner bir tık üst gelir seviyesine yükselir. Şimdi bu durumda bu reklamda ki hedef kitle kim pardon? Yani karı koca doktor gelip yandan yırtmalı eşofman mı alacak? Ya da tarz olarak arabalarına atlayıp gecenin köründe drift mi atacak ? Üzüldüm gerçekten bu reklama. Yazık. Daha çok şey yazılır da uzatmaya gerek yok.

5 Temel Kriterli Değerlendirme: Akılda kalan, net mesaj ne? Tarzımız varmış. Yani artık Boyner mağazalarında bu reklamda gördüğünüz tarz hüküm sürecekse… neyse artık bu tarz. Tüketiciye faydası ne? Bilmem ne? Rakiplerden ayrılan bir yan var mı? Bilmem böyle bir tarz yapacaklarsa buna dönüşecekse Boyner markası rahat olsunlar rakip falan olmaz. 

Gözden Kaçmayan Güzellikler:  Haksızlık yapılmasın aman. Bence müzik dekor kıyafetler ilk 1 dk gayet başarılı. Ancak bunları tamamlaması gereken hikaye-marka ilişkisi…çık… yok yani. Nazar boncukları ayrı güzel.

Sonuç Değerlendirme: 10 üzerinden 4.