Reno Megan 2021 Reklamı Analiz Puanlama

Reno Megan 2021 Reklamı Analiz Puanlama

March 16, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Reno Megan 2021 Reklamı 5’li Analiz

Genel Değerlendirme

Aslına bakarsanız hiç aklımda yoktu, Reno Megan 2021 reklamı…Ama bu akşam Koç’un otomotiv sektöründe (elektrikli araç üretimi) planladığı 2 milyar EURO’luk yatırımı duyunca algım bu reklama gitti. Ülkemde araba ve cep telefonu çılgınlığını anlamam mümkün değil. Yazık! Emin olun sebebi “muhteşem reklamlar” da değil. Neyse…Ankara’da bürokrasinin yuvasında yaşayan biri olarak Reno Megan Sedan modelini bilmemem mümkün değil. Her yer bunlardan dolu. Ayrıca, Reno Clio da B segmentinde liderliğe oynuyor. Uzun lafın kısası Reno’nun harika bir pazarı var ülkemizde. Basit, Oyak Renault Fabrikaları Bursa’da! Yani maliyet-fiyat avantajı! Anlaşılan o ki bu pazara yeni bir şeyler sürmek istiyorlar. Reklam da zaten Reno Megan Sedan’ın 2021 yeni modelini tanıtmak için hazırlanmış. Hadi bakalım reklama!

İlk dikkatimi çeken senaryo oldu. Şuna benzer bir şey yazılmış: “Beyin fırtınaları, fırtınayı hayat tarzı benimsemiş biri için ne kadar havalı olabilir?”. Slogan da “hayat iş hayatından büyüktür!”. Zerre bir şey anlamadım. Ne alaka? Havalı mı olmak zorundayız? Oturup mesela su, kağıt ve gıda israfını nasıl azaltırız diye beyin fırtınası yapsak havalı değil mi? Ayrıca, gerçekten havalı olmak isteyen başka bir araba almaz mı? Çok doğru sonsuz katılıyorum hayat iş hayatından büyüktür de, bağlantı ne? İş hayatına dalmış olanlar! Siz havalı olmayı anlamazsınız yani Reno kullanmayı? Bu mu? Şeye benziyor bu: Bir cevabın yoksa karşındakinin anlayamayacağı şeyler söyle olay kopsun gitsin…Ben koptum, reklamı 7 kere izledim yok.

Bundan daha vahim bir durum var. Hep söylediğim bir olay. Olumsuz hiç bir unsuru markanıza bulaştırmayın derim hep. Bu sayfada sayısız bu hatayı yapan reklam yorumladım (örnek bir yazım için tıklayın). Ben sayısız toplantıya girmiş biriyim ülkemde, Amerika’da, Avrupa’da… Hayatımda böyle bir kağıt israfı görmedim. Kağıtları çöpe basket atmak, havaya atmak, saçmak…Gerçekten mi? Çok garip. Neyse ki ülkemde fiyat konuşur ve siz de bunu biliyorsunuz (reno sayfasından fiyatlar için tıklayın). Yoksa böyle bir reklam çıkması bence mümkün değil. Devam edelim.

5 Temel Kriterli Analiz

Akılda kalan mesaj ne? Bilmem mesaj ne? Reno Megan Sedan yeni modeli çıktı bu sanırım. Tüketici mesajı alıyor mu? Evet yeni model çıkmış işte. Rakiplerden ayrılan bir yan? Bilmem dijital konsol, büyütülmüş lcd ekranlar falan mı? Sanmam! Bunlar artık ABS firen sistemi gibi bir şey olmadı mı? Tüketiciye faydası? Reklamda yok ama fiyat avantajı olsa gerek.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Arabada çalan şarkı “the world is in your hands” diyorken, adamın direksiyonu iki elle tutması. İnce düşünülmüş.

Reno Megan 2021 Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 4.

Bulaşıcılık Analizi

15 Mart 2021 tarihinde Youtube kanalına yüklenmiş reklam. 104 bin izlenme. Hadi bakalım bulaşıcılık seviyesi ne olur.

  1. Sosyal etiket, statü var mı? O kağıt olayı varken mümkün değil.
  2. Akıllarda araba almak var mı? Olmaz mı? Ülkem dünyanın en zenginlerinden herkeste artık araba var. Şuan sıfır araba için sıraya giren bile vardır. Bununla yatıp kalkıyoruz.
  3. Duygusal bir bağ? Yok.
  4. İşe yarayan bir bilgi var mı? Başkalarının da işine yarayacak? Yok.
  5. Sosyal görünürlük? Araba bu kriterde çok avantajlı bir ürün. Ama ilginç bir şey söylememe izin verin yeni modeli benim eskisinden ayırmam çok çok zor. Yani bu avantajını kullanamayacak nadir ürünlerden biri olmuş.
  6. Hikayesi var mı? Etkilensek de etrafa anlatsak? Yok.

Daha 2 gün olmuş ve güzel bir başlangıç yapmış reklam. Bulaşıcılık seviyesi çok düşük şu an. Öngörüm ne? Normalde düşük seviyede kalır derim. 500 bini geçemez. Ama memlekette araba denince tüm analizler yatabilir. Bakalım.

Görüşürüz. Teşekkürler.