Avva Reklam 2021- Oyuncular, Puanlama

Avva Reklam 2021- Oyuncular, Puanlama

October 21, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Avva reklam filmi, 2021 sonbahar/kış çizgisini ekranlara taşıyor. Galiba özet kelimeler, doğal, tatlı, yakışıklı, bu kız kimdi…Hadi başlayalım.

Avva reklam yüzü 2021:

2021 yılında Avva reklamlarının reklam yüzü, başarılı şarkıcı/oyuncu Murat BOZ oldu. 

Murat Boz kimdir? 

Öncelikle Murat Boz disiplinli bir adamdır ve saygı duyulması gerekir. Nerden mi biliyorum? Son 2 yıl içerisinde yaptığı vücuda bakın derim. Diyet ve acı çekerek antrenman olmasa o vücut olmaz biliyorum da ondan. Gençken ben de oralardaydım bir ara. Bununla birlikte TV programı yapıyor, reklam filminde oynuyor, konser yapıyor, belki de yeni bir filme hazırlanıyor. Kolay değil bu tempo.

Murat Boz’un bir özelliği var ve bu dünyada çok aranan bir özellik. Yakışıklı ama komik/sempatik olmak. Ancak, şu parantezi açarak söylememe izin verin doğal olduğu zaman yakışıklı-sempatik oluyor. Rica ediyorum manken moduna sokmaya çalışmayın çünkü adam manken değil. Manken olmak dediğiniz şey çok çok emek isteyen bir yolculuk. Aynı Murat beyin geçirdiği değişim gibi bir süreç. Doğal olmuyor. Doğal olmayan güven vermez, güven yoksa müşteri de olmaz.

Son bir şey, Murat Boz ters köşe yapsa ortalık bunu konuşur. Nasıl mı yakışıklı sempatik yerine, yani romantik aşk filmi yerine, ne biliyim böle emekli asker, eski mafya, bir türlü çıkış yakalayamayan şarkıcı…Bomba olmaz mı? Bence oynayabilir.

Avva Reklam Filmi 2021:5’li Analiz

Yeni Avva Reklamı Yorumlar

Elbette ilgimi çekmesinin ilk sebebi devam reklamı olması. Avva Yaz 2021 Reklamını da yorumlamıştım ve 7 almıştı (göz atın yazıma). Beni mutlu eden yine tamamen tesadüf bence sorguladığım noktanın tamamen bu reklamda düzeltilmesi. Demiştim ki: “Gelelim sorguladığım noktalara. Belki okuyucularım yakalamıştır ama tekrar söylemek isterim. Doğal gözükmeyen şeyler bence reklamlarda gerçeği bükerek tüketici güvenini azaltıyor. Ben hep bu gözle bakarım. Bu sebeple mesela ünlü isimlerden zorlama bir karakter çıkarmayın diyorum. Doğal olmalı, inandırıcı, güven veren! Bu reklamda bir kaç sahne mesela zorluyor.”. Bu reklam bilmem sadece bana mı doğal geldi?

Zaten ikinci ilgimi çeken de bu doğallık oldu. Bunda büyük pay hem Murat beyin hem de kadın oyuncularımızın. Kesinlikle öne çıkan kadın oyuncuyu biliyorum bir yerlerden ama çıkaramıyorum. Kesin ekranlarda gördüm. Bilen varsa lütfen yorumlara yazsın. 

Diğer ilgimi çeken ise Altınyıldız son reklamında (Altınyıldız yazıma bakmak isterseniz) olduğu gibi Avva’nında ürünlerin tanıtımında fiyatları cesurca paylaşması. Tebrikler.

Sorguladığım bir şey olmadı. Aslında olmuştu ama reklamın sonunda havalı bir şekilde cevabımı aldım. Dedim ki montun fiyatı neden yok. Reklamın sonunda geliyor ve siliniyor. İlk kez gördüm, bu silme olayını, havalı. Böyle reklam ekiplerine bayılıyorum ya. İşini iyi yapıyor. Detaya baktıran/alkış alan işini iyi yapandır. 

Devam o zaman…

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? gayet. sonbahar/kış tanıtımı hem de fiyatlarıyla.

akılda kalıyor mu? yani sanki biraz daha güçlü olabilirmiş. kedi olayı çok güçlü olmamaış.

tüketici ne anlıyor? “kaz tüyü yine moda bu kış!”, “O montlar bin lira olmuş”

rakiplerden farkı? bana sorarsanız bu kadar doğal, sempatik bir atmosfer yakalayan olmaz. Avva imzayı bu açıdan attı.

tüketiciye fayda? yani …

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Her iki kadın oyuncu da doğrudan ilgi çekiyor. Öne çıkan kadın oyuncuyu alın filmde/dizide oynatın. Pişman olmayacaksınız. Garanti!

Avva Reklam Filmi 2021 Verdi Puanı

10 üzerinden 7. Daha iyiye gidiyorlar. Bir sonraki reklamda beklediğim bu doğallığın içine güçlü bir bitiriş…

Bulaşıcılık Analizi

Avva Reklam filmi firması tarafından dün 20/10/2021 tarihinde Youtube kanalına yüklenmiş. 487 izlenme çok düşük. Bakalım:

  • sosyal kazanç? yok.
  • akıllarda olan bir şey? soğuklar kapıda ve doğal olarak kışlık mont.
  • duygusal bağ? yani doğal, sempatik, yakışıklı…özellikle genç kızlarımız.
  • toplumsal görünürlük? yani çok eşsiz, trend olacak, ilk defa yenilikçi bir ürün göremedim. yok yani.
  • hayatımı kolaylaştıracak bir bilgi? fiyat veriyorlar. mesela altınyıldız da benzer montu satıyor. hop karşılaştırdım bile aklımda.
  • hikaye? yok ama bu reklamdan sonra o kızı bırakmayın ve başlangıç süper oldu devam ettirin. 

Toparlarsak TV ekranlarında döndükçe bu sayı daha hızlı artar. Ancak dediğim gibi güçlü vurup dilden dile aktarılacak bir şey eksik. Uzun lafın kısası 1 milyon çok zor gözüküyor ama ben kadın oyuncu sürpriz yapabilir diyorum. 1 ayın sonunda orta seviye bulaşıcılık olabilir.

Çok teşekkürler. Görüşmek üzere!