Avva Reklamı 2021 Yaz – Murat Boz Analizler

Avva Reklamı 2021 Yaz – Murat Boz Analizler

June 10, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Avva reklamı 2021 yaz modasına damga vuracak gibi… Bendeki ilk etkisi şu oldu “bana da yakışır mı bunlar?”. Tebrikle başlamak gerek.

Avva yaz 2021 reklamlarında oynayan adam:

2021 Yaz modasının tanıtımında, Avva reklamlarında Murat BOZ rol almaktadır.  

Avva Reklamı Yaz 2021: 5’li Analiz

Avva Murat Boz Reklam Yorumları

Avva reklamında ilk ilgimi çeken cesaret oldu. Tanıtılan tüm ürünlerin fiyatları ekranda.

Ayrıca, uzun zamandır bu kadar iyi görüntü + kostüm sunumu hatırlamıyorum. Daha yeni Mavi reklamını (reklama buradan göz atın) yorumladım ve tam da sorguladığım konulardan biri bu olmuştu. Bir başka Murat BOZ reklamında (reklama bakmak için tıklayın ltf.) ise Murat beyin olmadığı bir karaktere büründürülmesini sorgulamıştım. Neyse ki o reklamın kısa versiyonunda tam da benim zorlamayın dediğim sahneler kesilmiş.

Avva reklamları yakışıyor Murat Beye. Sempatik, atletik ve eğlenceli. Bu yakışıklı değil demek hiç değil. Bu iş bir bir hava olayı! Ünlü isimlerin havasına uygun karakter yaratmanız bence çok katkı sağlar. Örneğin Kıvanç beyden Murat bey, Murat beyden de Kıvaç bey çıkmaz. Ama ikisi de etkileyici adamlar.

Gelelim sorguladığım noktalara. Belki okuyucularım yakalamıştır ama tekrar söylemek isterim. Doğal gözükmeyen şeyler bence reklamlarda gerçeği bükerek tüketici güvenini azaltıyor. Ben hep bu gözle bakarım. Bu sebeple mesela ünlü isimlerden zorlama bir karakter çıkarmayın diyorum. Doğal olmalı, inandırıcı, güven veren! Bu reklamda bir kaç sahne mesela zorluyor.

Örneğin, ilk sorum şu: kitleniz kim? Yata binenler mi? Oyun salonunda basket atanlar mı? Akşam ceket giyenler mi? Lunaparkta takılanlar mı? Kimi istiyorsunuz? Reklamda herkes var. Şunu söylemem gerek üniversite gençliği yata binip, gece ceketle takılmıyor. “Kitle bu değil yanlış okuyorsun” diyorsanız o zaman bisiklet, lunapark, bowling salonunda ne işimiz var?

Bowling olayına zaten kafadan takıldım. Strike yapamıyor ki Murat bey. En kötü 2. atış kalıyor sol ve sağ uç ikili. Neden çılgınlar gibi “yesssss”  yapıyor ki? Ayrıca, gayet karizmatik, kalite başlıyor reklam yatlar, palmiyeler… Miami Vice bildiğin! Sonra birden Murat bey gülmeye başlıyor? Kamera arkası ne alaka? Hangisi samimi ve içten mi olacağız, karizmatik ve havalı mı?

Başka sorguladığım konu ise senaryo ve sahne senkronizasyonu. Deniyor ki hava harika, tatlı, ılık, tiril tiril… Birden kapüşonluyu giyiyor, kafayı kapatıyor?

Son cümlem şu olsun…Kararsızlık gerçeği büker. Gerçek olmayan kaliteli olabilir mi?

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Aslına bakarsanız evet ama sunumu kafa karıştırıyor. Mesaj; yaz modası Avva’da budur. Akılda kalıyor mu? Evet. Kıyafetler detaylarıyla değil ama rahatlığıyla, tiril tiril olmasıyla, beyazlar, palmiyeler, derin bir nefes… akılda kalıyor. Karşıma Avva çıksa bir girmek isterim. Hiç girmemiş biri olarak bu reklam bende bunu sağladı. Tüketici ne mesaj alıyor? Tam da yazdığımı. “rahat, tiril tiril bir şey olsun! Avva’ya bakalım bir de gel dostum”. Rakiplerden farkı? Bana göre ilk sırada şimdilik Avva bu reklamla. Güzel sunmuşlar koleksiyonu. Tüketiciye fayda? İyi giyin iyi hisset! Ayrıca fiyatı etiketi ekranda!

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Reklamın ilk 4 saniyesi. Çok iyi başlangıç kim düşündüyse. İlk kez denk geldim reklamlarda ve bana doğrudan “Good Morning Vietnam” filmini ve muhteşem adam Robin Williams’ı hatırlattı.

Avva Reklamı Yaz 2021 Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 7.

Bulaşıcılık Analizi

2 Haziran 2021 tarihinde Youtube kanalına marka tarafından yüklenmiş. 1 haftada 1700 izlenme. Çok düşük bulaşıcılık ile başlamış. Hemen bakalım.

  • bu ürünü kullansam sosyal bir kazanç sağlar mıyım? hayır.
  • akıllarda mı bu reklama dair bir şey? yaz geliyor ve kıyafetler yaz için. yani evet.
  • duygusal bir bağ? yok. halbuki yaz dönemi, bindir ikili bisiklete kadın erkek deniz manzaralı, rüzgar esiyor efil efil… ver mutluluğu, özgürlüğü suratlarına, tam o sırada ağır çekimde eşarp rüzgarın çekiciliğine yenik düşüp kendini rüzgara bıraksın, ver o anda gömleği ve kadının rüzgarda dalgalanan saçlarını…kullansana insanların bunalmışlığını… Çek Avva’yı değiştir havanı…
  • hayatı kolaylaştıran bir bilgi? sanırım ilk kez var diyorum. Belki 1-2 kere daha demişimdir. söylediğim gibi tüm ürünler fiyatlarıyla. süper.
  • toplumsal görünürlük? normalleşen hayatta olur ama Avva ben buradayım nasıl der? reklamda bu yok.
  • hikaye? yok. aslında yaz yeni başlıyor bir hikaye de çıkardı.

Bunlara baktığımızda aslında daha iyi bir başlangıç olabilirdi. Elbette söylediğim gibi prime time az dönen reklamların izlenmesi de düşük oluyor. İstisna reklamlar uçup gidiyor Arzum Anneler Günü reklamı gibi. Görünen o ki, çok düşükte kalır.

Teşekkürler. Görüşürüz.