Yeni Mavi Reklamı 2021 – Kıvanç Analizler

Yeni Mavi Reklamı 2021 – Kıvanç Analizler

June 5, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Beklenen oldu. Yeni Mavi reklamı yaza merhaba dedi. Bu sayfada Mavi reklamları hep yer aldı. Hatta en son reklamlardan birini “saldırgan imajı” için sorgulamıştım (o yazıma buradan ulaşabilirsiniz). Görünen o ki üniversiteli gençlerimizle barış sağlanmış, gibi!

Mavi yeni reklam oyuncuları:

2021 yazına merhaba derken yeni Mavi reklamında Kıvanç TATLITUĞ rol almaktadır. 

Kıvanç TATLITUĞ kimdir?

Yeni Mavi Reklamı 2021: 5’li Analiz

Mavi Reklamı Yorumlar

Benim açıkçası heyecanla beklediğim bir kaç marka var. Bunlardan biri Mavi. Son söyleyeceğimi baştan söylememe izin verin. Yeni Mavi reklamı yine beklentimi karşılayamadı. Tek tek açıklayabilirim:

Öncelikle, Kıvanç beyi nasıl sunmak istediklerine bir türlü karar veremiyorlar. Daha önceki reklamda da aynı şey vardı. Üniversiteli gençlerin üzerine kurt köpeği ile yürümek nedir? Bu reklamı da izleyince, sanki şey gibi hayal ediyorum: Menajeri ısrarla “Kıvanç beyin sert bir karizması var. Oynadığı filmlerde bu imajı kurduk. Bundan taviz veremeyiz”, diyor. Reklam yönetmeni ve ekibi ise “Tamam da bizim kitlemiz üniversiteli gençler ve onlar neşeli, saf, mutlu, tertemiz…Şimdi bu bağlantıyı kurmamız gerek biraz yumuşatamaz mıyız? Bari bu sefer biraz gülümse, yumuşak bir geçiş olsa”, diyor. Bu pazarlıktan bu çıkıyor. “Böyle birbirimize mi bakacağız (hiç de yumuşak söylemiyor)”.

Kararsızlığın savaşı sadece bu garipliği çıkarmıyor. Hadi diyelim ki karizmatik, sert, ağır bir imaj…Çocukların bozulan Jeepi Kıvaç beyin kullandığı 1970’lerin icon arabasından daha karizmatik değil mi? Bu arabayı kullanan ve süper karizmatik takılan kaç kişi gördünüz? Tüm filmleri, belgeselleri, gerçek hayatı şöyle bir gözünüzden geçirin? Ayrıca 50 yıllık mesajları kullanmak biraz artık yaratıcılıktan kaçmak olmuyor mu?

Yap Kıvanç beyi Safari Rehberi. Ver altına süper bir safari jeeplerinden. Sakalı uzat saçları biraz daha Van Damme gibi yap çok değil. Beyaz atletin kollarını kıvırsın siyah/gri kotu ver. İkinci reklamda hatta Saklı kentte çekersin…sudan geçiyor Kıvanç bey ıslanıyor biraz ama özgür deli ruh… üstü başı mavi tabi… al sana karizma ve karizmayı sağlayan Mavi markası ürünleri.

Kararsızlık gerçeği sinir eder!

Devam ediyorum açıklamaya neden beklentilerimden çok uzak. Kıyafetleri nasıl seçtiniz bilmiyorum ama bu kadar “sıradan” gözüken parçalar sizce TV reklamlarının çıktığı vitrinine uygun mu? Kıyafetlerin sunulduğu, Kıvanç beyin sunumu yaptığı sahnelere bir bakın! Eminim böyle bir teknoloji vardır artık. Filmin tamamı, kare kare gösterilebilir. Baktığınızda Türkiye’nin en yakışıklı adamlarından biri nasıl duruyor? Mesela dalgalı saçlı genç kızımız HARİKA! Demek ki olabiliyor! Sizin yerinizde olsam o genç kızımıza daha çok şans verirdim. Çok çok başarılı ve kameraya çok yakışıyor. Bir yıldız mı doğuyor?

Son olarak da, senaryo ne anlatıyor? Mavi ile bağlantısı ne? Markayla, sunulan kıyafetlerle ilgisi ne? Reklamın sonunda sarışın genç kızımız keşke hiç bitmese diyor ve Kıvanç beyle olan vakit geçirme imkanından bahsediyor! .Yani şu mu düşünülüyor acaba: Kıvanç beyi yüceltmemiz demek Mavi markasını yüceltmek demek? Hayatımda bu kadar garip bir önerme duymadım. Başarılar.

Oturup sıfırdan Mavi reklamı yazmıştım. İsteyen buradan okuyabilir. İnanın daha heyecanlı! 

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Bilmem ki mesaj ne? Gençler Kıvanç beyi karşılarında görerek hayatlarının en unutulmaz yaz tatilini yaşıyorlar. Mesajı siz çıkarın artık Mavi için. Akılda kalıyor mu? Ne akılda kalıyor mu diye sormadan edemeyeceğim? Kıvanç beye yazılacak bir reklamsa bu, inanın çok daha etkileyici çarpıcı bir Kıvanç bey çıkarılır. Rakiplerden ayrılan yan? Bilemiyorum. Tüketici ne mesaj alıyor? Mavi’den kot alıp üzerine beyaz bir atlet atarım bir de Ray Ban gözlük oldu bitti. Bunu yapmak için Mavi olmazsa olmaz seçenek mi? Tüketiciye sunulan fayda ne reklamda? Bilemiyorum.

Eğer film sahneleriyle reklam filmlerinin bir farkı olmayacaksa markalar boşa uğraşmasınlar. Boşa bu kadar emek, masraf. Masrafı nereden mi biliyorum? Buyurun Ali Saydam vurguluyor. Her sektör küçülürken reklam sektörü coşmuş gidiyor.  Alın bu reklamı tüm Mavi yazılarını kaldırıp bir izleyin anlarsınız demek istediğimi. Markaya yazmayacaksa neden reklam filmi yapsınlar ki?

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Dalgalı saçlı genç kızımızın araba camından çıktığı sahne. Keşke o yıllara dönebilsem, dedirtiyor insana. İşte bu duygunun peşinden gitseler bana Mavi aldırırlar!

Yeni Mavi Reklamı 2021 Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 4.

Bulaşıcılık Testi

30 Mayıs 2021 Youtube üzerine Mavi tarafından yüklenmiş. İzlenme: 1.29 milyon. Bakalım hemen.

  • sosyal kazanç? yok.
  • duygusal bağ? gençler, yaz, eh işte.
  • akıllarda mı? yaz ve tatil evet akıllarda.
  • toplumsal görünürlük? evet giyim ürünleri, arabalar gibi bu kriterde hep avantajlı.
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok.
  • hikaye? yok ama sanki gelebilir gibi? umarım gelir ve bu reklamı geride bırakır.

Toparlarsak şuan yeni Mavi reklamının yüksek bulaşıcılıkta olmasının sebebi Kıvanç TATLITUĞ bey. Bana inanmayanlar hemen Youtube yorumlarına bakabilirler. Bir miktar da gençlerimiz “yaza girerken ne trend mavide” diye birbirine göstermek istemişlerdir. Bence hayal kırıklığı onlarda da olabilir.

Çok yüksek seviye 1.5 milyon (sıralamaya bakabilirsiniz) ve tabi ki o seviyeye ulaşır bu reklam. Ancak soru şu: Arzum anneler günü reklamı nasıl oluyor da 10 milyonu devirebiliyor? (10 milyonu geçer diye doğru tahmin ettiğim yazıma buradan bakabilirsiniz) Biraz düşünün derim.

Görüşürüz. Çok teşekkürler.