Finish Yeni Reklamı – Tebrikler Kıvanç Alkışlar!!

Finish Yeni Reklamı – Tebrikler Kıvanç Alkışlar!!

August 19, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Süpersin Finish. Helal olsun. Kocakalpler sitemizde de yer verdiğimiz kampanyalarını (lütfen siz de yazımıza bakıp söz verin, Koca Kalplere katılın yani) inatla devam ettiriyorlar. Yeni Finish reklamında ülkemizin göz bebeği Kıvanç beyi görünce ayrı mutlu oldum. Onun gibi etki alanı olanların el atması gerek bu konuya.

 

Finish yeni reklamında oynayan adam

Finish yeni reklamı için 2021 yılında Kıvanç Tatlıtuğ ile anlaştı. 

Finish Yeni Reklamı: 5’li Analiz

Finish Süper Reklam Yorumlar

Söylenecek çok şey yok. Etkileyici, güzel reklam. Kıvanç beyin gerçeği üzerine kurulmuş. Hep dediğim gibi reklamlarda oyunculardan saçma sapan karakterler çıkarmaya çalışmayın. Kıvanç bey gençliğini anlatarak başlıyor. İçten, doğal, çocuk gibi…Zaten bu noktada bağı kuruyorsunuz. Gözleri doluyor…ikinci bağ hatta bu düğüm…Yetmiyor normale dönüyoruz çözüm öneriyor. Bitiriş markadan, Finish’ten geliyor.  Finish bu soruna nasıl çözüm sunduğunu destek olduğunu çok net anlatıyor. Çok da iyi hazırlanmışlar “ya tamam çalkalamadan koyalım, Finish de çıkarsın ama bardaklar falan zarar görmesin çıkaracağım derken” diyenlere hop cevabı da hazırlamış.

Ben gerçekten beğendim. Uzatacak bir şey yok. Bu duyarlılığın artık çok uluslu şirketlerden gelmesine alıştım (mesela Shell yazıma göz atın). Teşekkür etmek gerek. Destek vermek gerek.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Kapat şu suyu. Finish de su tasarrufunda birinci, yanınızda. Akılda kalıyor mu? Evet hikaye dokunuyor. Kıvanç beyin hikayesi. Bildiğin story telling var. Tüketici ne anlıyor? Suyu kapat. Fırçayla al gerisini Finish halledecek. Rakiplerden farkı? Ohooooo hangi rakip? Benim gözüm artık görmez mesela! Tüketiciye fayda? Konuşmaya gerek var mı?

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Çok. Gözlerinin dolması, eski zamanlarda çekim havası, çocukla koşması…

Finish Yeni Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 8. Tebrikler

Bulaşıcılık Analizi

Bir kaç saat önce koydu firması. 19/08/2021 Youtube kanalına yüklendi. 70 bin. Bir kaç saatte.

İşte fark bu. Bir önceki Turkcell Paycell reklam yazımda iki çok ünlü sanatçı varken, 3 dolu gün geçmiş olsa da mesaj olumsuz demiştim ve not düşmüştüm 109 bin olan izlenme 500 bini geçip 1 milyona yaklaşırsa mutlu olun diye. Bunu da göreceğiz.

Bu reklam için öngörüm 5 milyon!!!!! Neden mi? Bakalım nasıl bulaşacak:

  • sosyal kazanç? var tabi.
  • duygusal bağ? Ben Kıvanç beyin Mavi reklamlarında çizilen anlamsız haşin karakterini eleştiren biriyim. Bu yeni karaktere bayıldım. Duygusal bağı kurabildim çünkü. Gerçek!
  • toplumsal görünürlük? yani alışveriş yaparken biraz belki…yapın Kıvanç bey imzalı t-shirtler dağıtın işte patlatın olayı, zor mu?
  • hayatı kolaylaştıran bilgi? evet her yıkamada 57 litre tasarruf edebiliriz.
  • akıllarda mı? Bu sıcaklarda su bence akıllarda. Ayrıca daha yeni gündemde kuraklık haritası var. 2030 hiç uzak değil ve çok kurak. Haberiniz olsun günde kişi başına 25 lt suyumuz olacak. Her şey için!
  • hikaye? evet zaten hikaye anlatımı var.

Toparlarsam başta söylediğimi tekrarlıyorum: Çok mu iddialı? öyle olsun: 5 milyona gider bu reklam!!!

Teşekkürler. Bakalım göreceğiz!