Mercedes Yeni Reklamı – Dünya bu senin için

Mercedes Yeni Reklamı – Dünya bu senin için

May 5, 2022 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Öncelikle Mercedes EQ ilk reklamını da bu sayfaya taşıdığımı hatırlatmak istedim (yazıma göz atın). Pek beğenmemiştim. Mercedes yeni reklamı beni duymuş gibi. Kıvanç beye de şaşırmadım. Konuşalım.

Mercedes yeni reklamında oynayan adam kim?

Mercedes yeni reklam yüzüyle çok konuşulacak: Kıvanç Tatlıtuğ.  

 

Who is the guy starring in Mercedes EQ ads in Turkey?

Turkish model and actor, Kıvanç Tatlıtuğ. 

Kıvanç Tatlıtuğ?

Mercedes Yeni Reklamı: Genel Bakış

Mercedes EQ Reklam Yorumları

İlk reklamlarını beğenmemiştim çünkü anlaşılmıyordu. Bağ kuramıyordu tüketiciyle. Ayrıca bana sıradan gelmişti. En çok da arabaya oadaklanmalarını ve bunu yaparken kapı olayına zoomlamalarını sorgulamıştım. Profesyoneller de benim gördüklerimi görmüş sanırım.

Araba asla ve asla odak noktası değil. Geleceğin dünyası merkezde. Doğru karar. Bu dünyada Mercedes EQ yerleştirilmiş. Böyle bir dünya için Mercedes elektrikli arabalara geçiyor. Olay budur.

Ayrıca, tatlı bir kaç gülümseme yumuşatmış havayı. Biliyorsunuz daha önce Kıvanç beyin reklamlarında bunu hep söyledim. “Ya arkadaş bu adam su gibi sürekli kızgın öfkeli göstermeyin şu adamı” dedim. Bunu da anlamışlar. Akıyor gülümsemesiyle. Budur olay. Mavi gözler okyanustur.

Kıvanç beye şaşırmadım çünkü zaten çevreyle ilgili bir çok reklama imza atıyor. İzlenmese, ilgi çekmese bile (ülkemizde Kıvanç bey bile olsa çevre falan gündem değil) hayır demiyor. Mavi, Finish örnek…

Bu havayı yakalarken reklam o eski zamanların Amerikan rünyası reklamlarından faydalanmış. Hatırlayan olmaz ama Ford reklamlarında harika bir garajlı ev, önünde mutlu bir aile ve tabi eşlik eden araba olurdu. Müzik bile o hava için. Yani rüya gibi bir gelecek rüya gibi bir araba.

Son olarak da şunu söylemem gerek. Slogan inanılmaz. “Dünya. Bu senin için.”

Sorgulayacağım çok küçük noktalar var ama gerek yok. Havayı bozmak istemem.

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? evet bu sefer çok net. geleceğin dünyası için geleceğin arabası Mercedes.

akılda kalıyor mu? evet hem Kıvanç bey hem araba hem de arkadan bize işledikleri hayal yaşam.

tüketici ne alıyor? “tabi tabi biz alırız böyle bir mahallede yaşarız”

rakiplerden farkı? BMW bekliyorum merakla. Şuan tek başına çıtayı çekti Mercedes EQ. Bence Ford da patlatmak üzere. Bakalım, demiştim ortalık kızışacak diye. Çok güzel reklamlar gelecek heyecan verici.

tüketiciye fayda? ürünü tüketene faydası belli işte Mercedes yani. ama mesaj zaten herkesi kucaklamaya çalışıyor çünkü “Dünya. Bu senin için.” Çok zekice slogan. Bravo.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Kıvanç bey.

Mercedes Yeni Reklamı Verdi Sana Puan

10 üzerinden rahat 8.

Bulaşıcılık Analizi

Yeni bir rekor gelir mi?. Firması 2 hafta önce Youtube kanalına yüklemiş. 5.7 milyon izlenme. Bakalım:

  • sosyal kazanç/statü? hep söyledim yazılarımda bu bölüm hep boş geçiyordu. Mercedes harika bir statü veriyor. Pandaların hayatı bile bize bağlı. Var tabi ki.
  • akıllarda olan bir şey? tabi ki evet. hem araba almak hem de artık elektrikli arabalara geçmek. tüm dünyanın gündemi. Johnny Depp Amber Heard davasını pas geçersek.
  • toplumsal görünürlük? evet tabi. Mercedes EQ kullanmak havalı olmaz mı?
  • duygusal bağ? evet çünkü konu yaşadığımız dünyanın sağlığı. ayrıca, masmavi gözleriyle ülkenin açık ara tek jönü: Kıvanç bey.
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok
  • hikaye? zorlarsak kendi içinde bir hikaye var. bana sorarsanız Mercedes artık Kıvanç beyle.

Toparlarsak zaten çok yüksek bulaşıcılık seviyesine gelmiş. Asıl soru yeni bir rekor gelir mi? 10 milyonu devirir mi? Bana sorarsanız geçemez. Çünkü Mercedes şuan ülkenin sadece %10’luk bir kesimine sesleniyor. Zengin tayfa yani. 1 ay sonunda 7 milyonlarda kalır gibi geliyor bana.

Göreceğiz di mi?

Teşekkürler.