Turkcell Yeni Reklamı Paycell – Melis Barış Analizler

Turkcell Yeni Reklamı Paycell – Melis Barış Analizler

August 19, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Turkcell yeni reklam oyuncuları:

2021 yılında Turkcell’in yeni reklam yüzleri Melis Sezen ve Barış Ardunç oldu. 

Daha ilk reklamdan (ilk yazıma buradan ulaşabilirsiniz) bu iki çok yakışan sanatçı için yeni projelere imza atarlar demiştim. Sadece Turkcell reklamlarını düşünmüyorum. Dizi gelir eli kulağındadır. Reklama bakalım.

Turkcell Paycell Reklamı: 5’li Analiz

Turkcell Yeni Reklamı Yorumlar

İlk ilgimi çeken bu iki genç insanın birbiri ile olan uyumları oldu. Yukarıda da belirttim zaten bir proje bekliyorum.

İkinci ilgimi çeken şey Turkcell’in baya bildiğin TeknoSA moduna geçmesi. Bildiğimiz Turkcell yok artık. Yelpaze ilgili ilgisiz genişliyor. Sattıkları ürünlerin yelpazesi. Neden olmasın diyorum kendi kendime? Her yerde bir mağaza var, eminim giriş çıkış günlük baya yüksektir ve bu kitle teknolojiyi seven genç kitle. Hazır geliyorlarken neden olmasın?

Gelelim asıl beni düşündüren kısmına reklamın. Kulaklık ve saat değil tabi ki…”Bu ay çok açıldık” dendikten sonra kredi kartı tuzağı yetmiyormuş gibi bir de paycell limitinin başımıza çıkması. Bu doğru mu? Önce bunu sorguluyorum. İnsanlara, hem de kendine göre çok açılıp zaten fazla harcama yapmış insanlara daha çok harca demek! Ne peki aldıkları ihtiyaç maddesi mi? Kulaklık ve akıllı saat! Hep söylerim okuyucularım bilir: Olumsuz bir duygu, algı, hatta düşünce yaratacak hiç bir şeyi reklama ve dolayısıyla markanıza bulaştırmayın! Bence bu doğru değil ve çoğu aklını yitirmemiş, krizle omuzları düşmüş insanlar için hoş da değil.

Yerinizde olsam kısa versiyonunda bunu dikkate alırdım. Ayrıca Paycell sayfasına gidince imaj kesinlikle bu değil. Tam tersine Paycell hediye dağıtıyor, kampanya yapıyor izlenimi var. Yani her yönden garip!

Son bir şey. Kapanış sahnesinde de bir gariplik var. Tamam diyelim ki genç kız her şeye rağmen sürpriz yapmak istedi ve çok açılsalar da kulaklığı aldı. Bu fedakarlık olmalı. Önemli değil kendime alacağım kazaktan vaz geçtim diyebilirdi. Peki nasıl geçiyor sahne? Sen bana saati alırsın kesin diye aldım. Neden bozuluyor ki genç kızımız? Saati almasa kulaklığı aldığına pişman mı olacak yani? Ne oldu o aşk dolu çift? Anlamadım ben!!! EMİNİM BU KARMAŞIK DURUMDAN DOLAYI Melis hanımın son sahne mimikleri de bana doğal gelmedi. Kafasına yatmadıysa nasıl hissederek oynasın ki?

Reklam bence çizgiyi şaşırmış.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Açıkçası evet daha fazla harca. Bu doğru bir mesaj değil. Akılda kalıyor mu? Bence bu olumsuz mesaj akılda kalıyor. Yazık. Tüketici ne anlıyor? Kendini kaybetmiş olanlar mutlu olmuştur.  İhtiyacından ve elindekinden fazlasını tüketenler, yani borçlanarak tüketenler paycell’i google üzerinden arar. Gerçekten borçlanarak tüketime kendini verenlerin açıklayacağı bence hiç bir şey yok. Dünya kaynaklarını gereksiz tüketiyorsunuz, çok daha fazla para kazanma şansınızı göz göre göre çöpe atıyorsunuz, ve aklı başında her hangi birine denk gelince kafadan uzaklaştırılıyorsunuz. Alışveriş yaparak mutlu olmanın, sigara içerek rahatlamaktan ne farkı var?

Rakiplerden ayrılan bir yan? Bu hizmet ve ürün yelpazesi. Ama rekabetçi üstünlük verir mi? Sanmam. Adam ikinci kredi kartına abanıyor zaten. Tüketiciye fayda? Ne olabilir ki? Çok açılan birine daha çok tüket diyerek nasıl bir fayda sağlayabilirsiniz? Bir anlatın benim kafam basmadı!

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Kalp atışının saate yansıması.

Turkcell Yeni Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 3.

Bulaşıcılık Analizi

Firması 16 Ağustos 2021 tarihinde Youtube kanalına yüklemiş. 109 bin izlenme. Bakalım hemen:

  • sosyal bir kazanç? yok tam tersi sosyal bir olumsuz yönlendirme var.
  • duygusal bir bağ? reklam dağılınca çiftimiz de dağılmış. net o aşk yerini sen bana bunu al ben sana bunu alırıma dönmüş.
  • akıllarda mı? değil. insanlar geçim derdinde.
  • toplumsal görünürlük? yok.
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? çok açıldık demesiniz belki kredi kartı yerine geçen falan olsa belki…
  • hikaye? vardı ama bozulmuş…bundan sonra nasıl bir aşk hikayesine döndürecekler hep beraber bekleyip göreceğiz.

Netice olarak çok düşük olan bulaşıcılık seviyesi yükseği geçemez. 1 ayın sonunda 500 bini geçerse mutlu olsunlar.

Görüşürüz. Teşekkürler.