Turkcell Reklamı 2022- Tekno Atık, Reklam Yorumları

Turkcell Reklamı 2022- Tekno Atık, Reklam Yorumları

February 15, 2022 0 By Reklam Dedektifi

Merhaba. Beni bilirsiniz sosyal sorumluluk gördüğüm an atlarım. 2022 yılının ilk Turkcell reklamı tam da bu kapsamda. Bakalım mı reklama?

Turkcell reklam oyuncuları:

2022 yılında da Turkcell’in reklam yüzleri Melis Sezen ve Barış Ardunç oldu. 

Melis Sezen kimdir?

Barış Artunç kimdir? 

Turkcell Reklamı 2022: 5’li Analiz

Turkcell Yeni Reklam Yorumları

Daha önceki reklamlarını sorgulamıştım ve bana doğal, gerçekçi gelmemişti (önceki yazım burada). Hatta verdikleri mesajı günümüz şartlarında olumsuz bulmuştum. Bu reklam tüm bu soru işaretlerimi kaldırmış.

2 minik kızımız harika bir doğallık katmış. Melis hanım ve Barış bey de hiç bu kadar doğal ve “sevgili” gelmemişti. Sevgililer, evliler arasında gerçekten bu var. “Kullanmadığın ayakkabıları çantaları ayırsan mı?”. “Bu spor malzemeleri böyle duracak mı dolapta?”.

Ayrıca, mesaj zaten efsane bu sefer. Çok önemli bir konuda yol gösteriyor ve hizmet de sunuyor. Tekno atıkları al gel, eğitime, çocuklarımıza, çevreye destek ol. Tebrikler Turkcell.

Son olarak da, son sahne de ince düşünülmüş. Turkcell çalışanının çocuklarla iletişimi, yaydığı enerji, güven ve samimiyet katıyor markaya.

Uzun lafın kısası baştan sona olmuş bir reklam. Gerçekten garip bir şey bulamadım.

5 Temel Kriterli Analiz

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Ev nasıl ferah, güzel.

Turkcell Reklamı Sana Verdi Paun

10 üzerinden 8.

Bulaşıcılık Analizi

Firması 1 ay önce reklamı Youtube kanalına yüklemiş. 4.4 milyon ile kapatmış. Geç kalmışım ama ekranda gördüğüm için mutluyum. Analize bakalım yine de:

  • sosyal kazanç? evet
  • duygusal bağ? evet çocuklar ve “sevgililer” arası atışma
  • akıllarda olan bir şey? sosyal sorumluluk ve evlerde biriken tekno atıklar gündemde
  • hayatı kolaylaştıracak bilgi? evet tekno atıkları ne yapacağım deme Turkcell’e getir
  • toplumsal görünürlük? kısmen evet. AVM’desin atıklarla Turkcell’e gidiyorsun. Havalı hissedersin çünkü eğitime ve çevreye destek oluyorsun.
  • hikaye? benim en beğendiğim çiftlerden biri. güzel gidiyor.

Yani bu durumda belki 5 milyona gider demezdim ama kesin çok yüksek bulaşıcılık olur derdim. Yani 1.5 milyonu aşar. Tebrikler reklam ekibi. Son olarak; fark ettiniz mi reklam senaryosu oyuncuların içine sindiğinde nasıl daha doğal oynuyorlar. Reklam ekiplerine duyurulur!

Görüşmek üzere. Teşekkürler.