Turkcell Yeni Reklamı 2021 – Oyuncuları Analizler

Turkcell Yeni Reklamı 2021 – Oyuncuları Analizler

June 24, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Turkcell yeni reklamı, 2021 yazına girerken “Dünyalar senin olsun” temasıyla bir aşk hikayesini bizlere sunuyor. Aşıklar kim mi?

Turkcell son reklam oyuncuları:

Turkcell’in “Dünyalar senin olsun” temalı son reklamında ünlü oyuncular Melis Sezen ve Barış Arduç rol almaktadır. 

Turkcell Reklamı Dünyalar Senin Olsun: 5’li Analiz

Turkcell Yeni Reklamı Yorumlar

Öncelikle şunu belirtmem gerek. Çok yakışmışlar. Siz de katılmıyor musunuz? Yarın öbür gün bu çiftten bir proje daha çıkar. Melis hanım ve Barış bey…

Başka ilgimi çeken şey renklerin kullanımı oldu. Tabi ki Turkcell renkleri oyuncuların üstünde, etrafta, her yerde…

Diğer bir konu ürünlerin çok yaratıcı tanıtımı. Örneğin TV + geliyor ve pıt diye takıyorsun. Ne kolay Tv + kurulumu. Hikayenin içinde dk ve sny vermek çok yaratıcı!. Sonra Fizzy üzerinden müziğe geçiyoruz. Hikaye devam ediyor. Yetmiyor cep telden iletişim sürerken hikaye bizi “iskeleye” getiriyor. Hop bir bakıyorsunuz dev perde ekran halen internetten belki de yayın var. Hikaye aşk hikayesi olup “bana dünyaları verir misin?” derken Turkcell de insanların dünyalarını süsleyen her şeyi veriyorum diyor. Bana dünyaları verir misin demek şuradan geliyor: “evet dersen dünyalar benim olur”.

Bitirişe bayıldım “Turkcell’li ol ya da olma, senin dünyan neyse ona dilediğinde ulaş diye (Turkcell var)”.

Netice olarak yaratıcılık kokan ince ince işlenmiş bir reklam. Aşk hikayesini kullanmaları klasik gelmesin asıl olay o hikayeye Turkcell ürün ve hizmetlerini uydurmak (resmi sitesinde çok güzel bir sunum var buradan bakabilirsiniz). Takım çok başarılı. Tebrik ederim.

Daha ilginç bir şey söylememe izin verin. Reklamda garip gelen, sorguladığım bir şey yok!

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Evet Turkcell size her şeyi sunuyor. Akılda kalıyor mu? Kalır güzel bir hikayeye uyarlamışlar ürün sunumlarını. Tüketici ne mesaj alıyor? İşte bu noktada bana göre şu ön plana çıkacak magazinde: Melis ve Barış çok güzel olmuş! Rakiplerden farkı? Hikaye eşliğinde ürünlerin tanıtımı. Yoksa bunların benzerleri rakiplerde de var. Tüketiciye fayda? Teknolojinin sunumu. İletişim, film, müzik, internet elinin altında tek noktada.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Melis hanımın görmeye alışkın olmadığımız (Sadakatsiz dizisi yüzünden) mutlu yüzü. Heyecanlı, aşık ve mutlu yüzü. Ne fazla ne eksik süper oynamış.

Turkcell Yeni Reklamı 2021 Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 7. Eksik olan ne biliyor musunuz bitirişte bir coşku, bir vurucu duygu seli yok.. çok kolay olmadı mı? Bence her şey o kadar kolay ve güzel ki (Turkcell ürün ve hizmetlerini tanıtıyorlar çünkü) sevenlerin kavuşmasındaki son sahnede, “ohh be kavuştular” yok . Aşk çok kolay olmaz ki? Olur mu? Olursa adı aşk olmaz!

Bulaşıcılık Analizi

2 gün önce Youtube kanalına marka tarafından yüklenmiş. 22/06/2021. 38 bin izlenme. Şaşırtıcı ve kötü bir başlangıç. Bakalım hemen.

  • sosyal bir kazancım olur mu? hayır.
  • duygusal bir bağ? var aşk kokuyor.
  • insanların akıllarında yaz, aşk, film, müzik var mı? yani beliki yaz tatili, yaz aşkı temaları var ama…
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? evet pıt diye TV + takılıyormuş.
  • toplumsal görünürlük? yok.
  • hikaye? var çok da güzel…

İddialı bir öngörü yapacağım (çünkü 38 bin çok düşük bir başlangıç). Bu reklam 1 milyonu devirir (bulaşıcılık analizi bu yazımda özetleniyor). Sebebi, Turkcell ürünlerinin verdiği heyecan olmayacak. Reklamda zaten bu maalesef eksik kalmış. Melis ve Barış çifti çok konuşulacak! Bakalım haklı mıyım göreceğiz!

Görüşmek üzere. Çok teşekkürler.