Mavi Yeni Reklamı – Geri Dönüşüm Başladı

Mavi Yeni Reklamı – Geri Dönüşüm Başladı

September 21, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Mavi yeni reklamı beni çookkk mutlu etti. Başlamadan snippetı vermem gerek.

Mavi yeni reklam oyuncuları:

Yeni Mavi reklamında reklam yüzü değişmedi. 2021 yılında başlatılan “Mavi dönüşüm” Kıvanç Tatlıtuğ ile tanıtıldı. 

Mavi Yeni Reklamı: 5’li Analiz

Mavi Reklamı Geri Dönüşüm Yorumlar

Mutlu olmam için çok sebep var. Okuyucularım bilirler, aylardır bu sayfamda “yerli firmalar neden sosyal sorumluluk yapmıyorsunuz” diye sitem ettim. Bunu bulaşıcılık analizlerimde de sürekli dile getiriyordum. Daha geçenlerde Eti (Eti reklamı için buraya tıklayabilirsiniz), şimdi de Mavi gümbür gümbür el attılar olaya. Sonunda!

Ayrıca, Mavi reklamlarını hep sayfama taşımışımdır ve şimdiye kadar Kıvanç beyin 2 reklamını (en son Mavi reklamına buradan göz atabilirsiniz) çok sorgulamıştım. Her ikisinde de temel olarak şunu söylemiştim: “bu sert abi imajı reklamlarda olmuyor. Markaya ve kendisine zarar veriyor!”. Şimdi görüyorum ki bu imaj değişmiş ve karizmatik tatlı Kıvanç gelmiş. Çookkk da güzel olmuş. Etkileyici. Karizmatik. Samimi!!!!

Reklamda ayrıca ilgimi çeken hem plastikten hem de metal kutulardan geri dönüşüm sağlanması. Kotta yapılmış, etiket de, düğme de…Tebrikler.

Son olarak da yine bir önceki Mavi reklamını şöyle sorgulamıştım. Başka kıyafet bulamadınız mı reklamda kullanılacak. Nesi mavi nesi çekici demiştim. Bu da karşılık bulmuş (benim kafamda adamlar beni okuyup reklam yapıyor demiyorum) ve görüyorum ki bu reklamda kıyafetler uyumlu, sırıtmıyor ve özellikle kotlar çekici.

Bir başka konu ise daha dünkü yazımda dile getirdiğim ve ilk günden haklı çıktığım bir tespitti. Omo yeni reklamını yorumlarken sosyal sorumluluk reklamı olarak çok beğendiğimi yazmış ancak izlenme sayısının 3bin olduğundan yakınmıştım. Bunu da ülkenin gerçekleri diye açıklarken hatta Kıvaç beyin rol aldığı Finish sosyal sorumluluk reklamının bile izlenmediğini (1 ayda 77 bin izlendi) söyleyerek bakış açımı desteklemiştim. Şu cümle ile yeni Omo reklamının analizini bitirmiştim: Kıvanç bey sosyal sorumluluk reklamında değil kot reklamında oynasın 3 milyon olur izlenme demiştim.

Buyurun kot reklamı buyurun Kıvanç Tatlıtuğ. İlk gün 140 bin izlenme. Görün bakın kaç milyon olur. Çok mutluyum ki hem kot reklamı hem de sosyal sorumluluğa işaret eden reklam.

Yani görüyorsunuz işte konuştuğum şeylerin tek tek çıkması, düzeltilmesi, önem kazanması beni mutlu ediyor.

Devam edelim…

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? evet. mavi dönüşüm güzel oldu

akılda kalıyor mu? yaniiiii…Kıvanç bey etkisi. Keşke desteklenseydi.

tüketici ne anlıyor? bir kısmı az da olsa benim gibi “sonunda tebrikler” diyor. çoğunluk Kıvanç diyor kotlara bakıyor ve iyi de pahalı satıyorsunuz diyor.

rakiplerden fark? bu akım başladı. Levis ilk hatırladıklarımdan (sayfamdan göz atabilirsiniz Levis reklamına). Sanırım bunun ilk imzasını atan ama başka bir firmaydı. H&M’di büyük ihtimal. dert değil rakiplerden en büyük farkı YERLİ olup bunu yapması.

tüketiciye fayda? olma mı??

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Ben Kıvanç beyin samimi ve karizmatik yeni halini sevdim. Gülümsemesi, göz kırpma, üst perdeden bakmama…Olmuş. Bir kişi daha ilgimi çekti. Sanki sarışın genç kızımızı biraz ön plana almaya mı çalışıyorlar? Bakalım sonraki reklamlarda görürüz!

Mavi Yeni Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 7.

Bulaşıcılık Analizi

1 gün önce 20/09/2021 tarihinde Youtube kanalına firmasınca yüklenmiş. 140 bin izlenme. Bakalım:

  • sosyal kazanç? oh be sonunda rahat rahat var var…
  • akıllarda olan bir şey? plastik, çevre kirliliği, iklim hepsi
  • duygusal bir bağ? Kıvanç beyi beğenme durumları…
  • toplumsal görünürlük? var kot bu… ama ben olsam marka etiketine “mavi dönüşümün” simgesi bir şey işlerdim
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yani…Mavi kotlarını geri dönüşümden üretecek.
  • hikaye? Kıvanç beyin devamlılığı…reklamda yoksa hikayeyi oturtamıyorlar. beyaz t-shirt dışında pek bir hikaye yok.

Bu durumda çok düşük olan bulaşıcılık seviyesi 1 haftada çok yükseğe gider. Bakalım!

Çok teşekkürler Kıvaç Tatlıtuğ. Bu 2 etti. Görüşmek üzer.