Audi A3 Reklamı – Şarkı Analiz Puanlama

Audi A3 Reklamı – Şarkı Analiz Puanlama

March 9, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Audi A 3 Reklamı analizleri ve puanlaması bu yazımda. Ama öncelikle sıkça sorulan bir soruyla başlayalım.

 Audi reklam müziği:

Ace Marino, Communication.

Audi A3 Reklamı 2021: 5’li Analiz

Genel Değerlendirme

Öncelikle reklamda ilgimi çeken, köprü olayı. Sayfamda daha önce yorumladığım Pejo 307 reklamında da bahsetmiştim (yazıma göz atmak için tıklayın). Diğer aklıma gelen araba reklamlarında da aynı köprü geçme olayı var. Nedir halen çözemedim. İlk köprüsüz araba reklamını sayfama taşıyacağım.

Bir başka ilgimi çeken olay reklamın gönderme yaptığı yakın zamanın olayları. Mars, robotlar, fenomenler, çevreye duyarlılık…Bunların hepsi zamanımızın gerçekleri. Öyle değil mi? Şimdi nereden çıktı demeyin. Reklamın sloganı ne? ” Yeni Audi A3 Sportback – Sanal olamayacak kadar gerçek”. Pardon asıl soruyu ben soruyorum nasıl yani? Sanal olan ne ki?

Başka garip bir olay reklamda tercihler. Ben olsam öyle masum bakan bir köpeği o şekilde kullanmazdım. Sanki sirkte ve zorla show yaptırılıyor. Benzer şekilde “geri dönüşüm moda oldu” demek nasıl yorumlanmalı? Ya bunlar da moda oldu eskiden kimse yüzüne bakmazdı mı? Moda oldu ama geçer mi? Tercihler gerçekten zorlayıcı. Belki de bilerek yaptılar…

Başka bir gariplik “arabanız yeni bir galeri buldu”. Ne anlamak gerek bundan?

Tüm o “havalı” sahneler geçtikten sonra reklamdan beklenti yükselip tavan yaptığında karşınıza çıkan ne dersiniz? Araba farı. Neyse uzatmayayım.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi, aklıda kalıyor mu, tüketici alıyor mu? Mesaj ne bilmiyorum. Yeni Audi A3 çıkmış. Bu sanırım. Aklıda kalan bir yanı olmayacak. Biraz şarkı konuşulur. Tüketicinin mesajı alması için “satın alma gücü” cepte olmalı. Audi lüks sınıf markalardan biri (ülkemizde özellikle). Rakiplerden ayrılan bir yan? Köprü aynı, bu araba da köprü geçiyor. Şaka bir yana farları farklı yeni modelin. Ama rakiplerden farkı? Tüketiciye bir fayda? Farlar mı?

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Kelebek.

Yeni Audi A3 Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 4.

Bulaşıcılık Analizi

Reklam (Audi tarafından) youtube kanalına 17 Şubat 2021 tarihinde yüklenmiş. 620 bin görüntüleme. Hemen tek tek bakalım analizde yer alan kriterlere:

  • Sosyal etiket? Yok. Madem geri dönüşüm moda oldu. Geri dönüşüme uygun ne var bu arabada? Kullanılabilirdi. Ben merakla araba markalarından hangisi buna girecek merak ediyorum. Bahsettiğim elektrikli araba olayı değil. Aracın kendisi.
  • Aklımızda şimşekler çakıyor mu? Yeni yıla girerken olsaydı yer yerinden oynuyordu. Şimdi faizler yükseldi, ev kredileri uçtu, ikinci el arabalar düşüşte…
  • Duygusal bağ. Yok.
  • İşe yarar bir bilgi. Yok.
  • Sosyal görünürlük. Bazı ürünlerin çok büyük avantajı oluyor. Çünkü zaten sokaklardalar. Toplumsal hayatın tam göbeğindeler. Arabalar!
  • Hikaye? Yok.

Tüm bunlara baktığımda araba olduğu için ve Audi olduğu için reklama düşük bulaşıcılık olabilir derdim. Şu an zaten düşük bulaşıcılığa ulaşmış durumda. 22 gün olmuş yani 8 günü daha var. Bana göre değişmez.

Görüşmek üzere. Teşekkürler.