Mavi ve Serenay’dan Bi’ Jean Hikayesi: Jean’in Mavi’n

Mavi ve Serenay’dan Bi’ Jean Hikayesi: Jean’in Mavi’n

October 22, 2020 0 By Reklam Dedektifi

Genel Değerlendirme: 1 yıldır reklamları yorumluyorum ve sanırım bu Mavi’nin  4. yada 5. reklamı. Bununla ilgili en başından şunu söylemem gerek: Yeni ürün yok, acayip bir kampanya, ses getirecek bişey yok, bu kadar çok sayıda farklı reklam ne için? Benim eski yorumlarımda yazdığım durum bence! Bir türlü Mavi “o seviye”ye getiremiyor reklamlarını. Dolayısıyla denemeye devam ediyor. Türkiye’nin en iyi iki ismiyle çalışsa da olmuyor olmuyor…

Gelelim bu reklama. Ben reklamı 5 kere izledim arka arkaya. Hiç bir şey anlamadım. Serenay hanımefendinin ne yaptığını da anlamadım. Reklam önce motive ederek başlıyor …cesur ol, korkma şöyle ol, böyle ol…hop son cümlede kendine dön özüne dön diyor…eee o kadar gazı verdiniz ne oldu? Bazı sahnelerin zorlama olduğu o kadar belli ki? Elektronik müzikte “dans ediyor” Serenay hanım enerjisi geçiyor izleyene de mutfak da ne yapıyor? Çok güzel Serenay hanım şık da giyinmiş plaj sandalyesine oturtmuşlar ??Ayrıca şu kapıdan geçme ve yeni bir dünya ile tanışma olayı artık eskimedi mi? Gerçekten mi? Aleyna Tilki hanımefendi de sürekli bir kapıdan geçiyor. Onla aynı demek kafa… Kaldı ki Mavi neyin yenisini sunuyor ki bu reklamda? Yani elimizdekilerden kurtulalım Mavi’ye yeni bir dünyaya gidelim tamam da, yeni olan ne? Mavi ne öneriyor bize?

Uzatmak istemediğim bir Mavi reklamı daha. Bu kadar 1 dk uzunlukta bir reklama gerek yok…derin mesajlar, müzik eşiliğinde meditasyonlar, danslar, kendini aşmalar falan…Serenay Hanım ile Kıvanç Beyi bir hikayeye koyun başlarda tanışmasınlar ama bir şekilde tanıştırın reklam serilerinde izlenme rekoru kırar. Bunlara falan gerek yok.

5 Temel Kriterli Değerlendirme:  Akılda kalan bir şey var mı? Yok. Serenay hanım var işte reklamda bu yani. 50 yıldır sanırım reklam şu sanılıyor: Çok beğenilen birini bul Kıvanç bey Serenay Hanım gibi reklama onları çıkar tüketici onlar gibi olmak istesin onlar gibi olmak için de sizin ürünü alsın. Gerçekten mi? Bu mu reklam? Neyse. Tüketiciye bir fayda var mı? Yok. Tam tersine kafan karışıyor. Rakiplerden ayrılan bir yanı var mı? Reklamda sanırım Serenay Hanımın oynaması. Yoksa artık her hangi bir AVM’ye gidin neredeyse tüm markalar kot satıyor. Hem de daha ucuz! Net anlaşılır mesaj ne? Kendin gibi ol sanırım bilmem ki bir mesaj var mı? 

Sonuç Değerlendirme: 10 üzerinden 6. Müzik, görüntüler ve kıyafetler bu puanı alıyor. Hikaye ve anlatım değil. 

Şuan Mavi’nin ciddi bir rakibi yok ve bunun rahatlığını yaşıyorlar. Ciddi bir rakip karşısında bu rahatlık yıkım getirirdi. Bir önceki Kıvanç reklamında yapılan hata küçük falan değildi. Potansiyel tüketicilerine köpekle saldıracak imajı çizmek nedir? Bu reklam da kaybolmuş bir reklam. Bana göre bir kafa karışıklığı var yönetiminde. Bir şeyler yapmak istiyorlar ama ne? Daha cevap bulamamışlar. Dediğim gibi şanslılar ciddi bir rakip yok karşılarında. Audi’nin dünya devleri Mercedes ve BMW’ye yaptığı olurdu.