Akbank Yeni Reklamı – Serenay Sarıkaya Analizler

Akbank Yeni Reklamı – Serenay Sarıkaya Analizler

October 6, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Akbank yeni reklamı özlediğimiz Akbank reklamı olmuş. Ben önceki yazımda eski Akbank reklamlarına ne oldu demiştim  ve baştan aşağıya sorgulamıştım (kalp atışından nasıl vazgeçersiniz demiştim mesela) Feyyaz Yiğit’li Akbank reklamlarını (o yazıma buradan bakabilirsiniz). Görüyorum ki bir kere daha küçük de olsa bir öngörüm, katkım olmuş. Sorguladığım her nokta düzelmiş gibi. Reklama bakalım hadi.

Akbank yeni reklamında oynayan kadın: 

2021 yılının sonlarına yaklaşırken Akbank yeni reklam yüzü olarak Serenay Sarıkaya ile anlaşarak büyük sürpriz yaptı. 

Serenay Sarıkaya tartışmasız markalarca en çok istenen kadın sanatçılarımızdan biri. Çok çok popüler. Ayrıca kazandığı ödüller sayfaya sığmıyor. Yani çok da yetenekli. Dans ve müzik olayını da biliyorum.  Ama çok içten bir şey sormama izin verin! Benim cahilliğim olabilir ama Serenay Sarıkaya denince aklınıza ne geliyor? Ben nedense onu bir filmde gözümde canlandıramıyorum. Hatta bir dizide bile (herkes Fi der, iyi de rol yapışmıyor ki).

Denebilir ki tercih yaptı ve müzikal tercih etti. Doğrudur ama Serenay hanım oyuncu. Son dönemde popüler olan hiç bir dizide olmaması? Daha 31 yaşındayken bana sorarsınız kaygan zeminde yeni bir yelken peşinde. Oyunculuğu bir yana bırakıp müziğe gidiyor bence. Bu ona 5 yıl kaybettirir. Sonra tekrar sinemaya dönecektir. Dönmeli ve imzasını oluşturmalı. Bunu yapacak her şeyi var. Şuan sanırım hissediyorum ki halen yönünü bulmaya çalışıyor. Bakalım!

Akbank Yeni Reklamı: 5’li Analiz

Akbank Yeni Reklam Filmi Yorumlar

Akbank yeni reklamı ilgimi çekti çünkü ben Akbank ve Axess reklamlarının hayranı biriydim. En iyiler listemde var Axess Kart reklamı. Ancak daha sonra sanki yeni bir reklam ekibi gelmişti ve ben yukarıda bahsettiğim gibi pek memnun olmamıştım bu durumdan. Bu sebeple yeni Akbank reklamı devam reklamı benim için. Kendimi sürekli tartıyorum ve bunu öngörü yapıp reklamın yenisini bekleyerek yapıyorum. Uzun lafın kısası mutlu oldum yeni reklam gelmesine ve doğal olarak ilgimi çekti.

İkinci ilgimi çeken konu tabi ki Serenay Sarıkaya’nın yeni reklam yüzü olması. Ne kadar keyifli reklamda. Neden mi? Sevdiği tarzda giyinmiş, müzik yapıyor ve dans ediyor. Şuan gittiği yol bu zaten. Şu da ilgimi çekti. Normalde her kim olursa bu reklamlardaki dans hareketleri sırıtırdı. Gerçekten dans edebilmek başka bir şey. Gel gör ki Serenay hanım da zerre sırıtmamış. Anlaşılan o ki baya antrenmanlı bu konuda.

Akbank’ın kalbi de geri gelmiş, neşesi de, kendini özgü tarzı da, reklam müziği de…dedim ya sorguladığım bir çok şey düzelmiş. Eskisi gibi yani…10 numara 5 yıldız.

Gelelim garip gelen bir kaç noktaya. Kısa kısa yazmak istiyorum reklama gölge düşmesin beğendim çünkü.

İlki, gayet modaya uygun bir tarz ve müzik seçilmiş. Hatta bu çaplı dans ilk kez görüyorum bir reklamda. Dans  değil ama bunu Axess reklamlarında da yapıyorlar. Festival panayır havası…Durum buyken Serenay hanımın omuzlarını düğün havası modunda sallayarak ilerlemesi bence olmamış. O hareket bu tarzın hareketi değil.

İkincisi, kalbi güm güm atan öğrenci kılıklı genç aşık kafam kadar tek taş takıyor!

Son olarak da, bu noktaya birazdan döneceğim ama, haydi şimdi Akbank da ne şimdi? Kredi mi insanlar işine gücüne dönsün diye? Gençlere destek mi işler büyüsün diye? Çeyiz desteği mi kafam kadar tek taş alsınlar diye? Şimdi ne?

Devam edelim…

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? yok ki…

akılda kalıyor mu? mesaj yok ama reklam kesinlikle akılda kalıyor.

tüketici ne alıyor? hiç… serenay hanım olduğu için ilgi gösterecektir reklama.

rakiplerden ayrılan yanı? kıpır kıpır olması…bence Akbank eski performansını yakalarsa halen en iyi reklam yapan Banka.

tüketiciye fayda? yok belli değil çünkü…

Buradan nacizane reklam ekibine bir öneri: Mavi’nin yaptığı hatayı yapmayın. Serenay hanım çok kutup yıldızı olabilir ama reklam asla oyuncunun üzerine kurulmamalı. Marka ve ürün üzerine kurulmalı ve bu yaratıcı eseri ünlü yüzler TANITMALI:

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Manav amcamın dans edişi…

Akbank Yeni Reklamı Verdi Puanı

10 üzerinden 7.

Bulaşıcılık Analizi

Dün 05/10/2021 tarihinde Youtube kanalına yüklenmiş, firmasınca. 63 bin izlenme. Yani bir patlama değil ama bakalım ne olur:

  • sosyal bir kazanç? yok. reklam ekibine seslenebilir miyim? neden yok?
  • duygusal bağ? eğlenceli ve pozitif enerji reklam.
  • toplumsal görünürlük? yok.
  • hayatımı kolaylaştıracak bir bilgi? yok.
  • akıllarda olan bir şey? aslına bakarsanız borçlarla hayata dönen esnafın en büyük derdi yeniden yapılandırma. Akıllarda bu varken Akbank hiç bir şeye dokunmadan Serenay hanımın dansını koymayı tercih etmiş. Bence hatta.
  • hikaye? yok.

Çok garip gelecek ama Serenay hanım etkisi olmasa Akbank yeni reklamı 500 binler civarında kalırdı. Ben bulaşıcılık raporumda da paylaştığım gibi, ünlü yüzler (özellikle güven uyandıranlar) 1 milyon etkisi yapıyor. Yani uzatmayayım bu reklam 1 milyona gider ama çok yüksek bulaşıcılığa ulaşamaz. Biraz iddialı oldu sanırım! Bakalım.

Görüşürüz. Teşekkürler.