Anadolu Sigorta Reklamı – Babalar ve Kızları

Anadolu Sigorta Reklamı – Babalar ve Kızları

October 5, 2021 1 By Reklam Dedektifi

Anadolu Sigorta reklamı duygulandırdı beni. Baba olunca böyle sulu zırtlak olursun diyorlardı ne alaka diyordum. Oluyormuş.

Babacım dersin düşünmeden, gözleri yeter sana.

Dik dur sözünü dinlet derler, gözleri buğlanır, kamburum çıksın dersin değmez bir damla göz yaşına.

Baba sert olmalı hatta korkmalı senden derler,  kapıdan koşup sarılmadığını düşün boynuna…bir gün bile olsa!

Ama bunların hepsi kızının iyiliği için derler, varsın gelecek yargılasın beni şimdiden, ben iyiyim canımın içi mutlu, kollarımda!

İçimden geldi bu yazıya da böyle başlayalım…

Anadolu Sigorta Reklamı: 5’li Analiz

Anadolu Sigorta Reklamı 2021 Yorumlar

Toplumunu iyi tanıyan her zaman kazanır. Öncelikle şunu teslim etmek gerek. İş Bankası bunu hep yapıyor. Toplumun duygusal olduğunu biliyor ve buna göre duygu seli reklamlar yapıyor. Bence çok zor iş. Yaratıcı olmak çok zordur koşullu başlarsan. Ben de bir deneme yapmıştım. Sıfırdan 10 Kasım reklamı yazmıştım. Bu işi iyi biliyor bu reklam ekibi.

Reklamda ilgimi çeken ilk şey, reklamın çok sade ve sabırlı olmasıydı. Bu bir bakıma iyi bir bakıma kötü. Sabırsızların dikkati dağılır. Reklamı içlerine çekemezler. O zaman da duygu seli reklamın izleyiciyi vurması ve akılda kalması çok zor olur. İyi yanı ise bu atmosfer vurucu anı basamak basamak hazırlar. “Kızım, baba” der gözlerin dolar.

Elbette aklıma bu reklamı görüp “keşke” diyecek insanlar da geldi. Hep söylerim. Reklama, markaya, ürüne olumsuz bir duygu yüklemeyin diye. Mutlaka birileri için bu reklam ve dolayısıyla marka engellenecektir. Bu bir tercih sanırım reklam ekibi tarafından ölçülüp biçilmiş bir tercih.

Başka ilgimi çeken konu ise babamızın resimleri oldu. Bazı resimler gerçek ve reklamda oynayan beyefendiye benziyor. Belki de gerçekten eski resimlerini kullanmışlardır. Ne emek, ne ince…

Son olarak bir konu garip geldi. Babası ölmüş sanırım kızımızın. Bu çok arada kalıyor. Bu da bilinçli bir tercihtir ama ben anlam veremedim. Kaldı ki, baba öldüyse anne neden üzülmüyor sigorta sürprizini duyunca. ölmediyse zaten o an orada olması gerekmez mi?

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Babayla kızının saç macerası.

Anadolu Sigorta Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 7.

Bulaşıcılık Analizi

2 hafta önce firması tarafından Youtube kanalına eklenmiş. 2 haftası daha var. 1.25 milyon izlenme. Gayet başarılı başlangıç. Bakalım ne olur ?

  • sosyal kazanç var mı? yok.
  • duygusal bir bağ? en güçlü yanı
  • akıllarda olan bir şey? evet. sağlık olayı 2 yıldır ilk sıralarda.
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok. olmalıydı aslında.
  • toplumsal görünürlük? hayır.
  • hikaye? kısmen evet. reklamda kurulan bir hikaye.

Böyle bakınca soru şu: çok yüksek bulaşıcılığa ulaşır mı? Yani 1.75 milyon? Sanmıyorum. Bir reklamın 3 hafta ekranda aynı yoğunlukta kalması mümkün değil. İlk iki hafta sonrası doğal olarak izlenme düşer. Bana göre 1.750 m zor gözüküyor. Bakalım. Bu arada resmi sitesinden sigortalara bakmak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Çok teşekkürler. Görüşmek üzere.