Sigortam.net Reklamı 2022 – Kim Oynuyor, Yorumlar

Sigortam.net Reklamı 2022 – Kim Oynuyor, Yorumlar

April 6, 2022 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Daha önce Sigortam.net reklamı sayfamda yer almamıştı çünkü ilgimi çeken tek şey keçi olmuştu. Keçi üzerine de pek bir şey yazmak istemedim. Yeni reklamları ise; yeni reklam yüzleri ve bilgilendirici içerikleri ile dikkat çekiyor. En iyiler listeme atıverdim Hadi başlayalım.

Sigortam.net reklamında oynayan adam kim?

Sigortam.net, 2022 yılında yeni reklam yüzünü buldu: başarılı oyuncu Cengiz Bozkurt.

Cengiz Bozkurt kimdir? 

Cengiz Bozkurt gerçekten komedi dalındaki tüm filmlerin aranan ismi bence. Hiç vitrinde olmaması da ilginç. Sanırım eskiden bu tür karakterler daha ön plana çıkıyordu: Kemal Sunal, İlyas Salman, Zeki Alasya, Metin Akpınar… Zamanımızda ise böyle isimler yok artık. Yerine popüler sosyal medya kültürünün talep ettiği “yakışıklılar” ve “stand-up” çılar var. Bunun en önemli sebeplerinden biri de tiyatronun göçmüş olması. Cengiz Bozkurt gibi sanatçıların olmadığını düşünün…Komedi reklamları ilk çöküşü yaşar. 30 yaş ve civarı zilyon tane “yakışıklı güzel” oyuncu var piyasada…Cengiz Bozkurt’un izinden gelen kim var? Sadece tiyatro sahnesinden gelenler aklınızda belirecektir. En kıymetli havuz da Gülgür Güldür ve Çok Güzel Hareketler Bunlar. Kıymet bilmek gerek.

Sigortam.net Reklamı: Genel Bakış

Sigortam.net Reklam Yorumları

Öncelikle reklamda çok çok ince dokunuşlar var. Sorularımıza cevaplar:

  1. Spor salonu seçilmiş. Yaz geliyor ve herkesin daha fazla gündeminde.
  2. Detayda Prof kapsamda mı diye soruyor. Evet cevabını alıyor. Tamamlayıcı ve sağlık sigortalarında bu en önemli sorulardan biri.
  3. Özel müşteri temsilcisi veriyor. Kime soracağım sorusuna cevap.
  4. İlk kez belki de (bu mizansen olabilir) kişilere uzuvlarınızı da sigortalatabilirsiniz mesajı veriyor. Bu dünyada yaygın. Mesela Mrs. Lopezin poposu. Basket oyuncularının kolları.

Ayrıca, komik reklam. Ve asıl kurguyu “kafanız net olsun” mesajı üzerine kuruyor. Zaten olay da bu değil mi? Yoksa ürünü kendi satmıyor. Bin tane sigortacıyla karşılaşan ve bin tane ayrı sigorta yaptıran bizlerin en önemli sorununa çözüm üretiyor. OLAY BUDUR ZATEN.

İster mobil app ister web tabanlı uygulama olsun insanların bir sorununu çözüyorsanız sabırla yürüdüğünüz takdirde ulaşacağınız zirve çok net gözükür. 

Reklamda garip gelen bir şey olmadı gerçekten. Akıyor ve izletiyor. Buarada resmi sayfalarına bakın derim gerçekten güzel ve bilgilendirici.

Şunu da unutmadan eklemem gerek. Logoları keçi, reklam sonunda ekranda sigortam.net yazısına kafa atıp düzeltiyor. Dahice. Conratz IT guy!!

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? evet sigortayı bizden yaptırın, kapsamı da bu.

akılda kalıyor mu? evet. komik ve özellikle keçi olayı.

tüketici ne alıyor? “sağlık yaptıracaksan sigortam.net de var. bir bak derim”

rakiplerden farkı? rakip yok ki. Bildiğimiz en azından yok. Tüm firmaları karşılaştırıp en iyi fiyatlıyı sunuyor. çok iyi.

Tüketiciye fayda? Çok önemli katkı. Bir çok sigorta firması var. Hepsinin detayları var. Kapsamı, fiyatları.. Çok önemli iş yapıyorlar.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Keçiyi yürüyüş bandına nasıl çıkarmışlar ya.

Sigortam.net Reklamı Verdi Sana Puan

10 üzerinden 8.

Bulaşıcılık Analizi

Firması 1 gün önce Youtube kanalına yüklemiş. Uzun versiyonu da olduğu için (261 bin izlenme) ağırdan başlamış. 159 izlenme. Bakalım:

  • sosyal kazanç? yok
  • akıllarda olan bir şey? çok! spor salonu, arabanın sigortası, tamamlayıcı sigorta…
  • duygusal bağ? komik evet
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? çok saydım yukarıda
  • toplumsal görünürlük? yok. yapmaları gerek kesinlikle. Arabalara mesela sticker dağatabilirler. “Bu arabanın sigortası sigortam.net güvencesindedir”
  • hikaye? 2022 kampanyası ve yeni reklam yüzü Cengiz bey ile bir hikaye yakalıyorlar. evet derim.

Toparlarsak uzun versiyonun 1 günde 261 bin olması şaşırtıcı değil. Tam bulaşacak reklam. Sadece yukarıda değindiğim gibi benim çok başarılı bulduğum Cengiz bey milyonluk etki yapmıyor. O da zaten toplumun eksikliği. Öngörü olarak da 1 ay sonunda rahat çok yüksek bulaşıcılığa ulaşır. Yani 1.5 milyonu devirir.

Teşekkürler. Görüşürüz.