Reklam Analizleri – Kia 2021 Anadolu Efes

Reklam Analizleri – Kia 2021 Anadolu Efes

February 4, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Reklam Analizleri Kia 2021 reklamını konu alıyor. Öncelikle en çok aranan soruyla başlamak gerekir:

Reklamda oynayan basketbolcular kim? Anadolu Efesin üç oyuncusu Doğuş Balbay, Vasilije Micić ve Rodrigue Beaubois

Anadolu Efes tam kadroyu bulmak bu kadar zor olmamalı. Neyse ki dünyanın en kıymetli kütüphanesi var. Wiki 1 hafta önce güncelleyerek sunmuş. Efes Tam Kadro. 5 Temel Kriterli analizle başlayalım hemen.

Kia Reklam Analizleri

Genel Değerlendirme

Kia geç kalmış olsa da B segment arbalarını tanıtmak için yola çıkmış. Stonic, Rio ve Picanto. Bu üçlü güçlü arabanın Anadolu Efes’in başarılı 3 oyuncusuna benzetilmesi çok yaratıcı gelmiyor. Reklam sırasında oyuncuların bazı hareketlerinin arabalarla yapılması, aynı durum…Sanırım bu şekilde kurgulanmış akla gelecek bir çok reklam vardır (Pejo 2008). Yeni modellerin tanıtımı beklenir ki daha heyecan uyandırsın. İnsanlar hımm bir bakmak gerek desin.

5 Temel Kriterli Reklam Analizi

Akılda kalan bir mesaj var mı? Yok. Zorlarsak şu çıkar Kia yeni araba yapmış. Mesaj net mi mesaj alınıyor mu? Değil! Yeni araba yapmış da her markanın deli gibi rekabet ettiği B segmentte ne sunuyor? Güçlü motorlar mı ? Acaba bu mu? Hiç net değil. Bu reklamdan sonra tüketicinin aklındaki 5-6 B segment araba markasının yanına Kia eklenir mi? Rakiplerden ayrılan yanı ne? Bilmiyoruz ne? Tüketiciye faydası ne ? Bilemiyoruz.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

??

Verdi Sana Reklam Puanı

10 üzerinden 3. 

Kia Reklam Analizleri: Bulaşıcılık

Daha önceki yazımızda Bulaşıcılık Analizini sizlere tanıtmıştık. Bu analizi kullanarak, prime time TV reklamlarının internette ne kadar ses getireceğini öngörmeye çalışıyoruz. Internet ölçüsü Youtube. Çünkü bütün prime time TV reklamları Youtube’a yükleniyor, tabi ki! Kia 2021 reklamına bir bakalım.

Kia 2021 reklamı bulaşıcı mı?

Öncelikle şunu not edelim: 28 Ocak 2021 Youtube yükleme tarihi. İzlenme : 117

  • Reklamda markanın kazandıracağı bir sosyal statü var mı? Yok.
  • Baya bir zamandır insanların kafası araba almada. Özellikle B segment arabalara talep patlamış durumda. Bu süreçten geçmiş sonrasında “saçmalama bırak ya” demişliğim var. Öyle ki, sıraya giriyorsunuz, belki 2 ay sonra arabadan 5 tane geliyor, içinden sizin istediğiniz renk çıkarsa şanslısınız, bir de fiyatı değişmezse!! Böyle bir rezillik…Neyse 2. kritere dönersek konu kişilerin aklında yani. Bu akıldaki konuyu tetikleme şansı var.
  • Etkileyici akılda kalan bir yanı var mı? Yok.
  • Kia kullanmak toplumda gösterildiğinde sükse yapacak bir şey mi? Kia arabaları ne sıklıkla görüyorsunuz?
  • İşe yarayacak bir ürün tabi araba sonuçta.
  • Hikaye? Daha çok benzetme var.

Kia 2021 reklamının çok düşük bulaşıcılıkta olacağını öngörüyor analiz. Yani, 2 ay içerisinde Youtube izlenme sayısı 250bini geçmeyecektir.

Görüşmek üzere, teşekkürler.