Sleepy Yeni Reklamı – Reklam Analizleri 2021

Sleepy Yeni Reklamı – Reklam Analizleri 2021

February 7, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Sleepy Yeni Reklamı ilk olarak aklıma şunu getirdi: Kadınsız bir hayat, topraksız bir dünya demektir! (İlginç bir şey oldu siz bu yazıyı okurken yeni çıkan reklamı göreceksiniz. Aslında bu yazı 2 gün önce 6 saniyelik ilk reklam için yazıldı. 6 saniyelik olan ve bu yazıda olması gereken reklamı bilmiyorum neden youtube kanalından kaldırdılar. Ben de yeni reklamı koymak zorunda kaldım. Neyse unutmayın bu reklam yokken ben bu okumak üzere olduğunuz yazıyı yazdım. Güzel tahmin etmişim)

Sleepy reklamlarında oynayan kadınlar; Ceyda Düvenci, Pelin Akil, Bergüzar Korel, Nil Karaibrahimgil’dir

Sleepy Yeni Reklamı Analizleri

Genel Değerlendirme

6 saniyelik bir reklam uzun zamandır görmemiştik. Bu bile heyecan uyandırıyor. Zaten “Bekleyin” yazısı, sürprizlerle dolu bir yada iki reklamın yolda olduğunun işareti. Umarım yaratıcılığın dibine vurmuşlardır. Uzun zamandır hayranlık uyandıran bir reklam yok ekranlarda. Sleepy markası en iyi yaptığı şeylerden birini tekrarlamış 6 saniyelik de olsa. Reklam yüzü olarak başarılı bir iş kadını, sanatçı, ve anne tercihi. Bu sefer Sleepy reklamında Nil Karaibraimgil karşımızda. Belli ki reklam yüzü olarak seçilmiş çünkü dediğim gibi devamı gelecek…

Hadi gelin en iyi tahminimizi yapalım. Ne geliyor? Elimizde olan bilgilere bakalım:

  • “Yarın bir başka ben var. Değişirken hep yanımda kal!”
  • Bir çok Nil hanımın versiyonları
  • Nil hanım
  • Sleepy

Pek fazla bir şey yok di mi? Bana sorarsanız en baştaki kadın “Nil Karaibraimgil” gibi bir havada. Yani tüm Sleepy kadınları gibi güçlü, sağlam, özgür! Ama, bitirişte de pembeler, boyalar içinde bir kız çocuğu var, utangaç. “Değişirken hep yanımda kal” bu galiba. Peki genç kızlıktan güçlü bir kadına evirilseler de değişmeyen ve ihtiyaç duydukları şey ne olabilir? Sanırım Sleep Natural reklamı çıkacak bunun arkasından. Kadınların özel günleri için… Peki içerik ne olabilir? Hımmm…Nil hanımın bir çok şeyle uğraştığını düşünürsek (dans, sahne, annelik, günlük, tracking, NGOs) sürekli koşturmaca içinde olduğunu düşünürsek yani gelen reklamın mesajı ve içeriği şu olacak bence :  “her zaman seninleyiz yanındayız kadınlarla kadınlar için varız”. Bakalım. 

5 Temel Kriterli Analiz

Akılda kalan bir yanı, açık bir mesaj? Evet yüz değişimi ve tabi ki Nil hanımın varlığı akılda kalıyor. Üstüne bir de bilinmezlik. Dur bakalım ne çıkacak demek? Rakiplerden ayrılan bir yan? Kurgu çok net. Bekleyip göreceğiz. Şimdi bizler erkekler şöye diyebiliriz “Yoo ne beklicem, neyse ne?” Doğaldır! Kullanmayan anlayamaz zaten. Tüketiciye fayda? Bekleyip göreceğiz. Ama büyük ihtimalle ürünün doğal girdilerle üretildiğine vurgu olacak. 6 saniyelik “super teaser” için 5 temel kriterli analiz için biraz erken. Daha çok duygulara görsellerle ulaşan bir reklam. Şimdilik!

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Yüzlerden biri dalgalı saçlı, deri ceket giyiyor. Gördünüz mü?

Sleepy Yeni Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 7.

Bulaşıcılık Analizi

Dün youtube kanalına yüklenmiş. 06/02/2021. 350 görüntüleme. Tam öngörü zamanı? Orta mı olur bulaşıcılık? Yüksek ? Çok yüksek, 1.5 milyonu devirir mi yani (Bulaşıcılık analizi için bu yazımıza göz atın)? Devamını görmeden zor di mi? Bakalım bulaşıcılık analizi 6 saniyelik bir reklama ne diyor.

  • Bu en az başarı sağlanan kriter. Ancak bu sefer Nil Karaibraimgil bir olumlu fark yaratabilir. Özellikle genç kadınlar arasında sosyal bir etiketi var diyebiliriz. Çevreci, başarılı, özgür, güçlü…Yani bir “Haluk Levent” etkisi olabilir.
  • İnsanların aklında olan bir şey mi? Belli değil! Ama benim öngörümden devam edersem, kadınların özel günleri için Sleepy Natural reklamı gelecek yani, kesinle aklında olacak bir şey. Kadınlar için! Bu tür bir reklamın belki de riski bu olabilir. Gizem var ama bulaşıcılık acaba düşer mi? 
  • Sosyal hayatta görünür bir etki yaratır mı? Bunu söylemek mümkün değil. Bu işi kim iyi yapıyor biliyor musunuz? Gratis. Çanta verip üzerine ismini yazıyor. Etrafta Gratis çantasıyla gezen kadınlar. Anlamıyorum ya! Poşet de paralı olmadı mı yaz işte üstüne markanı koy havalı bir kaç söz. İnsanlar o torbalarla geziniyor.
  • İşe yarar mı? Bilemiyoruz. Sürpriz gelecek.
  • Güzel bir hikaye yakaladılar mı? Buna güçlü bir evet!

Toparlamak gerekirse analiz bulaşıcılığın yüksek bile olamayacağını söylüyor. Yani orta bulaşıcılık iyimser olursak. 750bin görüntülemeyi zor geçer. 1 ay sonra bakalım görüntüleme kaç olacak. Bilmiyorum bulaşıcılık analizi dikkate alınıyor mu ama, belki de bu “bekleyin” “yakında” reklamlarının da bir yan etkisi vardır artık. Bulaşıcılığı düşük reklamlar üretiyor olabiliriz!

Bakalım yakında anlarız. Çok teşekkürler.