Yemeksepeti 2021- Havayı Koklayan Adam

Yemeksepeti 2021- Havayı Koklayan Adam

February 6, 2021 0 By Reklam Dedektifi

İyi bir haftasonu olsun! Yemeksepeti 2021 reklamı var sıramda. İnternette SEO analizimi yaparken fark ettim ki, efsane sunucu “havayı koklayan adam” reklamın önüne geçmiş. Aramalarda “yemeksepeti hava durumu” “yemeksepeti havayı koklayan adam” almış başını gitmiş.

Yemeksepeti 2021 reklamında oynayan “havayı koklayan adam” kimdir? Bünyamin Sürmeli’dir. Bir rivayete göre Louis Litt ile uzaktan kuzenlerdir!

İşin şakasını bir yana bırakıp reklama geçelim.

Reklam Analizleri: Yemeksepeti 2021

Genel Değerlendirme

Daha önceki yazımda belirttiğim gibi on-demand (yemek) pazarının devleri er meydanına iniyorlar 2021 yılında. Pazarın patronu da bu reklamla inmişe benziyor ve elindeki koz da şu: Binlerce restoranda indirimler var! Heyecandan uzak bu bakış açısı ve reklam gösteriyor ki “güç bende” havası devam ediyor. Getiryemek pek ciddiye alınmıyor sanırım. Hata! Reklamın sunumunda efsanevi sunucumuz “havayı koklayan adam” var. Elbette bu durumda reklamdan ne geleceğini anlıyorsunuz. Hava durumu sunumuna indirimler, salatalar, mezeler, kebaplar yerleştirilmiş. Çok yaratıcı gerçekten. Anladığım kadarıyla meze, salata, kebap diyen arkadaşların 70’liği gelmiş. Türkiye zaten meze sipariş ediyor deli gibi! Neyse, stüdyoya giren kuryeye ve efsaneye dürüm yediren zihniyete yorum yapmayacağım. McDonals böyle bir reklam hatası yapmıştı başına ne geldi bir bakın. Dürüm yemek nedir arkadaş ya.

5 Temel Kriterli Reklam Analizi

Mesaj net ve akılda kalıyor mu? Evet mesaj net ama akılda kalıyor mu? Yani acıksam yemek söylemek istesem “aha dur yemeksepetinde hayvan indirimler varmış” der miyim??? Benim heyecanlandığım kadar reklamda heyecan yok. Tüketiciler mesajı alıyor mu? Hangi etkili kanaldan, sunumla alacaklar ki? Zaten mesaj “İndirim var” değil mi? Roket bilimi mi sanki yazsan da olur “binlerce indirim var”!. Daha önce hiç yapılmadı sanırım indirim bunun reklamını yaptıklarına göre. Rakiplerden ayrılan bir yan? Yok. Tüketiciye fayda? İndirim işte. Ama yemeksepetine önerim oturup yorumları okusunlar sosyal medyada yer alan. Acilen de paydaşlarına bir memnuniyet anketi gönderip fikirlerini alsın. Turkcell gibi olursunuz!

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Reklamda tüm tebrikler grafiker dostlara gitsin. Başlangıç, limonun güneş diye çıkması, domates yağması gerçekten çok çok iyi. Tebrikler tebrikler…

Yemeksepeti 2021 Verdi Sana Puanı

10 üzerinden 4. Yemeksepeti – Bülent Ersoy reklamı bu sitenin en yüksek puanını almış halen tepede duran reklamdır. Bu reklam pek olmadı…

Bulaşıcılık Analizi

Youtube kanalına 22 Ocak 2021’de yüklenmiş. 688,943 izlenme. Hemen bulaşıcılık analizene bakalım.

  • Sosyal statü eksik. Bunu başaran zaten parmakla…
  • COVID -19 ortamı sebebiyle akıllarda. Ayrıca, bu günlerde hepimizin aklında “havalara bak ya mevsim kalmadı” düşüncesi var. Buna bağlantısı güzel.
  • Duygusallıktan uzak. Dürüm yediği an olay bitiyor.
  • Sosyal hayatta görünür olmak, evet kuryelerde ve kullanılan araçların sepetlerinde yemeksepeti markası. İlginçtir getir kuryeleri daha görünür! Ama birbirimizden görüp de etkilenmemiz mümkün değil dışarda değiliz. Ayrıca, hep söylüyorum verilen hizmeti görünür kılmıyor markalar. Ne büyük eksiklik. Yapan kimse yok bildiğim kadarıyla. Örneğin, lüks araba satıcısı olsam belli modellerde kesinlikle arabayı taşıyıcıyla kapıya götürürdüm. Teslim edince de araba ne renkse o renk balonları uçururdum!
  • İşe yarar mı? Evet tabi. Süper hizmet eve geliyor yemek.
  • Hikaye var mı? n11 reklamını yakın zamanda yorumladım o harika bir örnek bu hikaye olayına. Biraz eskise de getir de hikaye ile sunuyor. Burada dürüm yiyoruz.

2 hafta içinde düşük bulaşıcılığa ulaşmış yemeksepeti reklamı. Daha 1 ayı tamamlamaya 2 hafta var. Öngörü zamanı: 1milyon civarlarında kalır. Yüksek bulaşıcılığı olur yani ama çok yüksek olması 1.5 milyonu devirmesi çok çok çok çok büyük sürpriz olur. Zaten bu tür markaların normali orta-yüksek bulaşıcılıktır.

 

Görüşmek üzere. Çok teşekkürler!