2020 Reklamları En İyiler – Top 10

2020 Reklamları En İyiler – Top 10

January 14, 2021 2 By Reklam Dedektifi

Mrblar. reklamdedektifi.com sizlerle buluşalı yaklaşık 1.5 yıl oldu. 2020 yılını dolu dolu, her hafta en az bir yazı paylaşarak geçirmişim sizlerle. Bu yazım “2020 Reklamları En İyiler – Top 10” bir bakıma yıl özeti yazısı. Dostlarımın endişeleri hala kulaklarımda “yok abi ilgi görmez kim ne yapsın reklam yorumlarını, fikirlerini…ancak ajanslar ilgilenir onlar da yani bu sayfayı okuyacak da ohooo…”. En başında ne hissediyorsam hala aynı hisler içindeyim.

“Yaratıcılık geleceğe taşır”.

Yaratıcılıkla bulaşabileceğiniz daha iyi bir platform söyler misiniz? Her gün ekranlarda sayısız reklam! Hepsinin arkasında sayısız yaratıcı insan var…hepsinin bir hikayesi var…bazen çok eleştirsem de yaratıcılığın ana vatanı reklamlar bence. O yüzden yeni yılda da benden kurtulmanız zor. Yeni analizler (bulaşıcılık analizi) ve yazı formatlarına hazır olun! Yeni yıla geçerken istedim ki 2020 yılının Top 10 listesini yapıp paylaşayım. İnanın ben de ne çıkacak bilmiyordum listede.

2020 Reklamları En İyiler Listesi

İşte 5 temel kriterli analize göre puanladığım reklamlar arasında en iyi 10:

10. Bambi Borjen – Hülya Avşar………………………..7 puan.

9. Ekrem Coşkun Döner………………………………….7 puan.

8. Yumoş – Giysiler Aşkına………………………………7 puan.

7. Eti Browni – Ezgi Mola…………………………………7 puan.

6. Yapı Kredi – Hayat Size Zorluklar Koyar…………7 puan.

5. Uludağ Gazoz – Koruyucu İçermez………………..7 puan.

4. Sütaşkıyla – 45 yıl- Candan Erçetin………………..8 puan.

3. Axess Cebe İndir………………………………………..8 puan.

2. Koton Herkese Saygı Moda – Kübra Dağlı……..8 puan.

1. Yemek Sepeti – Bülent Ersoy ………………………8.5 puan

(Aynı puanda olanlar 2020 yılı içerisinde ekleme tarihine göre, eskiden günümüze, sıralanmıştır. Siz de en beğendiğiniz 2020 reklamını lütfen yorumlar kısmında paylaşın.)

Son Yorum

2021 yılı hızlı başladı. Bir çok yeni prime time reklam filmi dönmeye başladı bile. Elbette bazı büyük markalar özellikle e-ticaret siteleri tekrar tekrar tekrar aynı şeyle ekranlarda yerlerini alıyorlar. Ancak, yeni gelenler de gözden kaçmıyor. Bazı markalar bana göre yeni kampanyalar başlatıyor gibi. Vestel, Baby Turco, Pepsi, Yumoş, Skoda Octavia ses getirecek gibi. En kısa zamanda bu sayfada yerlerini alacaklar. Yeni analizlerle, yeni bir formatla…