Yeni Yemeksepeti Reklamı – Futbolcu Analizler

Yeni Yemeksepeti Reklamı – Futbolcu Analizler

June 15, 2021 0 By Reklam Dedektifi

11 Haziran’daki ilk grup maçımıza çıkmadan yeni Yemeksepeti reklamı, Milli gururumuz Yusuf Yazıcı’yı ekranlara taşıyarak (10 Haziran’da) en hafif haliyle iyi planlamanın harika bir örneğini gösteriyor.

Yemeksepeti yeni reklamında oynayan futbolcu:

Yemeksepeti’nin yeni reklam yüzü Milli futbolcumuz Yusuf YAZICI oldu.

Yeni Yemeksepeti Reklamı 2021: 5’li Analiz

Yeni Yemeksepeti Reklamı Yorumlar

En başta söylediğim gibi ilk ilgimi çeken, iyi planlama oldu. Milli Takımımız ilk maça çıkmadan reklam çıktı. Tebrikler. Zaten ilk önce İtalyanları sonra Gallileri çalımlıyor senaryoda.

İkinci ilgimi çeken şey yetenekli sporcumuz Yusuf Yazıcı’nın reklama gayetttt yakışması. Başka reklamlarda çıkarsa şaşmam artık .

Diğer hoş bir ayrıntı, Yusuf Yazıcı’nın Trabzon bağlantısına atıfla Kuymak hasretinin reklamda işlenmesi olmuş. Biraz daha şunu vurgulasalar süper olurdu : “Yusuf İtalya’da sonuçta ve özlemiş memleketi kuymağı. Hasretle yemek istiyor…”. Reklamda bu duygusal yan daha güçlü olabilirdi. Bu haliyle ilk seferlerde bana sabırsız/acıkmış biri havası verdi.

Son olarak da teknolojinin ve çekim ustalıklarının kullanılması güzel. Bu atmosferi biliyoruz, Hollywood set ortamları çokça kullanılır.

Tek garip gelen yanı son satırlar oldu senaryodaki. Ama bunun kitleye uygun olduğunun farkındayım. Hedef kitleye gayet hoş gelmiştir, gelecektir. O da şu: “Sen yemiyorsun Yusuf atıyorsun”. Gol yemek gol atmak …yani işte bir kitleye hoş gelebilir… Sonrasında ama yerli yerine oturuyor reklam. Çünkü maç zamanı yemekle uğraşmak yerine Yemeksepeti’nden söyle gelsin (vurgu yine eksik)!

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Aynı mesaj yani zaten markaya yapışan mesaj. Söyle gelsin. Akılda kalıyor mu? Dediğim gibi zaten yapıştı. Tüketici ne mesaj alıyor? Aynı. Rakiplerden farkı? Reklam bomba desem abartırım mesela bir Yemeksepeti 20. Yıl reklamı hiç değil. Ama planlaması ve stratejisi etkili olmuş. Rakiplerden ayrılan yanı da bu olmuş. Diğerleri bakarken Yemeksepeti 10 Haziran’da yapıştırmış. İtalya maçından 1 gün önce. Bu Yemeksepeti’nin yönetimine yazar doğrudan. Tebrikler. Tüketiciye faydası? Yemekle uğraşma maç başlamadan yarım saat önce söyle ne istersen gelsin!

Ben olsam zaten doğrudan bu mesaja odaklanırdım. “Maç zamanı keyfine bak heyecanını yaşa bırak ne yemek istiyorsan biz hazırlatalım masana bırakalım!”

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Milli gururumuz Yusuf Yazıcı’nın oyunculuk performansı. 10 üzerinden 10!

Yeni Yemeksepeti Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 7.

Bulaşıcılık Analizi

Reklam marka tarafından 10 Haziran 2021 tarihinde Youtube kanalına yüklenmiş. Çoktan uçmuş gitmiş. 4.9 milyon. Bakalım daha uçar mı?

  • sosyal bir kazancım olur mu? hayır.
  • duygusal bir bağ? Milli maçlar yani evet.
  • akıllarda mı? milyonlar 11 Haziran’daki Türkiye-İtalya maçını bekliyordu. Evet tabi akıllardaydı.
  • toplumsal görünürlük kazandırır mı? hayır.
  • hayatımı kolaylaştıran bir bilgi hizmet? evet.
  • hikaye? Yusuf Yazıcı bir hikaye sunuyor. Sadece kuymak bile belli bir yöre için hikaye.

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim grup maçları devam ettikçe bu reklamı bir süre daha döndürürler. Yusuf Yazıcı gol atarsa bir milyon daha gider. Yoksa Yemeksepeti 20. Yıl Reklamı gibi olması mümkün değil. Çok çok az reklam 10 milyonu deviriyor. Yemeksepeti 20. yıl, Arzum Anneler Günü reklamları özel reklamlar. Zaten ben en iyilere atmıştım ve tam olarak şöyle demiştim “10 milyonu geçer”.  Neyse özeti şu: Milli maçları harika kullanmışlar. Bu sürecin tamamını planlayan kafa yaratıcı ve etkileyici.  

Teşekkürler. Görüşmek üzere.