Yemeksepeti Banabi Reklamı – Uraz Yorumlar Analizler

Yemeksepeti Banabi Reklamı – Uraz Yorumlar Analizler

April 21, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Yemeksepeti Banabi rekalmında oynayan adam kim?

Yemeksepeti Banabi reklamlarının yeni reklam yüzü Uraz Kaygılaroğlu oldu!

Uraz Kaygılaroğlu kimdir? 

Yemeksepeti reklam 2021 oyuncular:

2021 Yemeksepeti Banabi reklamında Uraz Kaygılaroğlu rol almaktadır!

Geçelim reklama.

Yemeksepeti Banabi Reklamı: 5’li Analiz

Banabi Reklam Yorumları

Daha önce de sayfamda Uraz beye yer vermiştim (Pep reklamı için tıklayın). Daha doğrusu oynadığı reklam filmlerine. Dediğim gibi kendine özgü olan nadir erkek oyunculardan biri demiştim. Görüyorum ki böyle düşünen tek ben değilim. Reklam üstüne reklam çekiyor. Pep, Ford reklamlarından sonra Yemeksepeti Banabi reklamıyla 2021 yılında karşımızda. Uzun lafın kısası ilk olarak reklam Uraz Kaygılaroğlu sebebiyle ilgimi çekti.

Hep yaptığım gibi, defalarca izledim reklamı. En ilginç olan daha yeni çıkan İstegelsin reklamına benzerlik. İstegelsin reklamının kısa versiyonunda Güven Kıraç beyin canlandırdığı karakter de “Geldiler, bana geldiler” diyerek çıldırmak üzereyim mesajı veriyor. Sonra kapı çalıyor “istegelsin”.

Aynı durum bu reklamda da var. Uraz bey kafayı sıyırmak üzere olan birini canlandırıyor. Çıldırmaya 5 kala kapı çalıyor. Bu benzerlik tamamen tesadüftür eminim. Ama iki reklama da kaybettiriyor. Ne açıdan mı? Yaratıcılık tabi ki! Demek ki çok da orijinal bir senaryo değil.

Başka ilgimi çeken bir durum ise “yawrum dondurma istiyor” gizli göndermesi. Önce köpek sanıyorsunuz ama anlaşılıyor ki değilmiş. Sanırım Uraz beyin kadınlar tarafından çok beğenilen bir erkek oyuncu olmasını kullanmak istemişler. Dondurma kaşığını da bu şekilde kullanmışlar. Anlayan anlıyor yani.

Gariplikler arasında ilgimi çeken bazı şeylerin zorlama olması. Evde su yok nedir ya? İstegelsin reklamı içinde yazdım…Burada durumu kurtarıyorlar ama böyle bir oyuncuya neden negatif duygu yükleyerek sunuyorsunuz ki? Adamın yeteneği kendine öz duruşu belli…bunlardan yararlanmak yok delirmek üzere olan sinirlenmiş bir tipleme var!! Gerçekten garip işler. İstegelsin gergin (yazıma buradan bakın), Banabi gergin, Hepsiburada Express kafa karışık Getir tam tersine gülümsetiyor ve getir bir mutluluk diyor. Bravo isteseniz rakibe böyle orta yapılmaz (Hepsiburada Express yazım için tıklayın).

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj ne? İstiyorsun işte kapına geliyor. Yeni bir şey yok klasik! Akılda kalıyor mu? Yani sıradanlaşan bir mesaj olmuş çünkü reklamda köpek havlaması ve yawrum muhabeti o kadar ön plana çıkıyor ki…Tüketici ne mesaj alıyor? Bilemiyorum ki. Banabi neredeyse yok reklamda…ilgi alaka başka yere kaymış. Uraz beye yazar desem bildiğimiz Uraz bey değil karşımızdaki. Rakiplerden ayrılan bir yan? Tam tersine ben buna PİŞTİ derim. Tüketiciye bir faydası? Yani klasik işte.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Koltuktaki mor ejderha.

Yemeksepeti Banabi Reklamı Sana Verdi Puan

10 üzerinden 5.

Banabi Reklamı 2021 Bulaşıcılık Analizi

3 saat önce yüklediler Youtube kanalına. Yani 21/04/2021. 250 izlenme. Hemen bakalım. Gerçi Uraz Kaygılaroğlu var işte.

  • sosyal etiket, vurgu, kazanç? yok.
  • duygusal bir bağ? belki evet. evde bir şey bulamayıp dellenenlerle!
  • akılların ucunda olan ve reklama bağlanacak bir şey? yani.
  • toplumsal görünürlük? mor sepetler trafikte. Ama tüketici için? yok. Kimse “ohhh  kadına bak nasıl ama Banabi siparişi vermiş. Ben de vereceğim ya” demez.
  • hayatı kolaylaştıran bir bilgi? yani.
  • hikaye? yok.

Bu durumda reklamın bulaşıcılık seviyesi düşük olurdu. max 500 bin yani. Ama Uraz Kaygılaroğlu ve bir de Yemeksepeti gibi bir anne marka var. 1 ayda çok yüksek olur mu bulaşıcılık seviyesi? Başka bir sosyal deney daha (bulaşıcılık yazıma göz atın).

Görüşürüz.