PEP Reklamı 2021 – Analizler Puanlama

PEP Reklamı 2021 – Analizler Puanlama

February 19, 2021 0 By Reklam Dedektifi

“Kendine özgü oyuncular” listemde en başlarda yer alan Uraz Kaygılaroğlu’nu görünce, Pep reklamı (2021) hemen ilgimi çekti. Sayfamda daha önce çoğu kişinin bilmediği, Uraz Beyin bir çok sürpriz isimle birlikte rol aldığı Ford reklamlarından  bahsetmiştim!

Pep Reklamında Oynayan Erkek Oyuncu Kimdir?

Pep reklamında başarılı oyuncu Uraz KAYGILAROĞLU rol almaktadır.

Uraz Kaygılaroğlu kimdir?                       Imdb arşivleri!

Yeri gelmişken bir daha oyunculara ve menajerlerine seslenmek istiyorum. Sosyal medya yönetimi diyorum size! Gelelim Pep Reklamı analizlerine.

Pep Reklamı (2021): 5’li Analiz

Genel Değerlendirme

PEP uygulamasının tanıtıldığı reklam, dijital bankacılık/cüzdan pazarına merhaba demişe benziyor. En baştan şunu söylemek gerek işleri bayaaaa zor. Bankaların mevcut her teknolojiden yararlandığı bir döneme girerken, PEP ve benzeri uygulamalar nasıl tüketiciyi kendilerine çekecek benim için endişe konusu. Bir uygulamanın nasıl yaratıldığını, ne zorluklardan geçtiğini, yatırım almanın ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum. Büyük ihtimalle bu ve benzeri uygulamalar daha bankalar “uyanmadan” bu çalışmaları başlatmışlardır ama maalesef işte “product launch” yıllar alıyor. Reklam aslına bakarsanız tam da benim soruma cevap vermeye çalışıyor? Nasıl çekeceğiz?

  1. para transferi çok kolay (dedim ya bu artık pirim yapmaz tüm bankalarda var)
  2. internetten güvenle alışveriş (prim yapmaz)
  3. tek hareketle işler yolunda (bunu anlamadım, visa kart gözüküyor)
  4. yurt dışında da geçerli (kredi kartları geçmiyor mu?)

Reklamın ana vurgusu ise hareketli olmak. Yani bunu da anlamadım. Para artık fast sistemiyle çok daha hareketli evet de PEP ile hareketli olmasının, dans etmenin ilgisi ne? Olan bana göre şu: Uraz Bey dedim ya kendine özgü bir oyuncu. O dans hareketleri ondan başka kimseye gitmez. Bunu kullanmak istemişler ya da vice verca. Sanırım biraz zorlama mı olmuş? Yani evet Axess kart bu işe resmen öncülük etti ve dans olayını, müziği işe soktu ama bu herkese uyacak diye genel bir kural mı var?

Devam edelim en iyisi.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Akılda kalan, dile yapışan bir şey? Mesaj belli değil. Akılda da belki zorlarsak Uraz Beyin kendine özgü dansı kalıyor. Tüketici mesajı alıyor mu? Benim aldığım mesajı alıyor, mobil bankacılık kullanan herkes: “Ne farkı var? Ben zaten yapıyorum bunları” (Cebe inen kredi kartı Ak Bank’ta yok mu?). Gelelim işte en önemli soruya, bu pazardaki tüm uygulamalr için: Rakiplerden (mobil/dijital bankacılık) ayrılan yanı ne? Bilemiyoruz. İşte tam da bu soruya cevap vermeliydi bu reklam. “aaa hadi ya bu mobil bankacılıkta yok”. Bana kızıp ee şu özellik var işte demeyin. Reklam bu fark üzerine mi kurulu yoksa dans edip hareketli olmak üzerine mi? Gerçekten hareketli olmak ve dans etmek bu reklamda neye hizmet ediyor, vermek istediğiniz mesaja ne katkısı var?Son olarak da, tüketiciye bir getirisi faydası var mı? Bilemiyorum farklı bir şey sunuluyor mu?

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Ekran sunumu, teknolojik uygulamalar/efektler, Uraz Beyin kostüm baya iyi. Kartların birleşmesi, insanların donması, arka plan ön plan donmalar, kişiler üzerinden animasyon, bunları akışa yedirmek ve Uraz Beyin kendine özgü enerjisiyle birleştirmek. Cuk olmuş. Tebrikler.

PEPE Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 5.

PEPE Reklamı Bulaşıcılık Analizi

15 Şubat 2021 Youtube kanalına yüklenme tarihi. İzlenme: 1641. Hemen analize geçelim.

  • sosyal statü her zamanki gibi yok!
  • dijital cüzdan her an aklımızda mı? böyle bir arayış var mı? bana kalırsa yok. Çünkü mobil bankacılık aldı başını gidiyor. Kullanmayan da kalmadı.
  • sosyal hayatta görünür mü PEP? Görsek de taklit etsek durumu var mı? Yok.
  • İşe yarar bir bilgi var mı? Hayatımı kolaylaştırır mı bu reklam? “Aa hemen sevdiğim insanlarla paylaşayım ki onların da işine yarasın!” der miyim?. Eğer bu pazar bu kadar yoğun ve acımasız olmasa evet derdim. Ama dediğim gibi farkı ne arkadaşlarıma gidip neyin haberini vereyim bu reklamla?
  • Duygusal bir bağ? Yok.
  • Anlatmak, parçası olmak isteyeceğim bir hikaye? Yok.

Tüm bunlara baktığımızda çok düşük olan bulaşıcılık seviyesi düşüğe geçerse şaşırtıcı olur. Maalesef.

 

Görüşmek üzere. Teşekkürler.