Türkiye’nin ilk cebe inen kredi kartı Axess’ten!

Türkiye’nin ilk cebe inen kredi kartı Axess’ten!

October 2, 2020 0 By Reklam Dedektifi

 

Reklama geçmeden, önceki reklamı da yorumladığımı ve çok zor olan 8 puanı aldığını hatırlatmak isterim. Başarıyı yakalamak zordur ama sürdürmek çokkk daha zordur. Şimdiden söylemek isterim yine başarmışlar. Akbank zaten reklam olayını uzun zaman önce o “atan kalple” çözmüştü ve çıtayı hiç düşürmeden devam ediyor. Bu reklam ekibine sonsuz saygı…

Genel Değerlendirme: Akbank ilklere imza atarken, reklam ekibi de ilklerin sunumunda başarı hikayelerine imza atmaya devam ediyor. Kredi kartınız Axessi cebe indirebiliyorsunuz. Bu şu demek sanırım cep telefonu kredi kartına dönüşüyor. Hem temassız alışverişler de hem de e-ticarette. Bir önce ki reklamdaki coşku artarak devam ediyor. Adım gibi eminim bu reklam çok ses getirecek 1. dans eden o harika seçilmiş kızı merak edecekler. 2. reklam müziğini merak edecekler. Bunların hepsi nokta atışı tercihler. Reklamda gençler doğru bir analizle ön planda. Çünkü e-ticaret mevzu bahis. şarkının sözleri de aynı kitleye yöneliyor. “Like’ları topla”. Kitleye dönük o kadar güzel nokta atışları var ki reklamda. Ayrıca, bu sadece başka bir güzel Akbank reklamı değil. Bazen belirtirim yazılarımda, marka asıl mesel. Axess bir marka. Arkasında hep ilklere imza atan-enerjik-genç- teknolojiyle kanka olmuş bir karakter var evet Akbank’ın ta kendisi. Kim böyle bir yerde çalışmak istemez ki??

Marka her şeydir benden söylemesi. Ama dar bakmamalıyız artık. Gençlerin kuşaklara ayrıldığı günümüzde en kıymetli şeyin insan olduğu anlaşıldı sonunda. Çünkü bir beyin dünyayı değiştiriyor. Bu beyinleri bulmak kadar işe almak ve işte tutmak da çookkk zor. X Y kuşağı yerinde duramıyor ki!! Dolayısıyla marka sadece pazarlama değildir. HR’dır, kurumsal kimliktir, müşteri kadar çalışan memnuniyetidir. Bir düşünün bunu (umarım bilinçli yapıyorlardır) Akbank kadar iyi yapan başka hangi marka (banka) var. Dünya devi İş Bankası maalesef 100 yıl öncede kalıyor, kalmaya zorlanıyor çünkü savunmaya geçmek zorunda kalıyor. Eeee durum buyken “rakipleri” sıyrılıyor maratonda. Benim gördüğüm bu. Akbank’ın çok ciddi bir yönetimi var umarım bozulmaz ve “dünyada bilinmeyi” hedef yaparlar. 

5 Temel Kriterli Değerlendirme: Akılda kalan bir yan var mı? Olmaz mı? Müzik, enerji, sözler ve yabancılara benzeyen (bulamadım kimmiş) ayna karşısında harika dans eden genç hanımefendi. Mesaj net mi, akılda kalıyor mu? Evet kartını cebine indir ve en bilindik e-ticaret (on demand) sitelerinde güvenli rahat alış veriş yap. Bunu dans eden kızda bile görüyorsunuz. El hareketleriyle kart yapıyor, cep telefonu yapıyor, indir yapıyor…Bu reklamı 1 kere izledim ve bunları yazabiliyorum. Ayrıca mesajın gideceği kitlede çok net. Rakiplerden ayrılan yan? Bu bir ilk. Ayrıca bitmedi. Bir önceki hizmetinde hatırlayın chipparalar kaybolmuyordu. Aynen devam belli bir tarihe kadar bu uygulamadan alışveriş yapıyorsun 100 chippara ekleniyor kaybolmayandan tabi :). Ayrıca Akbank bana göre çok net ayrılmaya başladı. Bence 3-4 yıldır devam eden bir emek var, bir çizilmiş yön var…başarıyorlar. Tekrar yöneticilere, reklam ekibine saygılar, selamlar. 

Gözden Kaçmayan Güzellikler: Dansıyla bizi etkileyen hanımefendi masada otururken mutlu olup omuzlarını kıpırdatıp dilini çıkarıyor. Kim seçtiyse kesinlikle doğru karar. Cuk oturmuş bu reklama. Kesin daha çok reklam filmi talebi alır görün bakın. 

Sonuç Değerlendirme: Rahat 10 üzerinden bir 8 daha. En başta dediğim gibi. İlk 8’i almak zaten büyük başarı. Ama bunu sürdürmek …saygı!!!!

Diyeceksiniz ki, iyi de neden ilk 9’u hatta 10’u vermiyorsun o zaman. Hemen söyleyeyim. Sosyal sorumluluk yanı güçlü değil. Reklam başarı hikayesi ama gençleri yönlendirdikleri platformlar ve onlara çizdikleri hayat bana göre yanlış. Ama bu onların hatası değil ve tek başlarına bunu değiştirecek değiller. Bu kurumların işi!! Kar amacıyla kurulan firmaların değil. Yine de olur da bir yönetici okursa (hayal dünyam çok geniş di mi kim okuyacak yönetim kurulundan) şunu bekliyorum: Akbank’ın bu marka karakteriyle parlarken yanına mutlaka bir sosyal sorumluluk projesi koyması gerek. Bırakın o “kadınları destekliyoruz akımını”. Onu sosyal sorumluluk diye yapmak ayıp ve saçma zaten. Tarım-toprak-internetsiz çocuklar- kuruyan su kaynakları- heba edilen doğa-geliştirilemeyen markalar-yetenekler buluN/Şuyor (çocukları bulup eğitimlerini üstlenecekler)…Emin olun CSR olsun diye demiyorum. Çalışan yeni nesilleri etkilersiniz. İnsan kaynağınızın üretkenliği ve memnuniyeti paralel artar. Benden önermesi.