Axess Reklamı 2022 – Oyuncular, Kampanya

Axess Reklamı 2022 – Oyuncular, Kampanya

June 22, 2022 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Axess sıkça sayfamda yer alan bir marka. En iyiler listeme de giren bir marka. Son reklamlarında (yazıma göz atın) değişen bakış açılarına dikkat çekmiştim. Kalabalık, cıvıl cıvıl reklamdan tek ünlü reklamına geçmişlerdi. Eskiye dönemediler bir türlü. Axess Reklamı 2022 yazım karşınızda. Bakalım!

 

Axess kart reklamında oynayan kadın: 

2022 yılında Axess kart reklamlarının reklam yüzü kadın yazar/oyuncu/senarist Gülse BİRSEL oldu.

Gülse BİRSEL kimdir? 

Axess Reklamı 2022: Genel Bakış

Yeni Axess Reklamı Yorumlar

İşin hemen özüne gelelim. Eski reklamlarında Axess (bunları daha önce de söyledim diğer yazılarımda) eğlendirirdi. Heyecan yaratırdı. Çok konuşulan bir kalabalık ve müzik olurdu. Dans gençler …Sıradan insanların saftirik halleriyle güldürürdü.

Şimdi ben merak ediyorum yeni reklam yüzü ve yeni reklam bakışı ile eskide beğenmedikleri neleri değiştirdiler? Yani neyin üztüne artı koydular, neyi daha tatmin edici yapıyorlar?

Bu bir karardı ve bence tutmadı. Gülse hanımı yine kullanın ama o eski reklamların içinde. 6 günde 400 izlenme falan … Trendyol 3 günde 8 milyon izlendi. evet belki Gülse hanım müthiş biri ama bir Tarkan değil diyebilirsiniz. Ama kullanıcı sayıları neredeyse yakın (toplamda). Reklam bütçeleri yakındır. Yani olay reklamda ünlü kişide değil. Buna acil bir çözüm derim ben.

  1. kalabalık olsun cıvıl cıvıl
  2. eğlendirsin müzik şamata yaz coşkusu
  3. saftirikler olsun güldürsün
  4. senaryoyu hafif ve çok net yazın.
  5. gülse hanımı parlatmayın kalabalığın içinde ön plana çıksın yaptıklarıyla.

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? net kampanya tanıtıyor işte

akılda kalıyor mu? hayır

tüketici ne alıyor? bence radara girmiyor

rakiplerden farkı? eski reklamlarında fark vardı. özellikle müziği ile coşkusuyla eğlenceli halleriyle ve sıradan insanların kesitleriyle…

tüketiciye fayda? belli değil.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Teyzemin halleri

Axess Reklamı 2022 Verdi Puan Sana

10 üzerinden 5

Bulaşıcılık Analizi

Firması 6 gün önce Youtube kanalına yüklemiş. 406 izlenme. Yani işte bahsettiğim bu zaten. İlgi çekmiyor. Eski reklamlar böyle başlamazdı. Analize bakalım:

  • sosyal kazanç? yok
  • akıllarda olan bir şey? yok.
  • duygusal bağ? yok
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok
  • toplumsal görünürlük? yok
  • hikaye? yok

Yeni bir hikaye gerek. Heyecan uyandırmıyor. Işık yok. Güldürmüyor. Attığınız taş …1 ay sonunda çok düşük bulaşıcılık seviyesinde kalır. 250 bin max yani.

Axess Reklamı 2022 Aman Dikkat

  1. Temel ilkeler (genel ahlak, kamu sağlığı, şiddete hayır, istismara hayır, ayrımcılığa hayır, özel hayat, korku salma, endişe yaratma, güvenliği bozma). Temiz. 
  2. Reklam bu. Örtülü reklam olmaz! Çok açık bir şekilde reklam olduğu anlaşılacak. Temiz
  3. Doğruluk ve dürüstlük. Temiz. Ancak, ben reklamın kampanyasında 500TL’ye varan indirim kazan yazıp da bunun belli internet sitelerinden geçerli alışveriş indirimi olduğunu anlayınca burun kıvırıyorum. diyeceksiniz ki başka nasıl yapılır? Şöyle “…sitelerinden yapacağınız yeni alışverişlerinizde 500TL’ye kadar indirim kazanın”. Olan da bu değil mi zaten?
  4. Karşılaştırma yap çamur atma.  Karşılaştırma yok.
  5. İspatlamazsan! İspat gerektiren bir durum yok. 
  6. Taklit kötü şey. Değil
  7. Fiyat son ne olur? Fiyat yok.

Görüşürüz. Teşekkürler!