Hepsiburada Yeni Reklamı – Kafana Takma Yorumsuz!

Hepsiburada Yeni Reklamı – Kafana Takma Yorumsuz!

April 19, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Hepsiburada yeni reklamı kafamı karıştırdı. Kısaca şunu düşündüm teknoloji mi reklam senaryosu mu? Gelin anlatayım neden son zamanların en garip reklamı.

Hepsiburada Hepsiexpress yeni rekalamında oynayan adam:

Hepsiburada reklamlarının yeni reklam yüzü CEM YILMAZ oldu!

Hepsiburada Son Reklam 2021: 5’li Analiz

Hepsiburada Reklamı 2021 Yorumlar

İlk önce reklamı izleyenlere basit bir soruyla ruh halimi anlatayım: Reklamdan ne anladınız? Ben hiç bir şey anlamadım. Sadece şunu düşündüm: “teknolojiyi kullanmayı biliyoruz” demek çok mu önemli? Markadan, hizmetten, mesajdan … Ayrıca, kullandığınız teknoloji dünyaca ünlü bir Amerikan Kahramanının filminde geçen UI design teknolojisi. Avengers. Yıl 2012!!!!!!!

Hadi kendinizi teknolojiye verdiniz peki. Reklam bu teknolojiyi kullanarak ne anlatıyor? İlk defa izleyince, bir an: “aa şaka yapıyorsun canlı mı izletecekler alışveriş olayını?” dedim. Zaten ilk olarak bu sebeple ilgimi çekti. Devrim yaratırlar dedim. Buldum reklamı, 10 kere izledim ne anlattığını anlamak için. Soruma cevap bile bulamadım!

Yıl 2021 olmuş diyerek kafaya cihazı takıyor (adını komik bulmuş olabilirler zerre akılda kalmıyor çünkü söylenmiyor, kendiniz eğlendiniz sanırım), sonra peynir tadıyor cihaz sayesinde, sonra da Covid-19 ortamında tek tek elliyor ürünleri. Sonra bu sundukları teknoloji kötüleniyor???? Kötülemek için mi bu kadar kastınız! Anlamak mümkün değil. Demek teknolojiyle ilgisi yok hizmetin dedim, kötülediklerine göre. Neyle ilgisi var o zaman?

Bir anda reklam “canlı canlı seçsin taze taze evinize getirsin”e dönüyor. Canlı canlı ne demek? Kamera mı var? Var mı yok mu? Taze taze dediğin ne ki? Diğer rakipler fizandan mı getiriyor ürünleri. Gelene kadar bozuluyor mu?

46 saniyelik bir reklam elinde CEM Yılmaz beyfendi var, her türlü imkanın var bu mu? Size birşey söylememe izin verin bu reklam bu şekilde çıktıktan sonra kesinlikle reklam takımında olay çıkmıştır. Birileri çünkü eminim itiraz etmiştir.

150’ye yakın reklam yorumladım yaklaşık 1.5 yıl oldu, buna benzer bir reklam görmedim. AAaaaa çok pardon çok ince bir düşünceyi gözden kaçırıyordum: Kafasına aleti takıp sonra da kötülüyor ya, reklam sloganı:

Hepsiexpress’le Market Alışverişini Kafana Takma!

Yorumsuz gerçekten.

Hepsiburada Yeni Reklamı 5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Değil. Akılda kalıyor mu? Hayır. Tüketicinin aldığı mesaj ne? Şu ismi uzun olan marka da “Hepsiexpress” eve paket getiriyor. Rakiplerden bir farkı? Yok. Hepsi eve paket getiriyor. Ürünün taze olması satıcıyla ilgili kurye ile ilgili değil. Tüketiciye faydası? Belli değil.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Ayakkabılar.

Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 2.

Hepsiburada Reklamı Bulaşıcılık Analizi

12 Nisan 2021, Youtube kanalına yüklenmiş. 3bin izlenme. Bakalım hemen.

  • sosyal bir kazanç? yok.
  • duygusal bir bağ? yok.
  • akıllarda sanal market, eve hizmet var mı? Var. Salgın var.
  • sosyal görünürlük? işte motorlarda logo vardır.
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok.
  • hikaye var mı? yok.

Çok düşük olan bulaşıcılık çok düşük kalır (bulaşıcılık analizi için yazıma bakın).

Görüşürüz. Kolaylıklar.