Akbank Yeni Reklam – Reklam Yüzü, Akbank is Back

Akbank Yeni Reklam – Reklam Yüzü, Akbank is Back

January 20, 2022 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. Akbank yeni reklam filmi olmuş Uzatmadan söylemek istedim. En çok da benim de vurguladığım güzelliklerin geri gelmesi (kalp atışı), havada kalan yeni sloganın “Haydi şimdi Akbank” reklamda yerine oturtulması hoşuma gitti (önceki yazımda vurgulamıştım). Keyifle başlayalım.

Akbank reklam yüzü kim? 

2022 yılının ilk Akbank reklamında Serenay Sarıkaya enerjisi ile büyülüyor. 

Serenay Sarıkaya kimdir?

Akbank Yeni Reklam: 5’li Analiz

Akbank Reklamı 2022 Yorumlar

Serenay hanımın enerjisi büyülüyor. Bir an durup şunu düşünün. Bir reklamda olmaktan bu kadar keyif alan başka biri geliyor mu gözünüzün önüne? O kadar belli ki kamera arkasında ekiple eğlendikleri. Enerji işte böyle bir şeydir. Bulaşır. Aynı gülmenin yaptığı etki gibi. Tebrikler Serenay Sarıkaya.

Tutkuyla yapılan hiç bir iş karşılıksız kalmaz. 

Ayrıca, başka büyüleyici bir unsur daha var. Ben 500 civarı reklam sayfama taşıdım, 2 yıldan fazla oldu. Teknolojinin bu kadar iyi, çarpıcı ve akıllıca kullanıldığını görmedim. Reklam stratejisine de geleceğim ama teknolojinin bu seviyede kullanılması yatırımcı gözüyle Akbank ile ilgili öngörü yapmamı sağlıyor. Tebrikler reklam ekibi.

Bitmedi ki. Reklam stratejisi de efsane. KOBİ’ler hedefte. Hop buradan yaş grubuna ulaşmışlar. 25-40 yaşlarında erkek ve kadın girişimciler. Yani genç işi. Hal böyle olunca mesela yemek var, sağlıklı beslenme var, bilişim var…Adım gibi eminim ekmekçi (Bakery) için büyü yapar gibi üflemesi bile ince düşünülmüş. Neden başka bir şey değil de bir küp çıkarıyor yazılımcı? Baştan aşağıya hedefe kitlenmişler ve KOBİ olunca nokta atışı olmuş. Tebrikler firma ve reklam ekibi işbirliği. Aurıca belli ki reklam ekibi tüm üyelerini dinliyor onların fikrini alıyor. Bilişimde olmayan biri o küpü bilmez.

Son olarak Akbank’ın yeni müziği o kadar ustalıkla aranje edilmiş ki. Müzisyenlere de selamlar olsun.

Kalp atışı geri gelmiş. Slogan artık havada kalmıyor. KOBİ’lere sağlanan kolaylıklar sayıldıkça Haydi Şimdi Akbank deniyor.

A’dan Z’ye olmuş.

Çok zorlarsam bir gariplik ilk sahnede yemek ustasının sözleri zorlama olmuş müziğe uysun diye. Ayrıca hissediyorum ki girişimciler gerçek insanlar yani oyuncu değil. Daha havalı olmaları reklamı daha çarpıcı yapardı. Ama bunlar ufak tefek ayrıntılar.

Tebrikler toplamda.

5 Temel Kriterli Analiz

mesaj net mi? evet KOBİ’ler Akbank’a.

akılda kalıyor mu? hedef kitlenin aklında kalır.

tüketici ne alıyor? “reklamın teknolojisi buysa bankayı düşünemiyorum”

rakiplerden farkı? Akbank açık ara yaptı. Hatta bazı ayrımcılık peşinde koşanlara tur bindirdi.

tüketiciye fayda? tek tek sayıyor.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

<doğaçlama olan dans sahneleri.

Akbank Yeni Reklam Verdi Puanı Sana

10 üzerinden rahat 8. 2022 yılının liste başı oldu. Kolay kolay liderliği vermez benden söylemesi.

Bulaşıcılık Analizi

Firması 2 gün önce Youtube kanalına yüklemiş. 15000 izlenme. Çarpıcı bir başlangıç yok. Ama dert etmeyin TV ekranlarında biraz daha dönsün toparlar. Bazı şarkılar hatta albümler vardır. İlk dinlediğinizde bu ne ya dersin. Ama bir kaç kez dinlersen koparsın. Bu reklam öyle bir şey. Bakalım:

  • sosyal kazanç? yok
  • akıllarda olan bir şey? evet para kazanmak ya da ek gelir sağlamak kimin aklında değil ki
  • duygusal bağ? evet kıpır kıpır enerji fışkırıyor
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? evet KOBİ’lere doğrudan
  • Toplumsal görünürlük? Akbank teknolojiyi ve Serenay hanımı böyle kullanmaya devam etsin bir de ufak tefek hediyeler dağıtsın Akbank’lı olmak bildiğin havalı olur.
  • Hikaye? evet. slogan, müzik ve Serenay hanım sağlıyor.

Toparlarsak başlangıç çok kötü ama ben çok yüksek bulaşıcılığa gider diyerek çok çok iddialı konuşmak isterim. Göreceğiz.

Çok teşekkürler. Görüşürüz.