Denizbank basketbol Reklamı – Basketbolun Yıldızları

Denizbank basketbol Reklamı – Basketbolun Yıldızları

October 7, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Denizbank son reklamı bir çok basketbol yıldızını bir araya getirmiş. Avrupa’nın dev takımlarından hepsi çünkü anlaşılan o ki EuroLeague global sponsorluğu Denizbank’ın olmuş. Tebrikler. Süper!!!

Denizbank Basketbol Reklamı: 5’li Analiz

Denizbank Son Reklamı Yorumlar

Hiç düşündünüz mü neden dilinizi konuşmaya çalışan bir yabancı hep sempatik gelir ve gülümsetir? Şirketinizde çalışan bir yabancının verdiğiniz işi yarım yamalak yapması da gülümsetir mi? Reklamda ilk ilgimi çeken bu yan oldu işte. Bunu Getir’de Avrupa’da kullanıyor. İngilizlere Getir dedirtmeye çalışıyor.

Diğer bir konu, bana sorarsanız bu reklamda kafalar karışık. Aslında reklam sponsorluğu duyurmak için yapılmış çok net bence. Gel gör ki içine bir şey yedirmeye çalışmışlar. Denizbank mobili indir her yerde Denizbank olsun. Bir de neşeli bir şey yapmışlar her yer deniz falan…E doğal olarak bir reklamda iki keklik olmaz, olmamış da bana göre.

Bilmiyorum ama spor salonuna gelmeleri, teyzenin cebe indir demesi, devamında en ünlü oyuncu ile çay içmesi…olmamış oturmuyor yerine bir şeyler…

Özetlemeye çalışsam şunu derdim, “bitmemiş bu reklam”.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? hangi mesaj? sponsorluk mu? net tabi de neden ikinci planda kaldı o zaman? bankaların mobil uygulamaları olduğunu bilmeyen basketbolcu Efes’te oynamasın zaten.

Akılda kalıyor mu? Sponsorluk mu? Denizbank’ın mobil uygulaması olduğu mu? tekerleği mi keşfettik anlamadım ki? bazıları diyecek ki “mesele mobil değil yahu mobilden Denizbanklı oluyorsun”. Hiç de o şekilde anlaşılmıyor. Diyelim ki hadi öle olsun hangisi daha çarpıcı? Sponsorluk mu herkesin 2 ay önce reklamını yaptığı şubeye gelmeden bankalı ol olayı mı?

tüketici ne mesaj alıyor? hiç. basketbola ilgisi olan bile bu reklamdan sonra bir şey çıkarmaz kendi için. benim gibi “helal be THY’den sonra kolay değil” der.

rakiplerden farkı? böyle bir anlaşma yapmışsın reklamda koysana merkeze. soksana göze. rakiplerden farkını ortaya koymak için bundan güzel fırsat mı olur? Şaka gibi ya cebe uygulamayı indir…bu mudur yani rakiplerin yapay zekaya geçti senin mesaj bu mu? Bazen ben gerçekten anlamıyorum ya. Üst yöneticiler bu reklamları hiç mi izlemiyor?

tüketiciye fayda? bak süper soru. Fayda ne bu reklamda? Lütfen cebe indiriyorlar demesin biri…

neyse.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

“abi hangi şube?”.

Finansbank Son Reklamı Sana Puanım

10 üzerinden 4.

Bulaşıcılık Analizi

Firması tarafından 04/10/2021 tarihinde 3 gün önce Youtube kanalına yüklenmiş. 778 bin izlenme. Gayet iyi başlangıç. Bakalım:

  • sosyal bir kazanç? yok.
  • akıllarda olan bir şey? aynen başladı lig.
  • duygusal bir bağ? yabancıların Türkçe konuşması gülümsetiyor. Bunu reklamcılar çok seviyor (başka bir örnek Supradyn reklamı) . Benim araba reklamlarında köprü geçme olayı gibi.
  • toplumsal görünürlük? reklamda yok. ama bir zahmet bari karizmatik bir şapka yaptırın.
  • hayatımı kolaylaştıracak bilgi? var var olmaz mı? cebe indiriliyormuş Denizbank mobil. Daha garip bir şey söylememe izin verin. Resmi sitelerinde basketin b’si yok (07/10/2021 baktım). Çok garip değil mi? Bir kopukluk var bence iş yerinde…
  • hikaye? yok.

Toparlarsak basketbol heyecanı bu izlenmeyi getirmiş. Oyuncular çok ünlü ve basketbol hastaları şuan bu takımlarla yatıp kalkıyor. Tek açıklaması bu. Basketbol ülkemizde son 5 yıldır voleybolla birlikte çıkışta. Buradan hareketle kitle var diye düşünüyorum. Ama yine de çok yüksek bulaşıcılık seviyesi olmaz, sanmam. Yani 1.5 milyon max. Bakalım.

Çok teşekkürler. Görüşürüz.