VavaCars 2020 Reklamı

VavaCars 2020 Reklamı

October 23, 2020 0 By Reklam Dedektifi

Reklamın Genel Değerlendirmesi

Son zamanlarda yükselişte olan bir fikir. Yakın zamanda arabam.com, wowocars.com gibi firmaların reklamlarını görmeye başlamıştık. Vavacars yeni bir rakip olarak bu sektörde ortaya çıkıyor. Bu ilk reklamlarına göre çok daha farklı bir yaklaşım sergiliyor. Klasik anlamda araba al-sat işlemleri artık internet üzerinden yapılıyor ve farklı olarak (sahibinden.com dan farklı mesela) siz fiyat vermiyorsunuz bu firmalar size fiyat veriyor. Randevu alıp ücretsiz kontrole gidiyorsunuz ve aynı gün içinde fiyat onaylanır ve siz de tamam derseniz işlemi bitiriyorsunuz. 

Gelelim Vavacars 2020 reklamına. Modaya uyan bir müzik seçilmiş. Rap – Latino RnB ezgileri. Buna uygun olarak da bolca dans eden oyuncular görüyoruz. Aile de var reklamda, takım elbiseli genç de, daha casual genç de…sunulan yelpaze yani doğrudan gençler gibi geliyor. Reklamda Lopez-Beyoce müzik videolarını anımsatan sahneler var. Müzik ve görseller dikkat çekici. Danslar eğlenceli. Şimdi gelin bu reklam neden “güzel” ama “yanlış” bir reklam onu açıklayalım.

Şu an biraz piyasayı bilen bir firma, Vavacars uluslararası bir firmanın ortağı ve Petrol Ofisinin desteğini almış bir firma olarak bunu kesinlikle biliyordur, eli yüzü düzgün bir arabanın 200 bin ve üstü edeceğini biliyordur. Sizce bu miktarda para alış verişlerini 20 yaşlarında gençler mi yapar, yapıyor? Gelin başka açıdan seçilen kitleyi sorgulayalım. Arabasını iyi bir fiyata satmak isteyen ve parasının güven içinde hesabına geçmesini bekleyen biri, reklamdaki dans ortamını mı arar? Kimin umurunda olur ki? Kaldı ki gençlere sesleneceğiz derken olayın güvenilir ve kurumsal (ciddiyet ve profesyonellik) olması kısmı zarar görmemiş mi? Düşünsenize ilk çıkan araba BMW nerden baksanız 400-500 bin TL. Bu parayı kim çevirir ve bu kişi reklamdaki bu hey eğleniyoruz danslar ortamını mı arar?

Kaldı ki, rakiplerden ayrılan yan bu mu Vavacars için? Dans eden gençlerin araba satmaya gittiği yer mi vavacars ofisleri? Ben açıkçası gittim gördüm o kadar fazla artısı var ki Vavacars ofislerinin bu reklamı görünce o yüzden baya şaşırdım. O artıların neredeyse hiç biri yok. Olanlar da öyle ayıp olmasın diye gösterilmiş. Çalışanlar mis gibi seçilmiş, Vavacars Petrol Ofisi olan yerlerde kurumsal iş birliği içindeler, ofislerde açık büfe var, oturup kahveni içerken araban bildiğin gözünün önünde kontrol ediliyor, her şey ekrandan sunuluyor açık ve şeffaf tüm işlemler…bunlar varken ve gerçek kitleye- bana göre o kitle 28-45- kaliteli güvenli hizmeti sunmak ve bunun reklamını yapmak varken yengeç dansı yapanları sunmak???

5 Temel Kriterli Reklam Değerlendirmesi

Mesaj net ve anlaşılır mı? Çok daha iyi olabilirdi ama evet. Arabanı iyi fiyata alırız ve paranı hesabına hemen geçeriz. akılda kalan bir yanı var mı? Pek yok. Belki müzik ilgi çekecektir. Rakiplerden ayrılan bir yanı var mı? Aslına bakarsanız çok var ama reklamda çok eksik ve zayıf. Tüketiciye bir fayda var mı? Daha iyi vurgulanması gereken Vavacars ın en güçlü yanı evet var. Arkamızda Petrol Ofisi var, gel açık büfeden rahatla, gözünün önünde arabanı uzmanları değerlendirsin, şeffaf bir süreç sonucunda teklif verelim uyarsa paran akşam hesabında!!

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Vavacars  ofisleri. (kendi sayfaları da baya güzel ve işe yarıyor)

Vavacars 2020 Reklamı Puanlaması

10 üzerinden 6.