Vavacars Reklamı 2021 – Oyuncular Analizler

Vavacars Reklamı 2021 – Oyuncular Analizler

September 19, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Vavacars reklamında oynayan adam:

2021 yılında Vavacars reklamlarının yeni reklam yüzü başarılı oyuncu Sarp Apak oldu.

Sarp Apak kimdir? 

Vavacars Reklamı 2021: 5’li Analiz

Vavacars Yeni Reklamı Yorumlar

İlk çıkan reklamını yorumladığım (yazıma buradan bakabilirsiniz) ve bazı konuları sorguladığım için yeni Vavacars reklamı hemen ilgimi çekti. Bence reklam (ve diğer 2 benzer reklam) çok aydınlık olmuş. Bu önemli çünkü verilen mesaj daha olumlu bir etki yapıyor. Ayrıca, bu aydınlık olumlu havaya Sarp bey çok iyi gitmiş. Ne fazla ne eksik yerinde… İlk reklamlarında sorguladığım konulardan biri oyuncuların abartı dans hareketleriydi mesela. Bu yeni reklamda yerli yerinde.

Ayrıca, ortam tercihi de yerinde. Bekar iki erkek, evde PS atıyorlar. Beğenelim beğenmeyelim bu ortamların değişmez 3 unsuru var. Oyun, maç, araba (4. söylemeye gerek yok).

Hepsinden önemlisi Petrol Ofisinin desteğini alan Vavacars‘ın eşi benzeri olmayan bir işe soyunması. Tam da etrafta herkes araba satmaya soyunmuşken. N 11 bile araba işine girdi. Herkes aynı gazeli okurken Vavacars öldürüyor piyasayı gerçekten: Kapına araba geliyor ve 14 gün iade hakkı. ŞAKA MI BU? Vay be rakipleri ağlattı resmen!

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Evet. Çarpıcı üstelik. Kapıya araba teslim ve iade şansı.

Akılda kalıyor mu? Evet çarpıcı zaten ve reklamda geçen “erkek işi” hareketler gülümsetiyor. Hayatın içinden, gerçekçi hareketler.

Tüketici ne mesaj alıyor? Heyecanlanmıştır insanlar. Elinde cep telefonu araba beğen kapına gelsin oh ne dünya!

Rakiplerden farkı? Hepsi aynı gazeli okuyor. Fark yaratan yoktu. Vavacars killed it!

Tüketiciye fayda? Bana sorarsanız çok büyük. Sadece hizmet kapıya araba getirmek değil. İade imkanı varsa bu insanlar arabaları alırken süper test ederler. Ben zaten bizzat Vavacars ile çalışmıştım. Aynen dediğim gibi testlerini yapmışlardı. E bu da arabadan anlayan anlamayan herkes için çok güzel di mi?

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Zafer kutlamaları …

Vavacars Reklamı 2021 Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 7.

Bulaşıcılık Testi

3 gün önce 15/09/2021 tarihinde Youtube kanalına firmasınca yüklenmiş. Arkadaşlar bu firmasınca diye belirtiyorum çünkü alakasız yüklemeler de var. Onlar üzerinden yorumlamıyorum. 180 bin olmuş bile. Bakalım nereye gider:

  • Sosyal kazanç? yok.
  • Duygusal bağ? evet. hayatın içinden gerçekçi sahneler…herkes kendini bulabilir. ayrıca Sarp bey iyi gitmiş
  • Herkesin aklında olan bir şey? araba işleri ne zaman ülkemizde herkesin aklında olmadı ki. Ankara’nın trafiği bile artık dur kalk yapmaya başladı. memleketin en büyük 2 derdi var sorsan. Hayat pahalılığı, arabaların pahalılığı. Ben olsam arabaya vereceğim parayı harcarken 3 kere düşünürdüm. O parayla başka ne yapabilirim ve o yaptığım şey benden daha fazla para almak yerine bana para nasıl kazandırır diye düşünürdüm.
  • Toplumsal görünürlük? Şuan bu zor gözüküyor. Kimse “Vavacars’a gittim” diye hava atmaz. Ayrıca, “Vavacars müşterisiyim olm ben ne haber” demesi için de zaman var. Ancak, hep söylerdim insanlara bir şeyler dağıtın kendinizi gösterin sosyal hayat içinde diye…Hatta tam olarak şunu demiştim “arabayı eve teslim edin balonlar falan uçurun millet çıkıp o ne desin”. Vavacars benzerini ve daha yaratıcısını bulmuş. Kamyonların arkasını cam yapmış içine arabanızı koyup gönderiyor. Yani yakındır dile düşmeleri.
  • Hayatı kolaylaştıracak bir bilgi var mı ki ben de eşle dostla paylaşayım? Olmaz mı. Reklamın en güçlü yanı.
  • Hikaye? Başta yok gibi ama aynı temaya uygun 3 reklam daha çekilmiş. Yani hikaye peşindeler ama bakalım.

Toplamak gerekirse çok iyi bir başlangıç yapan reklam bence çok yüksek bulaşıcılığa gider (bulaşıcılık analizi özeti) ve 2 milyon neden olmasın gibi!

Görüşürüz. Çok teşekkürler.