Yaratıcı Mavi Reklamı- Mavi Ruhunuza işler!

Yaratıcı Mavi Reklamı- Mavi Ruhunuza işler!

June 3, 2020 0 By Reklam Dedektifi

Reklam Senaryosu: Mavi

İki kafadar yaşlı teyzemiz buluşmak üzereler. Biri mavi derin gözlü gençken güzel ve özgür ruhluymuş belli. Diğeri de güzelmiş  ama biraz daha çekingen, sakin olanmış. Yıllar geçtikçe sakin olan daha çok endişeli bir ruh haline bürünmüş. Özgür teyzemin ismi Serenay. Sakin endişe yumağı olan teyzemin Neşe.

Serenay gelmiş bekliyor apartmanın kapısında. İstanbul’dalar. Normal kıyafetli şık gözüküyor genç işi giyinmiş ama abartı değil (özgür ruhuna dair pek bir şey yok üstünde) çok kameraya girmeyen bir pantolon ve beyaz gömlek var üstünde. Küçük sayılacak bir çantası var. Neşe geliyor ağır ağır endişeli. Kocaman bir çanta elinde. Bavul gibi olanlar var ya ondan.

“Neredesin ya gençken de hayatım seni beklemekle geçti bir şey değişmedi” Serenay kapıda neşe belirdi.

“Aman iyi bırbır sen çok değiştin sanki. nerden çıktı bu şimdi. bu yaşta ne işimiz var ta oraya kadar gideceğiz bin türlü şey olay kim bilir” Neşe endişeli üfleyip püflüyor.

“Ya şuradan şuraya gideceğiz evde otur otur ruhum sıkıldı. eski günlerdeki gibi kızım. Yaşlandık ölmedik ya! O elindeki bavul ne Neşe Barcelonaya gitmeyeceğiz şurası ya”

“Özgür kız hallerinden bir kurtulamadın zaten. şakalar komiklikler. belli mi olur ben önlemimi alıyım da. koydum işte bir şeyler ne olur ne olmaz”

Yürümeye başlarlar. Caddeyi geçerken köpekler gözükür. Neşe endişeli bavul gibi çantaya atar elini. biraz arar tabi bin tane şey var belli ki…önce oyuncak ördek çıkar sonra ingiliz anahtarı en son bulur sosis çıkar. Serenay abartma bakışını fırlatır. Neşe sosisleri atar köpeklere doğru hemen uzaklaşmak için Serenay’ı kolundan çeker. devem ederler bu sefer de hafif yağmur başlar park yolundan yürürken. serenay güler hoşuna gider. tam o sırada Neşe çantadan naylon yağmurluklar ve şemsiye çıkarır. Giymeye çalışırlar komik anlar tabi. naylon boydan boya yağmurluk gibi bir şey kafalarında komik şapkalar ellerinde abartı bir şemsiye. Tabi ki ne renk? Mavi ve beyaz.

Bu şekilde yürürlerken birden etraflarını gençler sarar. Akın akın yanlarından geçen gençler. Bir kalabalığa çıkarlar o gençlerle birlikte. Tam o sırada Neşe Serenay’ın koluna yapışmıştır ve çantadan bir biber gazı çıkarır sonra çantadan çıkarmaz ama bir şey daha ararken kelepçe haydar elektro şok silahı eline gelir onları çantaya atar ve sonunda ikinci biber gazını bulur. Serenay tekrar Neşeye çok abartttın ama bakışı atar. Neşe gülümser. Kalabalığı yavaşça delip geçerler ve biraz boşluğa gelirler. O sırada artık geldikleri yerin stadyum olduğu maça geldikleri belli olur. Coşku önlerinde yavaşça artmaktadır…yağmurluklar şapkalar çıkmıştır şemsiye yok olmuştur… iki kanka birbirine bakar. Neşe sanki son kez elini çantasına atar. Görüntü çantaya odaklanır ve geri geldiğinde bizim kankalar kot ceket giymişlerdir. Seranay o gençlik özgür çekici bakışını masmavi gözlerle Neşeye fırlatır. Hemen devamında ilk defa Serenay elini o küçük çantasına atar ve dev maytaplardan çıkarıp ağır çekimde yakar. Ağır çekim devam: Mavi harika bir ışık yanarken bizim iki kafadar kot ceketleriyle bir anda coşar…Neşe ilk defa endişesiz coşmuştur kot ceketi havalıdır …güller açıyordur suratında …Ağır çekim devam:Serenay’ın mavi gözleri mavi ceketi mavi maytabı…görsel şölen olmalı bu ağır çekim anı.. özgürce çılgınca gülüyorlar…

Reklam Sloganı

Mavi ruhunuza işler. Çok mu abartıyoruz?