Yaratıcı Reklam Senaryosu – Eti Hoşbeş

Yaratıcı Reklam Senaryosu – Eti Hoşbeş

March 20, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Merhaba.

Daha önceki yazımda Eti Hoşbeş reklamını yorumlamıştım (yazıma buradan ulaşın). Özellikle Redbull tarzı yapılan bu seri Hoşbeş reklamları çok hoşuma gidiyor. Ben de sıfırdan Eti Hoşbeş reklamı yapmak istedim. Hep söylerim reklamlar yaratıcılığın beşiği. Yaratıcı reklam senaryosu, yaratıcı reklam sloganı, ve daha bir çok şey size kalmış. Hadi başlayalım.

Yaratıcı Reklam Senaryosu:

(iki tane “inek” görünümlü üniversiteli üniversitenin bahçesinde durmuş konuşuyorlar. Bir tanesinin elinde Eti Hoşbeş kakaolu var. Bizimkilerden bir tanesi uzun süredir Serenay’a platonik aşık. Kankası onu gaza getiriyor.)

A: Hadi artık bütün yıl bunu bekledin. Git ve konuş onunla. Başarabilirsin.

(Serenay tek başına bankta oturuyor. Okulun en havalı kızı. Kucağında çantası var kitabını açmış okuyor)

B: Elinde hoşbeş varken söylemesi kolay.

A: Başarabilirsin! söz sen geri gelmeden açmayacağım. Buradan seni izleyeceğim. Ya şimdi ya hiç!

(Bizim ki gaza gelmiş görünüyor. Üzrindeki t-shirtte “I believe I can fly yazıyor”)

(yaklaşıyor ve bir cesaret Serenay’ın yanına oturuyor. Serenay’ın t-shirtte “Don’t” yazıyor )

B: Merhaba. Sana bir şey söylemem gerek!

(heyecanlı. sınıftan tanışıyorlar)

S: Tabi. Dinliyorum.

(Serenay yavaşça çantasını açıyor. Bizim oğlan konuşmaya başlamak üzere. Çok kararlı. Seranay çantasından eti Hoşbeş çıkarıyor. Ağır çekim.)

(Bizim oğlan iptal. Eti Hoşbeşten yemeğe başlıyor Serenay. Bizim oğlana uzatıyor. Çok panik bizimki. Yememesi gerek biliyor. Konuşmalı aşkını anlatmalı. Arkaya dönüp kankasına bakıyor o çoktan elindeki Eti Hoşbeşe dalmış makainalı tüfek gibi yiyor. Kıza bakıyor uzattığı hoşbeşe bakıyor.)

S: İster misin yeni karadutlusu çıkmış?

(Yavaş çekimde bizimki alıyor bir tane. Olan oluyor. Sürekli yemeğe başlıyor ve o sırada ağzı tıka basa hoşbeş doluyken konuşmaya başlıyor)

B: (tabi ki komik olacak bu konuşma ağzı dolu hiç bir şey anlaşılmıyor) Ben seni çok beğeniyorum sana aşığım.

S: Anlamadım nasıl?

(bizim oğlan Serany’ın hoşbeşi tüketiyor ve bu durum Seranay’ın hiç ama hiç hoşuna gitmiyor. Sürekli yiyor. Son bir tane daha almışken Serenay kızgınlıkla kalkıyor…Bizim oğlan o giderken arkasından konuşuyor ve bu sahne tekrara giriyor reklam biterken)

B: Aşığımmmmm….aşığımmmm (tabi ki komik anlaşılmaz olacak, ayrıca elinde o son aldığı Hoşbeş gofreti var. Serenay kızgın ayrılırken gitme der gibi elini uzatıyor o elde gofret işte)

(Slogan geliyor: Eti Hoşbeş Dur durabilirsen!)