Eti Hoşbeş VR Reklamı – Analiz Puanlama

Eti Hoşbeş VR Reklamı – Analiz Puanlama

March 17, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Eti Hoşbeş VR 2021 Reklamı: 5’li Analiz

Genel Değerlendirme

Eti hoşbeş reklamı gülümsetiyor. Kitle gerçekten iyi seçilmiş ve ona uygun seçimler yapılmış. Gençler tabi ki kitle. Üniversiteliler. Seçimler derken: oda, odanın içindekiler, VR (virtual reality) vurgusu, erkek oyuncular, kıyafetleri, saç kesimleri, hareketleri…titiz çalışma buna denir.

Dahası var. Uzun süredir Eti Hoşbeş bunu yapıyor ve iyi ki yapıyor. Reklamları karşıma çıktıkça redbull reklamlarına yeni rakip geliyor/geldi diyorum. Yaptığı şu: Kısa kısa reklamlar, mesaj aynı “duramıyorum ki”, ortam senaryo farklı sadece. Gerçekten çok büyük bir değer böyle bir seriyi yakalamaları. Umarım hiç bırakmazlar. Şunu da unutmayalım reklamın tekrara girerek bitirmesi de iyi fikir. Tebrikler.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Evet o kadar güzel ki yemeden duramıyorum. Akılda kalıyor mu peki mesaj? Evet. Çok iyi yaptıkları şeylerden biri bu zaten. Nokta atışı yapıp kısa öz reklam yapıyorlar. Araya o seçilen kitleyi etkileyecek unsurlar  atıyorlar. Bu reklamda mesela o VR gözlükleri kullanmaları ve izleyenleri roller coaster’a götürmeleri! Tüketici alıyor mu mesajı? O kadar titiz hazırlanmış ki her şey almaması zor! Rakiplerden ayrılan bir yan? Ben bu şekilde başka bir gofret reklamı hatırlamıyorum. Aklıma başka gofret gelmiyor. Olay bu değil mi zaten. Akla gelmek. Tüketiciye fayda? Reklamda yok.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Duvardaki ışıklandırılmış müzik kaseti…bulsam alırım! Bir de soldaki yakışıklının kankasına dirsek yapması. Çok ince düşünülmüş reklam. Oyuncular da efsane bence.

Eti Hoşbeş VR reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 7.

Bulaşıcılık Analizi

26/02/2021 tarihinde Youtube kanalına yüklenmiş. 550 bin izlenme. Hemen bakalım bulaşıcılık seviyesine:

  • sosyal statü? yok.
  • duygusal bir bağ? yani.
  • akıllarda gofret mi var? yani. Ama akıllarda VR, o gözlükler, oyunlar var. Akıllıca olan da bunu kullanması reklam ekibinin zaten.
  • işe yarayan bir bilgi? yok.
  • sosyal görünürlük? yani.
  • hikaye? en güçlü, güçlenen yanı bu Eti hoşbeş reklam serilerinin. Yer etmeye başladı. Hikaye var evet! Senaryo falan değişebilir ama “dur durabilirsen” “duramıyorum ki!” değişmiyor. Umarım bir klasik haline gelir. Çok çok doğru bir yoldalar. Bunu başka yapan yok piyasada (Redbull’u saymıyorum).

Bu sonuçlara bakarak ben de düşük bulaşıcılık derdim. Ama reklam ekibi çok akıllı takım. Ayrıca harika bir hikaye yakaladılar. Bu reklamda olmasa da gelecek reklamlarda yüksek ve çok yüksek bulaşıcılık seviyelerine çıkabilirler.

Görüşmek üzere. Teşekkürler.