Eti Wanted Reklamı – İstekmatik çok yakında!

Eti Wanted Reklamı – İstekmatik çok yakında!

December 9, 2020 0 By Reklam Dedektifi

Eti Wanted reklamlarında oynayan adam kimdir?

Eti Wanted reklamlarının reklam yüzü, başarılı oyuncu-yazar Feyyaz YİĞİT’tir. 

Eti Wanted Reklamı: 5’li Analiz

Genel Değerlendirme

 Bu reklam sayesinde inanılmaz bir yeteneği tanımak çok güzel. Feyyaz Yiğit bey. Sanatçı – yazar …Yep yeni bir karakter kazandırıyor ekranlara. Sanat dediğin bu değil mi zaten? Olmayanı yaratıp sevdirmek! Reklam 17 saniye hatta 13 saniye. Geri kalan 4 saniye de “istekmatik” uygulaması tanıtılıyor. Bu bana göre yanlış bir hareket. Sanki zamanı olmayan parası yetmeyen firma modu…hiç alakası yok üstelik. ETİ benim de ülkemdeki favorim. Şöyle düşünün en güçlü silahı kullanarak, TV yani, tüketiciyi kitliyorsun, etkiliyorsun, aklına giriyorsun, tam bu toptan etkiyi mühürlemen gerekirken, iyi bir final sahnesiyle, hop alakasız bir şeye atlıyorsun. Sormak isterim ne gerek var??? Wanted mı istekmatik mi satmak istediğiniz? Hiç böyle bir reklam gördünüz mü? Eğer birden fazla ürün varsa; hediyedir yada paket halindedir yada fiyat vererek tanıtım yapılır. Bence hata.

Çok daha ilginç başka bir durum daha var. Zaten bu sebeple seçtim bu Eti reklamını. Bu günlerde, Eti reklamı dönerken TV-prime timeda (karşımızda Feyyaz Yiğit bey), Akbank Yeni reklamı da dönmeye başladı. Tahmin edin daha yeni düşen Akbank reklamında kim oynuyor? Aynı, Feyyaz Yiğit. Şimdi diyeceksiniz ki “ee ne olmuş” adam çok başarılı ve çok talep alıyor. Aynen katılıyorum çok yetenekli ama mevzu Feyyaz beyin başarısı değil ki. Reklamı verenin amacına ulaşması: Sizce Eti ve Akbank reklamlarının amacı Feyyaz beyin reklamını mı yapmak??? “Hayır tabi” diyorsanız aynı dönemde, hatta belki aynı saat aralığında,  aynı yüzle bu iki reklam döndüğünde sizce insanlar neye dikkat edecek? Akbank o reklamda resmen bilgi bombalaması yapıyor… zerre bir şey aklımda kalmadı sadece “aaaa ne alaka aynı adamı kullanmışlar” dedim. Bana göre planlama hatası. Ben TV reklamını en güçlü silah diye seçeceğim, amacım akılda kalıp mesajımı iletmek olacak, saniyesine 5-10 bin vereceğim bam bam “aa aynı adam değil mi” gitti mesaj falan. 

Toparlamak gerekirse, Eti’nin reklamı ne kadar hatalı ise, 1 reklam 2 ayrı mesaj, aynı yüz iki farklı reklam ve iki farklı mesaj da bana göre o kadar hatalı. Hep söylemişimdir bir çok reklam aslında oynattığı yüze yazıyor. Bu da sanırım menajerlerinin hesabına + yazıyor. 

5 Temel Kriterli Değerlendirme

Eti Wanted reklamında akılda kalan ilgi çeken …? Evet çok net Feyyaz Bey. Dolayısıyla Eti wanted onun sayesinde akılda kalıyor. Tüketiciye fayda, rakiplerden ayrılan bir yan bunlar mevzu bahis değil. 13 saniyelik güm güm tanıtım reklamı aslında. Son bölümü olmasa başarılı da denebilirdi.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Feyyaz Beyin mimikleri tabi ki. Çikolatayı ısırırken sanırsın ki dünyanın en kötü adamı dayanamayıp çikolata basıyor. 

Eti Wanted Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 6. 

P.S. Reklamda anlatacağınız bir hikayeniz yoksa bu reklamda Eti wanted reklam ekibinin yaptığını yapacaksınız. Sıfırdan halkın içinden bir karakter yaratın! Bunu da sosyal medyada uçuşa geçen biriyle yapın!!