Bellona Reklamı 2021 –  Reklam Müziği Analizler

Bellona Reklamı 2021 – Reklam Müziği Analizler

March 19, 2021 2 By Reklam Dedektifi

Bellona 2021 Reklamı etkileyici olmuş. İlk sebebi reklam yüzü:

Bellona reklamında oynayan ünlü kadın kim?

Bellona Anı Durduran Tasarımlar reklamında ünlü sunucu, oyuncu Burcu ESMERSOY rol almaktadır.

İkinci sebep: tercih edilen şarkı:

Bellona reklamı müziği?

Bellona 2021 reklamı müziği; It’s a lovely day, by Erica Jennings.

Gelelim reklama.

Bellona Yeni Reklamı: 5’li Analiz

Genel Yorumlar

3. sebep koleksiyonun güzel olması. Bir çok mobilya reklamı görüyoruz ve çoğu gelip geçiyor. Bu reklamda sunulan ürün etkiliyor. Klasik bir tarza yakın olmayan biri olarak “koleksiyon güzelmiş” diyebildim. Bunun içinde Burcu hanımın ve müziğin de etkisi var. Sanırım TV reklamlarının gücü buradan geliyor zaten. Duyu organlarına taarruz.

Ayrıca reklamın sunumu ve detayları yaratıcı. Zamanın durması metaforunu metronom (reklamın başındaki piyanoyu bu sebeple koymuş olabilirler) ile yapılması ve aynı aletin kapanış sahnesinde kullanılması yaratıcı. Kıyafet geçişleri akıllıca. Kırmızı boğaz köprüsünün canlandırılması da.

Diğer taraftan, kıyafet seçimleri beni biraz düşündürdü. İlk prenses seçimi çok fazla, sonrakiler ise Burcu hanımın hep giydiği kıyafetlere benziyor. Açıkçası koleksiyona uyum sağlamak konusunda daha iyi seçimler olabilirdi. Başka sorguladığım bir konu şu: Siz hiç mesela Ferrari ya da Lombarghini reklamı gördünüz mü? Bu kadar üst kalite ve yüksek fiyat ürünler göremezsiniz. Şimdi bu koleksiyon anlaşılıyor ki boğazı gören yalı kıvamında piyanosu olan evlere göz kırpıyor. Sorun ne olabilir biliyor musunuz? Asıl kitlenizin kafasında “yok ya Bellona pahalıdır” imajını kendi elinizle yerleştiriyor olabilirsiniz. Gerek var mı?

Son olarak da, madem koleksiyonun bir logo gibi işareti var (sürekli gösterilen daire gibi bir şekil) onun üzerine neden kurmadınız reklamı? Ya da bu işareti/şekli vurgulamak neden bu kadar önemli?

Devam edelim…

5 Temel Kriterli Reklam Analizi

Reklamın mesajı ne? Yeni bir koleksiyon çıkmış, pahalı bir şey! Akılda kalıyor mu? Burcu hanım ve müzik evet. Ürün hayır. Tüketici bu mesajı alıyor mu? Umarım almıyordur! Rakiplerden ayrılan bir yan? Yok. Lüks bir ev, odalarda gezinen bir ünlü ve odalara yerleştirilmiş koleksiyon eşyalar. Hep aynı. Tüketiciye bir fayda? Boğaz manzaralı, piyanosu olan bir evde oturan tüketiciye mi? Sana bana mı?

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Avizenin o bahsettiğim işaretinin içinden Burcu hanımı çekebilmek. Düşünsenize!

Bellona Reklamı 2021 Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 6.

Reklamın Bulaşıcılık Analizi

19 Mart 2021 Youtube kanalına yüklenmesi. 855 görüntüleme. Hadi bakalım.

  • Kıymetli bir sosyal kazanım? Mesela sosyal bir etiket kazanma? Yok.
  • Bugünlerde evlilik zamanı mı? Akıllarda mobilya mı var? Hiç sanmam!
  • Duygusal etkileyici bir bağ? Yok.
  • Kamusal alanda görünürlük? Yok
  • Hayatı kolaylaştıran bir bilgi? Yok.
  • Bir hikayesi var mı? Yok.

Görüyorsunuz demem gereken belli. Öngörüm Burcu hanımın etkisiyle çok düşükten düşük bulaşıcılık seviyesine ulaşabilir. Sınırdan! Daha fazlası hayır!

Görüşmek üzere. Çok teşekkürler.