Weltew Mobilya Reklamı – Oyuncular Yorumlar

Weltew Mobilya Reklamı – Oyuncular Yorumlar

May 21, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Weltew Mobilya reklamı ilgimi çekti çünkü önceki yazılarımda bahsettiğim iki kategoriden birine uyan bir reklam: güzel ve meşhur bir hanımefendi eşliğinde tanıtım. Bellona 2021 reklamı mesela. Diğer kategori ise kalabalık bir genç grubuyla sunum. İstikbal 2021 reklamı mesela.

Weltew mobilya reklamında oynayan kadın kim? 

Weltew mobilya reklamında Özge ULUSOY rol almaktadır. 

Weltew Home Reklamı: 5’li Analiz

Reklam Yorumları

Öncelikle markayı merak ettim. İnegöl menşeli bir firma olmasına şaşırmadım ve sevindim. Resmi sitesinde yer alan kurumsal tanıtıma buraya tıklayarak bakabilirsiniz. Çok başarılı bir firmamız. Sevinmemin sebebi büyük dedemim zamanında İnegöl’de yaşamış olması.

Reklamda ilgimi çeken 2 nokta daha var. 1. Reklam ekibinin yaratıcılığı. 2. Teknolojinin kullanımı.

Reklam ekibinin yaratıcılığını bence Sharon Stone ile olan benzerliğin kullanılması. Teknoloji kısmı da sahnelerin geçişleri ve koltuk renginin değişmesinde gösteriyor kendini.

Son olarak da şunu sormak istiyorum: Neden bu film ekiplerinde mutlaka bere takan bir genç kız vardır?

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Daha çok tanıtım amaçlı bir reklam. Bu tür reklamlarda benzer bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Bir yandan görsellik ön planda oluyor ve ürün reklam yüzünün kişisel özelliği ile işleniyor. Bu %99 güzellik oluyor. Benim aklıma da şu geliyor: reklamda aslında söylenecek çok bir şey yok! Bir mesaj bir vurgu yok! Ürünlerimiz kaliteli güzel deniyor.

Bu durumda da şu sorunun cevabını veremiyorlar: Rakiplerden ayrılan yanı ne? Mesela Bellona reklamında Burcu Esmersoy oynamıştı ve ben bu sayfada yorumlamıştım o reklamı. Zerre farkı yok! Ben şimdi size sorsam Bellona ile Weltew arasında fark ne? Neden birini diğerine tercih edeyim?

Akılda kalan? Bilemiyorum belki bir film sahnesi. Tüketici ne mesaj alıyor? Weltew diye bir marka varmış. Tüketiciye fayda? Belli değil.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Kahve fincanı.

Weltew Mobilya Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 6.

Weltew Mobilya Reklamı: Bulaşıcılık Analizi

Weltew mobilya reklamı 15 Mayıs 2021 tarihinde Youtube kanalına firma tarafından yüklenmiş. 1 haftada 440 bin izlenme. Yani orta seviye bulaşıcılığa çok yakın. Bakalım ne olur?

  •  bu markayı tercih edersem mesela İnegöl Mezitler korunur mu? sosyal bir kazanç? yok.
  • duygusal bir bağ? yok.
  • akıllarda mobilya var mı? gene aynı noktaya döndük, evlilik mevsimi geldi!
  • toplumsal görünürlük? yok.
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok.
  • hikaye? yok.

Bu durumda bu reklamın 440 bin izlenmesini açıklamak gerek. Analiz çünkü diyor ki düşük bulaşıcılıkta kalır ama çoktan geçmiş. Bana sorarsınız yukarıda bahsettiğim reklam ekibinin yaratıcılığı işe yaramış. Ancak, yüksek bulaşıcılık seviyesine çıkarsa sürpriz olur bana.

Görüşmek üzere. Teşekkürler.