Weltew Home Reklamı  – Özge Yorumlar

Weltew Home Reklamı – Özge Yorumlar

September 14, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Weltew home reklamı bu yıl içerisinde ikinci kez ekranlarda. Reklam yüzü aynı, bakış açısı aynı…Snippet atalaım reklama geçelim.

Weltew Home reklamı 2021 kim oynuyor?

Weltew home reklamında Özge Ulusoy rol almaktadır. 

Weltew Home Reklam:5’li Analiz

Weltew Home Reklam 2021 Yorumlar

Bir önceki 2021 Weltew Home reklamını da yorumlamıştım (buradan okuyabilirsiniz). Anlaşılan o ki memnun kalınmış. Aynı reklam yüzü, aynı bakış açısı…Söylenecek çok bir şey yok. Ürünler, farklı sahnelerde farklı ev aktiviteleri ile sunulmuş. Neden Özge Ulusoy reklamda tek takılıyor anlamadım. Bence insanlar evlerini özenerek donatınca kendileri için yapmıyorlar. Yoksa kim o kadar parayı misafir odasına verip yılda 5 kere kullanır?

Bu arada çok uzun zamandır böyle güzel internet sayfası görmemiştim. Bravo weltew sayfasına.

Açıkçası reklamda ilgimi çeken bir şey olmadı. İlkini yorumladığım için bunu da yorumlamak istedim. Asıl dikkatimi çeken tanıtım yazısı oldu:

“Yemek davetini ziyafete dönüştürmek isteyen, mükemmeli arayan ve detaylara özen gösterenlere… Aynalara bakmayı seven, selfielere doyamayan ve güzellikten ödün vermeyenlere… Rahatından vazgeçmeyen, keyfine düşkün, evindeki konforu hiçbir şeye değişmeyenlere… Tarzınızı ve farkınızı yansıtan mobilyalar Weltew’de! Hepsi onda Weltew Home’da!” Bunu 4-5 kere okudum. Çünkü bir cevap arıyordum. Bu cümleler ne kadar ürünlerle ilgi? Sadece 3. cümle reklam olmasa da kendini anlatıyor. O da markayla ilgili bir şey demiyor. Gerisi havalı olsun diye yazılmış. Uçar gider çünkü bağ yok.

Devam edelim…

5 Temel Kriterli Değerlendirme

mesaj net mi? yok ki…sanırım aradığınız her şey bizde var ve biz tarz olmaya çalışıyoruz demek istiyorlar.

akılda kalıyor mu? hayır

tüketici ne anlıyor? Ne orta sınıfa sesleniyor ne de üst gelir sınıfına… pazarda nerde olduğu, yani kitlesi belli değil. Kim ne anlasın?  Orta sınıf şunu der “yok ya çok paradır baksana sosyetik güzel var”. Üst sınıf “ya bu devirde böyle klasik tarz mı kaldı İtalyan söyleriz…”

rakiplerden farkı? Tek bir kişiye fazla güveniyorlar. sunum benzer.

tüketiciye faydası? yok, belli değil.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

TV izlerken ki koltuk

Weltew Home Reklamı Sana Verfi Puanı

10 üzerinden 4.

Bulaşıcılık Analizi

13/09/2021 tarihinde yüklenmiş Youtube kanalına. 68 bin izlenme bakalım hemen:

  • sosyal kazanç? yok
  • duygusal bağ? yok
  • akıllarda mı? geçti dönem, geç kalmışlar
  • hayatımı kolaylaştıracak bir bilgi? yok
  • toplumsal görünürlük? yok
  • hikaye ? yok.

Bu durumda, çok düşük seviyeden bir tık yukarı çıkar ama üst sınırı zorlaması bana sürpriz olur. Bulaşıcılık analizi yazılarıma göz atabilirsiniz (bulaşıcılık raporu, bulaşıcılık analizi tanıtım).

Çok teşekkürler. Görüşürüz.