İstikbal Reklamı 2021 – Müziği Oyuncular Yorumlar

İstikbal Reklamı 2021 – Müziği Oyuncular Yorumlar

February 24, 2021 0 By Reklam Dedektifi

İstikbal reklamı 2021 yılında özellikle reklam müziğiyle ilgi topladı!

İstikbal reklam müziği orijinali:

Kill’em by Sait Esmeray

İstikbal Reklamı 2021: 5’li Analiz

Genel Değerlendirme

Öncelikle hemen şunun altını çizelim. Yıllardır çocuklu ailelere yönelen bir sektörde belki ilk değil ama en cesur çıkış karşımızda. Bekar, çalışan Y kuşağı. Reklamın sadece sonlarına doğru çocuklu bir aile gözüküyor. İstikbal Reklamı senaryosuyla ve İstikbal reklam müziği ile baya ses getirecek gibi. Bu reklamda oynayan gençler de çok ilgi toplar çünkü hepsinin kendine özgü “çılgın” yanları var.

“Yeni İstikbal reklamında oynayan kadın”, “yeni İstikbal reklamı oyuncuları” çok aranır ve benim tespit edebildiğim tek bir kişi var. Ondan da emin değilim ve isim bulamadım ama…53. saniyedeki esmer uzun boylu adam sanırım Lenovo reklamında da oynadı. Bildiklerinizi yorumlara yazın ltf.

Reklama dönersek, temel motif belli; evde zaman geçirmek isteyen kendine özgü genç kitle, çalışırken, dans ederken, işe hazırlanırken, spor yaparken, çizim yaparken, ters takla bile atarken evlerinde “istikbal eşyaları ile çok mutlu ve rahatlar”. Slogan buna göre zaten “yaşamın merkezinde”. Güzel gözlem, güzel ilişki. Tebrikler.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Akılda kalıyor mu? Evet: “genç çalışanlar istikbal size göre, sizi çok iyi anlıyoruz ve sizi rahat ettirecek, ilgi alanlarınıza hizmet edecek her türlü eşya bizde var”. Akılda kalıyor çünkü müzik cuk oturmuş. Böyle bir kitleye seslenmek istiyorsan cuk oturmuş. Ayrıca, kadınların estetik sunumu (dans, spor, çizim) akılda kalıyor. Erkeklerin biraz geride kalması reklamdaki kadın dokunuşunun zayıf olduğunu hissettiriyor bana (Kadınlar güzel ve estetik, erkekler iş güç peşinde, yani umarım geçecek bir gün bu sterotype). Rakiplerden ayrılan bir yan? En cesur kitle kayması. Tebrikler ve bana göre %100 vizyoner. O kitle bu ülkenin geleceği ve onları çok uzun zamandır görmüyordunuz. Şunu da hatırlatmama izin verin gelecek 10 yıl içinde kadınların gelir artışı (zenginlik çünkü inanılmaz girişimciler) rocket-high olacak. Yani hedef kitlesini bugünden sadece kadınlara çeviren ve gelecek 10 yılda bunu markaya ve güvene çeviren yürür.

Tüketiciye bir fayda? Sanırım en sıkıntılı bölüm bu. Ben reklamları yorumlamadan sosyal medya yorumlarına da bakıyorum. En büyük eleştiri reklamda gösterilen ürünlere insanların ulaşamaması. Bu gerçekten Şirket Yönetiminin nasıl bütüncül bir anlayış istediğini gösterebilir. Reklam vermeyi ciddiye almayan üst yöneticiler reklamın başardığı pozitif kazanımları karşılamak için bir plan yapmazlarsa…pozitif 1 haftada negatife döner. O eşyaların ulaşılabilir olması gerek aman dikkat!

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Top sektiren adamın üstü başı. Son sahnedeki esmer erkek ve kadının “Vogue” dergisinden fırlamış halleri. Şunu tahmin etmek zor değil. Kesin moda ile ilgisi olan biri var bu reklamda. Çok belli. Asıl işte o kimse gözden kaçmayan güzellik o!

İstikbal Reklamı 2021 Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 7. Aslında 8 içimden geçiyordu ama reklamın üründen kopması ve kadın-erkek olayı …

İstikbal Reklamı 2021: Bulaşıcılık Analizi

12 Şubat 2021 Youtube kanalına yüklenmesi. 46 bin izlenme. Yani çok düşük bulaşıcılık seviyesinde artar mı? 2 hafta baya uzun bir süre? Hadi bakalım.

  • sosyal bir etiketi kıl payı kaçırmışlar. Hazır kitleni değiştirdin araya atsana o kitlenin çok hassas olduğu sosyal etiketlerden birini. Bunun yerine tam tersini yapmışsınız. Erkek-kadın olayı.
  • kafaların ucunda ev eşyası var mı? Düğün zamanı? Bahar yenilemeleri? zamanlaması reklamın soru işareti.
  • duygusal bir bağ kuruluyor mu? Yani zorlarsan evet.
  • işe yarayan bir bilgi var mı? Yok. Tam tersini söylüyor eleştiriler.
  • sosyal hayatta görünür bir yanı var mı? Taklit etsin insanlar? Yok.
  • Hikaye var mı? Yok.

Toparlarsak reklamın çok düşük seviyede olması sürpriz değil. Belki düşük seviyeye geçer bulaşıcılık seviyesi, o da reklamda oynayanların ve reklam müziği sayesinde olacaktır.

Görüşürüz. Çok teşekkürler.