Eti Wanted İstekmatik Reklamı – Yapmayın!

Eti Wanted İstekmatik Reklamı – Yapmayın!

February 21, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Merhabalar. İyi pazarlar. Bu yazımda Eti Wanted İstekmatik reklamı özellikle seçildi. Daha önce buna benzer reklamlar yorumlamıştım bu sayfada. Görüyorum ki hala aynı hata yapılıyor. Bu reklamı “yapılmaması gereken reklamlara örnek olsun” diye sayfama taşıyorum, bir kere daha. Puanı 2. Bulaşıcı olması mümkün değil. Bulaşmamış zaten 4-5 ay geçmiş reklam youtube kanalına yükleneli, görüntüleme 16bin.

ETİ Wanted İstekmatik Reklamı: 5’li Analiz

Genel Değerlendirme

Eti çikolata işine geri dönsün. Eğlence sektörü başka bir pazar. İstekmatik gençlerin eğlenceli vakit geçireceği alanmış. Nasıl mı? Reklamda örnek vermişler. Ders mi çalışmak istiyorsun, yarın sınav mı var notlarını alıp çalışmak mı istiyorsun? Sallaaaaa… istekmatikten aç komik/eğlenceli video izle. Böyle bir mesaj olabilir mi? Hadi iç çamaşır markası olsan, deri ceket falan markası olsan anlarım…ruhunda asilik var falan geyiği olur…Çikolatalı gofret ürün!!! Gayet iyi bir çıkış yaptın ilk reklamla ürünü tanıtmak adına. Neyi zorluyorsun ki? O ilk reklamı da yorumlamıştım ve şu eleştiriyi getirmiştim ” güzel reklam yapmışsın sonuna istekmatik koymuşsun, bütün emek gitmiş, reklam çökmüş”. İşte uyarmışım ama bu reklamda da bir istekmatiktir gidiyor. Açın bir bakın yorumlara gençler neler söylüyor. 5 ayda 16 bin izlenme!

5 Temel Kriterli Analiz

Bu reklamda mesaj ne? Çikolatayla yakından uzaktan ilgisi ne? Ne reklamı bu? Çikolata mı? Akılda kalıyor mu? Ne kalacak? Feyyaz Beyin tiplemesi mi? (Bu reklamı alması hata, imaj işte böyle yara alır). Çocuklara salla ya ders çalışma video izle çikolata ye demesi mi? Neyse uzatmaya gerek yok. “İşte bunu yapmayın” demekten başka söylenecek bir şey yok.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

——

Puanı

10 üzerinden 2.

Eti Wanted İstekmatik Reklamı: Bulaşıcılık Analizi

  • sosyal etiket yerine olumsuz bir etiket var.
  • gençlerin aklının ucunda sürekli çikolata yemek ve sınavları sallamamak yok! Gençlerle sürekli iç içe olan biri olarak, hayalleri var! Başarılı olmak bunlardan biri.
  • duygusal bir yan yok.
  • sosyal alanda yok olmasın da…
  • hikaye? yok.
  • işe yarar bir bilgi? tabi tabi sınavları ciddiye almayın, video izleyin, şeker basın bünyeye çok yararlı bilgi gerçekten.

20 Eylül 2020 Youtube kanalına yüklendiği tarih. Yoruma gerek yok zaten. Gençlerimiz videonun altına söylenecek her şeyi yazmış.

 

Tekrar tekrar uyaralım! Böyle reklamlar yapmayın. Genç dediğiniz kitle bu reklamdaki gibi değil. Her şeyin farkındalar. Hepimizden daha iyi kullanıyorlar teknolojiyi. Son olarak tekrarlamak gerekirse ” Markanızı olumsuz her şeyden koruyun”.

Görüşmek üzere. Çok teşekkürler!