Lova Yatak Reklamı – Oyuncular Yorumlar

Lova Yatak Reklamı – Oyuncular Yorumlar

May 7, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Lova Yatak Reklamı modaya uyumuş ve influncer olarak bilinen harika bir çifte yer vermiş.

Lova Yatak Reklamı Oyuncuları:

Lova Yatak reklamında Larrisa Gacemer ve Burak Gacemer çifti rol almaktadır.

Lova Yatak Reklamı: 5’li Analiz

Lova Yatak Reklamı Yorumlar

Öncelikle, Gacemer çifti tabi ki ilgimi çekti. Eşim bayılıyor bu çifte. Ne zaman instagram hesaplarına göz atsa gülmeye başlıyor! Enerjileri çarpıcı gerçekten. Lova Yatak doğru bir karar vermiş çünkü 3 milyona yakın takipçiden bahsediyoruz.

Lova Yatak da ilgimi çekti. Ülkemizde çok güçlü rakiplerin olduğu bir sektör yatak sektörü. Bu sayfada daha önce İstikbal reklamı, Bambi Borjen reklamı yer aldığı için sektörü ve firmaların gücünü az çok biliyorum. Merak ettim ve Lova Yatak resmi sayfasına baktım. Tahmin ettiğim gibi; Doğtaş/Kelebek alt markası çıktı. Çünkü dediğim gibi hiç kimse sıfırdan bir markayla bu pazara girecek kadar çılgın olamaz.

Elbette Larrisa hanımın şivesi de hoş ve ilgi çekiyor ama ben biliyordum bu muhteşem çifti zaten.

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Lova Yatak rahat bir yatak. Akılda kalıyor mu? Evet, sloganından dolayı değil ama. Burak bey o kadar çok atlayıp zıplıyor uçuyor ki yatak gerçekten rahat gözüküyor. Tüketici ne mesaj alıyor? Bana sorarsanız reklamda stratejik bir hata var! Lova Yatak biliniyor mu? Böylesine bir pazarda tüketici alışkanlığını yeni bir markayla nasıl değiştireceksiniz? Yarım asırdan yaşlı markalar varken neden Lova Yatak desinler? Kaldı ki neden gizli ki anlamadım? Rakiplerden ayrılan bir yan? Sanmıyorum. Reklamın merkezinde ve sloganında rahat yatak var. Rahatlık üzerinde fark yaratamazsınız. Rahat olmayan yatak, bu iddiada olmayan yatak markası var mı? Tüketiciye faydası? Reklamın son 10 saniyesinde verilen bilgiler. 25 yıl garanti nedir ya? fena!

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Dediğim gibi harika bir çift. Aralarındaki atışmaları bildiğim için son sahne güldürdü yine beni. Burak bey yatakta kollarını açıyor ve Larrisa hanım tam ona doğru atlarken çekiliyor…

Lova Yatak Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 5.

Bulaşıcılık Testi

5 Mayıs 2021 reklam Youtube kanalına yüklenmiş marka tarafından. 2 günde 33 bin izlenme. Bakalım hemen analize:

  • sosyal bir kazanç var mı ucunda? yok.
  • akılların ucunda mı? herkes düğün sezonu diyor yani…
  • duygusal bir bağ? Bu çift daha iyi kullanılmalıydı.
  • toplumsal görünürlük? yok.
  • hayatı kolaylaştıran bir bilgi? yok.
  • hikayesi var mı? yok.

İlginç bir durum ile karşı karşıyayım. Şöyle ki; geçen ayın ortalığı yakıp yıkan reklamı hangisi oldu biliyor musunuz? Ergül Mobilya Ajda Pekkan – Yeni Kan. 1 ayda tek başına reklam 7 bin görüntüleme aldı  sadece benim sayfamda. Youtube kaç oldu biliyor musunuz 1 ayda? 3 milyon izlenme.  İnsanlar neyi aradı sizce? “Rapçi kim?”. Benim raporlarım zaten gösteriyor ki,  reklamlar internette iki şey için aranıyor:

  1. reklamda kim oynuyor
  2. reklam müziği ne

Yoksa oturup ayda 14 bin kişi benim reklam yorumlarımı falan okumuyor. Gerçek bu. Şimdi dönelim ilginç olan duruma.

Bu harika çiftin 2.7 milyon takipçisi var ve reklam Instagram hesaplarında yer alıyor. Demem o ki, 3 milyon insan zaten reklamı Instagramda görmüş oldu. Zaten çifti biliyorlar ve internette arama yapmayacaklar. Ama eğer sadece reklam duyurusu olsaydı tüm o insanlar internetten bu harika çifti izlemek için Youtube kanalına geleceklerdi. Hatta firmanın kendi sayfasına, Youtube kanalına. Eminim Instagram hesaplarına reklamı koymalarını markanın kendisi istemiştir. İlginç.

Sonuç olarak şuan bulaşıcılık seviyesi çok düşük ve bana göre 1 ay içerisinde düşük seviyeye geçemeyebilir. Bulaşıcılık analizine bu yazımdan göz atın!

Görüşmek üzere. Teşekkürler.