Ergül Mobilya Reklamı –  Rapçi

Ergül Mobilya Reklamı – Rapçi

March 11, 2021 2 By Reklam Dedektifi

Ergül Mobilya reklam müziğindeki rapçi kim?

Ergül Mobilya’nın yeni reklamında yıllara meydan okuyan santçı Ajda Pekkan’a rapçi Mustafa Yenikan eşlik etmekte.

Ergül Mobilya Reklamı 5’li Analiz

Genel Değerlendirme

Çok akıllıca yapılmış bir reklam. Son 1 yılda zaten rap moda olmuş durumda. Rap yapmayan reklam yok desek yerinde olur. Sanırım bunun en iyi erken örneğini Odamax reklamı vermişti ve sayfamda yorumlamıştım. Sadece rap müzik tercihi değil. Genç ve “kimsenin bilmediği” bir rapçi kullanmak da akıllıca. Mustafa Yenikan sanırım artık daha popüler. İşin ilginç tarafı Youtube kanalında çıkmaması. Bu da beni açıkçası şüpheye düşürdü ama resimler ve reklamda ki yüz ortada. Ayrıca, “yeni nesil için Ergül Mobilya” derken annelerimizin vaz geçilmezi “aman toz olur üstünü ört” mottosunu kullanmak da mesajı güçlendirmiş.

Ben açıkçası ikinci olarak Ergül Mobilyaya baktım. Kayseri 1992 kuruluş. 600 çalışanla ihracat da yapan bir firma. Bana garip gelen böyle bir firmanın internet sitesi! Kariyer boş, blog yazıları İngilizce bağlantılar içeriyor…Ne garip firmaların eğer sosyal medya ve ağ yçnetiminden sorumlu bir bölümleri yoksa. Gerçekten çok acayip. Bazen gerçekten anlamakta zorlanıyor insan. Nasıl oluyor da bu kadar başı boş bırakılıyor e-ticaret kanalları. Neyse konumuza dönelim.

5 Temel Kriterli Değerlendirme

Mesaj net mi? Tam değil. Yeni nesil için bir mobilya öneriliyor ve annelerimizin koltuklara, her yere örtü örtmesine gönderme yapılarak o örtüler kaldırılıyor. Yani o eski adetleri Ergül Mobilya kaldırıp atıyor…da yerine ne koyarak? Ben açıkçası nano kumaş, kir tutmayan toza dayanıklı borlu minder falan bekledim. Kaldırıp atıyorsun da neyle? Devam edelim. Akılda kalan bir unsur? Şarkı gayet iyi…Ajda hanım ve genç rapçi iz bırakıyor. Ancak 2 hafta sonra reklamdaki markayı sorun? Bilemez kimse. Yani reklamı “izle geç” olmaması için üründen bahsetmek gerekmez mi? Tüketici mesajı alıyor mu? Bence müziği ve genç adamın kim olduğunu alıyor. Rakiplerden ayrılan bir yan? Reklamda bilgi yok. Tüketiciye fayda? Reklamda yok.

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Biblolar.

Ergül Mobilya Reklamı Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 5.

Ergül Mobilya Reklamı Bulaşıcılık Analizi

Kadınlar gününde 8 Mart 2021 Youtube kanalına yüklenmiş. Rapin gücü sizinle olsun: 1.5 milyon izlenme. Hemen kriterlere bakalım:

  • sosyal etiket yok.
  • duygusal bir bağ? belli değil.
  • şu sıralar aklımızın bir ucunda mobilya almak var mı? Sanmıyorum. Peki rap var mı? evet olmaz mı? Şöyle anlayın bunu: Acun Bey yapıyorsa vardır. Yeni yarışmaya bu linkten bakın. 
  • işe yarar bir bilgi? Yok
  • dışarda görüp Ergül Mobilyayı taklit etmek ister miyiz? Sosyal hayatta yayılır mı? Sanmam.
  • hikayesi var mı? Gidip arkadaşlarına anlatmak isteyeceğin? Sanmam.

Çok güzel oldu bu reklamı analiz etmek. Normalde ben bu reklam ancak düşük bulaşıcılık seviyesinde kalır o da Ajda hanım ve rap müziği sayesinde derdim (bulaşıcılık seviyelerine göz atmak için tıklayın). Gel gör ki reklam çok yüksek sınırına gelmiş bile. Nasıl oluyor bu? Basit rap müzik. 1 yıldır belki 2, rap müziğe kimden gelirse gelsin ilgi gösteren bir kitle oluştu. Başarılı müzik ve sözler olunca dilden dile gidiyor. Bu reklamda olduğu gibi. Bana göre reklam firması çok başarılı çıkmış. Ciroya yansır mı? Zor soru.

Görüşmek üzere. Teşekkürler.