Yaratıcı Reklam Kampanyası -Coca Cola Dünyanın Hazineleri

Yaratıcı Reklam Kampanyası -Coca Cola Dünyanın Hazineleri

May 10, 2020 0 By Reklam Dedektifi

Yaratıcı Reklam Kapmanyası: Coca Cola Merkezde

Reklam senaryosu, sloganı, stratejisi çok çok önemli. Yaratıcı bir kampanya yürütmek de öyle. İşte yaratıcı reklam kampanyası fikri. Merkezde Coca Cola var.

  1. İnternet sayfasında yeni bir kampanya bölümü olacak. “Hazine Avı” “Treasure Hunt”.
  2. Bu linke tıklayınca web üzerinden oyun açılacak. Oyun tabi ki Coca Colaya uygun tasarlanacak. Yani renkler uyumlu olacak, parkurlarda yazısında ki şekiller kullanılacak. Oyuncu (tüketici) tapınak gibi bir yerde başlayacak  ve çok zorlanmadan hazine odasının kapısına ulaşacak. Kapı havalı yapılmış olacak ve tabi ki tozlar çekilince kapının üstünde Coca Cola yazısı yada onun şişesini anımsatan şekil ortaya çıkacak. Kapının açılması ile oyuncu hazineye ulaşacak. Hazine gerçek hediyeler. Özellikle evde kalma süresi uzarsa evde kalmaya göre hediyeler.
  3. Gelelim en eğlenceli yerine. Hazine kapısı nasıl açılacak peki? Güzel kısmı bu. Hepimiz biliriz denizde bir şişe, içinde bir not!! Umuttur, istektir, özgürlüktür, kurtuluştur hatta mucize de olsa. Coca Cola şişelerinin içine küçük coca cola şişeleri koyacağız. Minik tüm şişelerin ağızlarından geçecek şekilde. İster küçük ister standart ister litrelik şişeler. Bu minik şişelerin içinde de kodların yazılı olduğu rulo notlar olacak. İşte bu kodlardan 4 tane doğru kodu topladığında tak hazine kapısı açılacak.
  4. Elbette ki her küçük şişede farklı kod olmayacak. Yani nereden baksan 4 kodu denk getirmek için ürün kedini satacak.
  5. Ayrıca, tüketiciyi oyuna yönlendirmek de iyi bir fikir. Akıllı telefonlarda oyun bile olabilir bu. Basit bulmacalar çözerek hazine odasına geliyor. elindeki kodu yazıyor. Tabi görseller ve tasarım çok çok önemli Coca Colaya yakışan bir oyun tasarlanacak. Özellikle hazine kapısı sinematiği çok sağlam olmalı. Yazı başta belli değil her kod doğru girildikçe mistik ve tarihi “Coca Cola” yazısı çıkıyor. Yada aynı mantıkla Coca cola şişesini andıran bir gizemli şekil doğuyor (ferrari, kıvrımlı kadın vücudu ve Coca cola şişesi bahsettiğim şekil bu).
  6. Bir tane büyük hazine yani gerçek ödül olacak yanında da dediğim gibi evde kullanmalık şeyler. PS4, akıllı telefon, ses sistemi, laptop, 3 boyutlu gözlük, bunun gibi…büyük hediye açıklanmayacak kampanya boyunca ve sadece teaserı olacak sitede.
  7. her ülkeye ve o ülkedeki ana müşteri segmentinin özelliklerine göre belirlenecek. Bu bile heyecan yaratacak. Coca Cola Türkiye’nin teaserı farklı bir ödülü çağrıştıracak. Coca cola Brezilya US Japonya farklı. “Kanka dün Coca Cola İspanyayı çözdüler neymiş büyük hediye biliyor musun? Hadi ya ne çıktı? Bir yıl sınırsız Avrupa uçuş hakkı”.
  8. Tüm dünya çapında konuşulacak böylece. Ayrıca reklam yapmaya gerek kalmayacak. Sadece kampanyanın heyecanı alevli tutulacak.

Coca Colaya olan ilgim yakınlığım CEO’su yüzünden. Yoksa bu reklam kampanyası diğer içecek firmalarına da uyarlanabilirdi.