Yeni Levis Reklamı 2021- İroni Reklam Yorumları

Yeni Levis Reklamı 2021- İroni Reklam Yorumları

September 15, 2021 0 By Reklam Dedektifi

Yeni Levis reklamı oyuncuları:

Yeni Levis reklamında ünlü oyuncu will Smith’in oğlu Jaden Smith ve Manschester United takımının ünlü oyuncusu Marcus Rashford rol almaktadır. 

Jaden Smith kimdir?

Marcus Rashford kimdir? 

Yeni Levis Reklamı: 5’li Analiz

Yeni Levis Reklamı 2021 Yorumlar

Öncelikle reklamın her şeyi ilgimi çekti. Oyuncuları, müziği, sloganı, kamera tercihleri, görsellerin anlatımda kullanışı. Tam bir reklam. Ben daha yeni denk geldim ama yurtdışında 4 ay önce dönmeye başlamış. Türkçesini bulamadım kusura bakmayın bu arada.

Bunların hepsini tek tek konuşurdum ama daha önemli 2 konu var bence.

  1. Bir markanın çıkıp çevre için çok net bir kampanya başlatması. Bunu daha önce yapanlar olmuştu (Finish reklamına buradan bakabilirsiniz) ve ben gururla en son Eti reklamına yer vermiştim sayfamda. Farklı olan şu Levis reklamında; ilk defa biri çıkıp daha az kıyafet al daha uzun giy böylece daha az tüketiriz daha az atık olur diyor. Aynı konuyu kocakalpler.org sayfamızda da işlemiştik (Finish Sosyal Sorumluluk Projesine yakından bakın). Bu gençler için bir akım ve daha da büyümesi gerek.
  2. İronik olan ise bunu kendi ürünleri daha çok satsın diye yapıyor olmaları. Elbette böyle olacak. Levis bir şirket hayır kuruluşu değil. Bu konuyu yani daha az tüket başlığını gündeme getirmeleri bile çok çok önemli. Bu yazıyı okuduktan sonra arkanıza yaslanın ve sahip olduğunuz giyeceklerden kaç çift olduğunu ve gerçekten ihtiyacınızın olup olmadığını düşünün!

5 Temel Kriterli Analiz

Mesaj net mi? Gayet. Daha kaliteli al daha uzun giy.

akılda kalıyor mu? Reklam her detayıyla çarpıcı. evet kalıyor.

tüketici ne mesaj alıyor? zor soru!! Bu olaylarla ilgisi olmayanlar havalı bir şeyler görmedikleri için ciddiye almazlar. Duyarlı olan gençler ise sayıca azınlıklardalar ve gidip kaliteli diye bir kota (atıyorum) 300-400 TL vermez, veremez.

rakiplerden farkı? baya sosyal sorumluluk çıtasını aya çektiler. bakalım cevap veren olacak mı?

tüketiciye fayda? olmaz mı? bir t-shirt için 200 lt su harcanıyor. 2030 yılında yıllık hane başına düşen su miktarı 1300lt. Haftalık 25 lt. Gerisini sen düşün. Ama dediğim gibi ülkemizde yalan işler bunlar. Kimsenin umurunda değil. Eğri oturup doğru konuşalım. Yanlış olsam nasıl olur da gıda israfında rekor kırarız dimi?

Gözden Kaçmayan Güzellikler

Daha az atık üretiriz dediğinde arkadan koşarak mutlu çocukların çıkması.

Levis Reklamı 2021 Sana Verdi Puanı

10 üzerinden 8. Tebrikler.

Bulaşıcılık Analizi

Açıkçası başta söylediğim gibi Türkçesini bulamadım Youtube kanalında. Ne zaman yüklenir kaç izlenir bilmiyorum. Ama öngörümü yapabilirim:

  • sosyal kazanç? olmaz mı?
  • duygusal bağ? çok güçlü değil ama çevreye duyarlı genç kitle bağı kurar. ama kimisi de çocuk işçi kullanılması haberlerini hatırlayabilir.
  • akıllarda olan bir şey? çevre hepimizin gündeminde olmalı. daha sıcak ve kurak yazlar…hissetmeyen var mı?
  • toplumsal görünürlük? evet tabi jean markası Levis
  • hayatı kolaylaştıracak bir bilgi? yok. zorlarsanız Levis çok kaliteli sağlam kotlar yapmaya karar vermiş. eskiden derdik “taş gibi kot abi”. Bakalım!
  • hikaye? oluşturulan değil ama işlenen bir hikaye var…hep gündemde olan: doğa ders almazsan sana dersini verir hikayesi. Bu yaz ülkemizde bire bir dersi aldık. Gerçi ders aldık mı bilemem?

Bu durumda reklam youtube kanalına düştükten sonra 1 ayda çok yüksek bulaşıcılığa çıkamaz. Ancak 1 milyonu devirir gibi geliyor bana. Bakalım!

Çok teşekkürler. Görüşürüz.